رویداد

۱۳۹۹/۰۶/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۰۵۳۶

طراحی سامانه احیای بنگاه‌های راکد برای جذب سرمایه

شاتا|مدیرکل دفتر امور طرح‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت از طراحی سامانه احیای بنگاه‌های راکد برای مشارکت سرمایه‌گذاران جدید در طرح‌های بالای ۶۰ درصد خبر داد. علیرضا هادی، مدیرکل دفتر امور طرح‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: در راستای افزایش بهره‌وری سرمایه، احیاء واحدها و طرح‌های نیمه تمام و راکد، در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است. وی افزود: در گام نخست، از بین ۳۹۰۰ طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد، پروژه‌هایی که بیش از ۶ ماه از تاریخ توقف آنها گذشته است شناسایی شده و تاکنون مشکلات و راهکارهای حل مشکل ۲۸۵ بنگاه که فعالیت اجرایی آنها کاملا متوقف است احصا شده است. به گفته این مقام مسوول، اهم مشکلات شناسایی شده، شامل مشکلات مدیریتی، مشکلات مالی، تامین مواد اولیه و مشکلات زیرساختی نظیر کاربری زمین، اخذ موافقت زیست محیطی و تامین آب، برق و گاز است که برخی طرح‌ها با بیش از یک مشکل مواجه‌اند. هادی ادامه داد: در بین این طرح‌ها، ۱۴۰ مورد مشکلات مدیریتی، ۱۲۰ مورد مشکلات مالی، ۸۰ مورد تامین مواد اولیه و ۱۱۵ مورد با مشکلات زیرساختی شناسایی شده است. مدیرکل دفتر امور طرح‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: حدود ۴۰۰ بنگاه با پیشرفت کند در حال اجرا هستند و عمدتاً مسائل مالی آنها در ستاد تسهیل در دست پیگیری است. وی تصریح کرد: در این راستا کار گروهی در دفتر امور طرح‌ها جهت پایش مستمر و رفع مشکل این پروژه‌ها تشکیل شده تا شاهد راه‌اندازی هرچه سریعتر اینگونه واحدها باشیم. هادی افزود: همچنین برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام که سرمایه‌گذاران آنها تمایل به مشارکت یا واگذاری پروژه به سرمایه‌گذاران جدید دارند، سامانه احیای بنگاه‌های راکد طراحی شده است که در این سامانه متقاضیان سرمایه‌گذاری جدید می‌توانند واحدهای تملیکی، راکد و یا طرح‌های نیمه تمام که عملیات اجرایی آنها متوقف است را ملاحظه کنند و با بررسی شرایط آنها از جمله میزان پیشرفت فیزیکی، ارزش دارایی‌ها، نوع فعالیت، میزان تسهیلات دریافتی قبلی، بدهی و غیره، تا نسبت به مشارکت یا خرید بنگاه تصمیم‌گیری نمایند. مدیرکل دفتر امور طرح‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: جهت تسریع در عملیاتی شدن این مهم، برای حدود ۱۳ هزار طرح نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد اطلاع‌رسانی لازم انجام می‌شود تا بنگاه‌ها در صورت تمایل نسبت به ثبت اطلاعات خود در سامانه مذکور اقدام نمایند.

عراق از امریکا برنج وارد می‌کند

تسنیم|وزارت بازرگانی عراق برای تامین برنامه سهمیه بندی غذای خود، طی قراردادی با امریکا، از این کشور برنج خریداری می‌کند. وزارت بازرگانی عراق برای تامین برنامه سهمیه بندی غذای خود، طی قراردادی با امریکا، از این کشور برنج خریداری می‌کند. این وزارتخانه هفته آینده هم قراردادهایی با شرکت‌های داخلی برای شکر و روغن گیاهی امضا خواهد کرد. عراق طبق قرارداد موجود، طی سال‌های اخیر از شرکت‌ها خواسته در مناقصه‌های واردات برنج امریکایی به عراق شرکت کنند. عراق سالانه به حدود 1 تا 1.25 میلیون تن برنج برای پشتیبانی از این برنامه خود نیاز دارد. وزارت بازرگانی عراق در ماه مه اعلام کرد این کشور تنها 190 هزار تن برنج در ذخایر خود دارد و تقاضا کرد بودجه بیشتری به این بخش اختصاص یابد. برنامه سهمیه بندی غذای عراق در سال 1991 برای مبارزه با تحریم‌های اقتصادی سازمان ملل ایجاد شد و علاوه بر برنج و آرد، روغن پخت و پز و شکر را هم شامل می‌شود.

مدیریت عرضه و تقاضای فولاد در دستور کار 

شاتا|مدیر پروژه رصد سیستمی فولاد از تکلیف زنجیره تامین فولاد برای ثبت اطلاعات موجودی، تولید و فروش خود در سامانه جامع انبارها خبر داد و گفت: مدیریت عرضه و تقاضای فولاد در دستور کار است. مرتضی احمدی گفت: با توجه به حساسیت ویژه دولت و نهادهای نظارتی روی قیمت محصولات میانی و نهایی فولاد، گاهی شاهد آن هستیم که برخی تولیدکنندگان، محصول خود را خارج از بورس و با قیمتهای بالا عرضه می‌کنند و به افزایش قیمت‌ها دامن می‌زنند. وی افزود: همچنین به دلیل انتظار تورمی در کشور، بخش‌های پایین دست این صنعت نیز بیش از نیاز واقعی متقاضی خرید هستند و بعضا اشخاص غیر تولیدکننده نیز به نام تولیدکنندگان و صرفا جهت بهره‌برداری از اختلاف قیمت بازار و بورس، در بازار تقاضای غیر واقعی ایجاد می‌کنند که این مساله هم موجب تشدید بحران در بازار می‌شود. احمدی تصریح کرد: از این روی و بر اساس مصوبات کارگروه تنظیم بازار که بخشی از آن توسط معاونت بازرگانی و بخش دیگر آنکه مربوط به تقاضای ورقهای فولادی است و توسط معاونت صنایع لحاظ شده است، کلیه عرضه محصولات می‌بایست در بورس انجام شود. همه اعضای زنجیره تامین مکلفند اطلاعات موجودی، تولید و فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و این موضوع هیچ استثنایی نخواهد داشت. صادرات این محصولات و خرید مواد اولیه نیز وابسته به رعایت مصوبات توسط شرکتها و ایجاد شفافیت در عملکرد آنها خواهد بود.  وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین مجموعه دستگاه‌های نظارتی مصمم به اجرای این سیاست هستند و در آینده با اجرای این سیاست، شاهد تنظیم بازار این محصولات خواهیم بود. مدیر پروژه رصد سیستمی فولاد تصریح کرد: هفته گذشته با ابلاغ دفتر برنامه‌ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت کلیه شرکت‌های تولیدکننده بیلت، بلوم و اسلب مکلف به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت شدند و به تدریج سایر اعضای زنجیره نیز مشمول این موضوع خواهند شد.

 

ارسال نظر