اخبار

۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۴۳۷

برنامه­ ریزی برای  کاهش قیمت موز

ایلنا| سعید ممبینی، رییس اتاق اصناف ایران در نشست برنامه‌ریزی کاهش و کنترل قیمت موز گفت: با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت موز در سطح بازار و تاثیر قیمت این محصول بر قیمت و وضعیت سایر میوه‌ها در بازار، نشستی با روسای چند اتحادیه مرتبط برگزار شد. در این نشست که سید رضا نورانی (رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی)، مصطفی دارایی‌نژاد (رییس اتحادیه حق العمل کاری و بارفروشان میوه‌و‌تره‌بار تهران) و اسدالله کارگر (رییس اتحادیه میوه و سبزی تهران) حضور یافتند، مشخص شد، موانعی در واردات موز پیش آمده است که با پیگیری این اتاق و مساعدت قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، سامانه ثبت سفارش باز و واردات موز در ازای صادرات سیب امکان‌پذیر شد. سعید ممبینی افزود: در پی امکان فراهم شده، مقرر شد واردکنندگان متقاضی در ازای صادرات سیب، با هدایت و راهبردی اتحادیه‌های صنفی موزهای وارداتی را در «شبکه‌های رسمی توزیع صنفی» و با رعایت قیمت مصوب هر کیلو ۲۵ هزار تومان به مصرف کننده ارائه دهند. رییس اتاق اصناف ایران همچنین از بازرسان اتاق اصناف و سازمان صمت خواست: چنانچه هر یک از فعالان اقتصادی، این محصول را با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب به مصرف‌کننده ارائه دهد، لازم است تا بازرسان تشکیل پرونده داده و پرونده را به سازمان تعزیرات ارسال کنند. در مقابل، طی هماهنگی‌های به عمل آمده، سازمان تعزیرات حکومتی نیز تسریع در رسیدگی به این دست از پرونده‌ها را در دستور کار خود قرار داده است.

ممنوعیت صادرات شیرخشک رفع شد

ایسنا| بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار ممنوعیت صادرات شیرخشک رفع و به ازای هر کیلوگرم شیرخشک اخذ مبلغ ۱۶ هزار تومان به عنوان عوارض صادراتی تعیین شد.در متن مصوبه ستاد تنظیم بازار آمده است:  با توجه به تصمیمات بند ۴ قسمت الف یکصدونودویکمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت (ابلاغی طی نامه شماره ۱۳۵۰۷۱ تاریخ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ و نامه شماره ۹۹.۵۰۰.۷۱۰۶ تاریخ دوم اسفند ۱۳۹۹ معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک با اخذ مابه‌التفاوت ۱۶۰۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم در جلسه طرح و مقرر شد در خصوص رفع ممنوعیت صادرات و تعیین وضع عوارض صادراتی شیرخشک صنعتی، مطابق با قوانین و مقررات فوق‌الاشاره و بنا به پیشنهاد ارایه شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی اعضای کارگروه با رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک و اخذ مبلغ ۱۶۰۰۰ تومان عوارض صادراتی به ازای هر کیلوگرم موافقت نمودند.  تبصره ۱: به منظور رصد و پایش و نحوه قیمت و عرضه شیرخام به کارخانجات تولیدی محصولات لبنی و جلوگیری از افزایش قیمت مصوب شیرخام و کاهش عرضه متناسب با سرانه مصرف در کشور مقرر گردید مراتب از سوی دستگاه‌های ذیربط و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان به صورت هفتگی پایش و در صورت هرگونه مشکل نسبت به بازنگری مصوب فوق اقدام گردد. تبصره ۲: مصوبات مذکور با رعایت سایر ضوابط و مقررات، مشمول ماده ۱۱ مکرر آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات نمی‌باشد.

اختلاف ۳  میلیون تنی  آمار تولید شیر خام

تسنیم| در حالی که در گذشته نیز میان آمار‌های وزارت جهاد کشاورزی و مرکز آمار ایران اختلاف فاحشی درباره میزان تولید شیرخام وجود داشت؛ انتشار آمار جدید این مرکز درباره تولید شیرخام نیز نشان می‌دهد با وزارتخانه مذکور نیز اختلاف 3 میلیون تنی دارد. وزارت جهاد کشاورزی چندی پیش تولید شیرخام در سال جاری را 11 میلیون تن پیش بینی کرده بود که این رقم در سال گذشته نیز 11 میلیون تن پیش بینی شده بود اما آمار مرکز آمار نشان می‌دهد که طی ٣٦٥ روز منتهی به آبان سال‌جاری، ٨.٢ میلیون تن شیر در دامداری‌های کشور تولید شده است که به‌ترتیب استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و تهران بیشترین سهم را در تولید شیر دام در کشور دارند. بنابر این گزارش در گزیده اطلاعات منتشر شده مرکز آمار ایران از دامداری‌های کشور ١٣٩٩ آمده است: بر اساس آن، نتایج این طرح آمارگیری که در پاییز سال‌جاری در سطح کشور به مرحله اجرا در آمد، نشان می‌دهد که تعداد ١.٣ میلیون بهره‌بردار دارای دام در سطح کشور وجود دارند که در پاییز سال‌جاری، به پرورش و نگهداری از ٤٦.٦ میلیون رأس «گوسفند و بره، » ١٦.٧ میلیون رأس «بز و بزغاله» و ٥.٣ میلیون رأس «گاو و گوساله» می‌پرداختند. مطابق نتایج این طرح، بیشترین تعداد «گوسفند و بره» به ترتیب در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی؛ بیشترین تعداد «بز و بزغاله» در استان‌های فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان و بیشترین تعداد «گاو و گوساله» در دامداری‌های استان‌های آذربایجان شرقی، مازندران و آذربایجان غربی نگهداری شده است. بر اساس نتایج این طرح، طی ٣٦٥ روز منتهی به آبان سال‌جاری، ٨.٢ میلیون تن شیر در دامداری‌های کشور تولید شده است که به‌ترتیب استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و تهران بیشترین سهم را در تولید شیر دام در کشور دارند. در همین مدت تعداد ١٦.٢ میلیون رأس انواع دام برای تولید گوشت قرمز توسط بهره‌برداری‌های پرورش‌دهنده دام در کشور عرضه شده است که شامل ١١.٥ میلیون رأس «گوسفند و بره»، ٣.٦ میلیون رأس «بز و بزغاله» و ١.١ میلیون رأس «گاو و گوساله» بوده است. میزان مصرف خوراک دام به‌صورت تعلیف دستی طی ٣٦٥ روز منتهی به زمان آمارگیری، ٤٢.٨ میلیون تن برآورد شده است.

 

ارسال نظر