اخبار مهم

۱۳۹۹/۱۱/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۵۷۹۰

آغاز صادرات ایران به گرجستان پس از یک‌سال

ایلنا| رییس اتاق بازرگانی ایران و گرجستان اظهار داشت: صحبت‌هایی که با گرجستان کردیم خوشبختانه کامیون‌ها از فردا به سمت این کشور حرکت می‌کنند و سرگیری صادرات ایران به گرجستان تقریبا پس از یک‌سال از سرگرفته می‌شود.سیده فاطمه مقیمی در مورد از سرگیری اعزام کامیون‌های ایرانی به گرجستان اظهار داشت: همین الان با صحبت‌هایی که با گرجستان کردیم خوشبختانه کامیون‌ها از فردا به سمت این کشور حرکت می‌کنند و صادرات ایران به گرجستان تقریبا پس از یک‌سال از سرگرفته می‌شود. عضو هیات رییسه اتاق تهران ادامه داد: خوشبختانه پیگیری‌های دفتر معاونت اقتصادی رییس‌جمهور و شخص آقای نهاوندیان، آقای ظریف در سفر اخیرشان، اتاق مشترک دو کشور و همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی مهندس آدم نژاد به همدیگر متصل شدند تا این موضوع حل‌و‌فصل شود.رییس اتاق ایران و گرجستان اظهار داشت: با پیگیری‌های نمایندگی ما در گرجستان و براساس آخرین گزارش‌ها 2 کامیون از بیله سوار و 10 کامیون از آستارا بارگیری شده که در برخی هم کامیون و هم راننده ایرانی هستند و در برخی دیگر کامیون پلاک گرجی با راننده ایرانی.وی تصریح کرد: رانندگان در حال حاضر منتظر نتیجه تست pcr هستند که دیروز انجام شد  و امروز از مرز خارج می‌شوند. امیدواریم روند حمل ونقل بین دو کشور از سر گرفته شود.

چرا ایران ریسک اعتبار صادراتی بالایی دارد؟

ایلنا| رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق در مورد وضعیت بد ایران در رتبه ریسک اعتبار صادراتی که از طرف سازمان همکاری و توسعه اقتصادی منتشر شده است گفت: ریسک اعتبار صادراتی به این معنا است که صادرکننده به چه میزان برای صادرات خود ریسک می‌کند. اگر کالایی صادر کرد چه میزان احتمال دارد که پول آن بازگردد؟ چقدر احتمال دارد که قوانین و مقررات ثابت باشد؟ اگر به اختلافی برخورد چه مقدار احتمال دارد که دادگاه‌های مرضی الطرفین بتوانند این موضوع را حل و فصل کنند. چه میزان حمایت‌های حقوقی، سیاسی، بیمه‌ای و بروکراسی از صادرکننده می‌شود. ریسک اعتبار صادراتی بالاتر شاخص منفی‌تری است که هر میزان بیشتر باشد در صورت عدم جبران در آینده، منجر به افت صادراتی می‌شود. یحیی آل‌اسحاق با اشاره به علل و عوامل این موضوع گفت: صادرات مساله بین‌المللی در حوزه اقتصادی است، یعنی نوعی تعامل اقتصادی بین کشورهای جهان را نشان می‌دهد و اینکه تجارت رشد پیدا می‌کند برآیند یک سری از اقدامات اقتصادی، سیاسی، روابط بین‌الملل، امنیتی و... است. وی افزود: بخشی از بالا رفتن ریسک صادرات مربوط به کرونا است که تجارت جهانی به جز چین که در تولید، صادرات، روابط اقتصادی و.. ویژگی خاص خود را دارد، باقی کشورها بین 10 تا 30 درصد افت کرده است و ریسک آن افزایش یافته است. وی تصریح کرد: بخش دیگر این موضوع به جنگ اقتصادی که کشور ما در آن به سر می‌برد مربوط می‌شود. زمانی علیه ما جنگ نظامی به‌راه انداخته بودند، زمانی جنگ فرهنگی و حالا با طرح و نقشه جنگ اقتصادی به راه انداخته‌اند. وزارت خزانه‌داری امریکا با حدود 300 تا 400 نفر نیرو کارشان این است که چطور محدودیت برای ایران ایجاد کنند، چگونه تهدید کنند، چگونه فرصت‌ها را از دست ایران بگیرند؟ مانند یک جنگ با طرح، نقشه و فرمانده عملیاتی برخورد می‌کنند. ترامپ از تعبیر «فشار حداکثری» در حوزه اقتصادی استفاده می‌کرد. کشوری که این تهدیدها را پیش رو ندارد با کشوری که در معرض تهدید جدی است، قطعا تفاوت خواهد داشت. بنابراین یکی از علل این موضوع این است که به دلایل مختلف با ما در این حوزه در جنگ هستند.وی اضافه کرد: نظامات داخلی ما در کشور نیز یکی دیگر از عوامل افزایش ریسک صادراتی است. نظام بروکراسی، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی حاکم در حوزه‌های صادراتی گاهی با علت و گاهی بی‌علت قوانین و مقررات صادرات کالا دچار مشکل می‌شوند. برای مثال صادرات یک کالا آزاد است ولی به یک‌باره ممنوع می‌شود یا تعرفه‌ای به یک‌باره 2 یا 5 برابر می‌شود. گاهی این اتفاقات به خاطر اقتضائاتی است که در داخل ایجاد می‌شود.

کاهش ۱۴۰ هزار تُنی واردات گوشت قرمز

ایرنا|  معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حالی که سال قبل حدود ۱۷۰ هزار تُن گوشت قرمز وارد کشور می‌شد امسال این میزان با ۱۴۰ هزار تُن کاهش به ۳۰ هزار تُن رسیده است. مرتضی رضایی درآیین افتتاح و بهره‌برداری از مجتمع کشتارگاهی صنعتی قم اظهار داشت: کاهش واردات گوشت قرمز از خروج یک میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری می‌کند.وی افزود: با دست پُرکفایت تولید‌کنندگان و زحماتی که کشیدند، ضریب خوداتکایی در این بخش بسیار بالا رفته است.وی اضافه کرد: قیمت گوشت قرمز تولید داخل از قیمت گوشتی که در برزیل به عنوان بزرگ‌ترین صادر‌کننده گوشت قرمز جهان عرضه می‌شود ارزان‌تر است و این برای کشور یک افتخار است.معاون وزیر جهاد همچنین با یادآوری اینکه کشور در موضوع کره چندین سال وارد‌کننده بوده است افزود: در شرایطی که سالانه ۵۰ هزار تُن کره وارد می‌کردیم در سال جاری این عدد کمتر از پنج هزار تُن است و نه تنها نیازی به واردات این محصول نیست حتی توان صادراتی نیز داریم.وی افزود: در گذشته نزدیک به ۲۵۰ میلیون دلار از درآمدی‌های ارزی کشور برای خرید کره به کشورهای اروپایی انتقال پیدا می‌کرد.معاون وزیر جهاد کشاورزی، صادرات ۸۰۰ هزار تُن محصول‌های لبنی کشور را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: ما از تحریم عبور کردیم و در حوزه دامپروری مانعی بر سر راه توسعه وجود ندارد.

 

ارسال نظر