«تعمیق ساخت داخل» رکن اساسی قطع وابستگی

۱۳۹۹/۰۳/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۸۱۵۲
«تعمیق ساخت داخل» رکن اساسی قطع وابستگی

تعادل |

سرپرست وزارت صنعت ،معدن و تجارت در نشست مشترک با فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و صنعتگران استان اصفهان تاکید کرد که «تعمیق ساخت داخل» رکن اساسی و ظرفیت پایدار قطع وابستگی‌های کشور در واردات اقلام کالایی مختلف است، این مهم همراه با «توسعه صادرات» و تحقق «جهش تولید» اولویت‌های کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۹ هستند.

 به گزارش شاتا، حسین مدرس خیابانی در این نشست که در محل اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، گفت: به هر حال شرایط خاصی بر کشور حاکم است و با وجود تشدید تحریم‌های ظالمانه، طی ماه‌های اخیر با محدودیت‌ها و مشکلات متناوب شیوع ویروس کرونا نیز مواجه هستیم و نیازمند تدبیر و همراهی دوسویه دولت و بخش خصوصی است. مدرس خیابانی تصریح کرد: در یک نگاه واقع بینانه هم از سوی دولت و هم از سوی بخش خصوصی به واسطه سختی‌ها و البته ظرفیت‌هایی که در سطح کشور داریم بیم‌ها و امیدهایی وجود دارد که در سایه همکاری مشترک می‌توانیم بسیاری از تهدید‌ها را به فرصتی بی‌بدیل تبدیل کنیم. وی افزود: سال ۹۸ را علی‌رغم همه محدودیت‌های موجود سپری کردیم و با حدود 42 میلیارد دلار صادرات به 100 کشور دنیا، شاهد رکورد زنی صادرات به لحاظ وزنی و به میزان 135 میلیون تن بودیم که در طول 41 سال گذشته برای اولین‌بار تحقق یافت و این اتفاق در اوج تحریم‌ها به وقوع پیوسته است. سرپرست وزارت صمت گفت: حتی با وجود مضایق ارزی کشور ما حدود 43 میلیارد دلار واردات به کشور داشتیم که بخش اعظمی از آن کالاهای اساسی، مواد اولیه و واسطه‌ای بوده است.

  تمرین برای اقتصاد بدون نفت 

مدرس خیابانی افزود: امروز در نقطه‌ای قرار گرفته‌ایم که دیگر درآمدهای ارزی کشور از محل صادرات نفت نقشی در اقتصاد ما ندارد و باید اقتصاد بدون نفت را تمرین کنیم. وی تصریح کرد: اتکا به درآمد‌های ارزی حاصل از صادرات، طبیعتا تنگناهایی را برای صادر‌کنندگان ایجاد می‌کند ولی این امر در اقتصاد بدون نفت غیر قابل اجتناب است. سرپرست وزارت صمت تصریح کرد: ارز حاصل از صادرات نیز برای تامین کالاهای اساسی و مایحتاج ضروری مردم، مواد اولیه، قطعات و تجهیزات مورد نیاز پروژه‌های در دست اجرای بخش صنعتی کشور استفاده خواهد شد؛ لذا به هر طریق ممکن باید این ارز وارد چرخه اقتصادی کشور شود.

  اولویت‌ها برای تحقق «جهش تولید»

مدرس خیابانی با اشاره به اولویت‌های وزارت صمت برای تحقق اهداف «جهش تولید»، افزود: حضور افتخار آمیز امروز ما در استان اصفهان و افتتاح چند طرح صنعتی با سرمایه‌گذاری بیش از یک هزار میلیارد تومان و آغاز عملیات اجرایی یک طرح با ظرفیت سرمایه‌گذاری بیش از ۷ هزار میلیارد تومان، جلوه‌ای از فرصت‌ها و ظرفیت‌های بی‌نظیر کشورمان برای دستیابی واقعی به اهداف «جهش تولید» است. 

وی گفت: دستیابی به اهداف «جهش تولید»، شعار نیست؛ چرا که به عنوان نمونه شاهد افزایش ۱۴۴ درصدی تولید ماشین لباس شویی، رشد ۵۰ درصدی تولید تلویزیون و با وجود تمامی مشکلات شاهد افزایش ۱۸ درصدی تولید خودرو طی 3 ماه اخیر در کشور هستیم، و این شعار نیست. سرپرست وزارت صمت افزود: امسال برای تولید یک میلیون و 200 دستگاه خودرو در کشور هدفگذاری شده که گامی بزرگ در راستای «جهش تولید» است. مدرس خیابانی اضافه کرد: افزایش حدود 7 درصدی تولیدات بخش پتروشیمی یا دیگر آمار افزایشی تولیدات صنعتی کشور آن هم در مقطعی که تحریم‌ها به سخت‌ترین شکل ممکن در حال اعمال است و بی‌سابقه‌ترین تحریم‌هایی که می‌تواند متوجه یک کشور باشد امروز متوجه ایران بوده، افتخار آمیز است. وی تصریح کرد: موفقیت‌های موجود مرهون تلاش‌ها و مجاهدت‌های بخش خصوصی و همه ارکان نظام و دولت است. مدرس خیابانی ادامه داد: تردید ندارم که برای تحقق فرمان مقام معظم رهبری در راستای «جهش تولید» اولین و مهم‌ترین اصل «خودباوری» است و به عنوان یک خادم در وزارت صنعت، معدن و تجارت اعتقاد راسخ دارم که جهش تولید محقق خواهد شد. وی گفت: مدیران ما باید این باور را داشته باشند که موفقیت‌های به دست آمده در سال ۹۸ در بخش تولید و تجارت کشور، امسال نیز علی رغم وجود همه دشواری‌ها و سختی‌های پیش رو کاملاً قابل تحقق است.

مدرس خیاباتی اعلام کرد: با وجود تعطیلی اکثر مرزها در دو ماهه اول سال، خوشبختانه هم‌اکنون بیش از ۸۰ درصد مرزهای تجاری کشور باز بوده و فعال هستند و مشخصاً صادرات کشورمان به افغانستان در اردیبهشت ماه، سه برابر میزان مدت مشابه سال قبل بوده است. وی در تشریح برنامه‌های وزارت صمت برای سال ۹۹ گفت: همان‌گونه که مقام معظم رهبری همواره تاکید فرمودند امروز بزرگ‌ترین و محوری‌ترین مساله کشور تولید است و جهش تولید تکلیف همه دستگاه‌ها، بخش خصوصی و همه عوامل موثر در این حوزه است و همه برای افزایش تولید در کشور باید بسیج شوند و گام‌های عملی بردارند. وی اضافه کرد: اولین قدم موثر برای تحقق و افزایش تولید، تامین مواد اولیه است و در این خصوص روی تامین ارز از محل ارز حاصل از صادرات برنامه‌ریزی کرده‌ایم و کمیته تهاتر ارزی شکل گرفته و به عنوان نمونه مواد اولیه صنعت خودروسازی از همین محل تا شهریور ماه تامین شده و این روند در این صنعت و سایر صنایع مثل نساجی و دیگر موارد تداوم خواهد داشت. مدرس خیابانی افزود: افزایش تولید با نگاه صرف به تأمین بازار داخلی محقق نمی‌شود و مسیر اصلی آن توسعه صادرات است و امروز صادرات بهترین مسیری است که می‌توانیم جهش تولید را با آن محقق‌سازیم. وی با اشاره به ساخت داخل به عنوان رکن اساسی و یک ظرفیت پایدار برای قطع وابستگی صنعت کشور، تاکید کرد: بدون تحقق ساخت داخل، حتی افزایش تولید نیز می‌تواند وابستگی ما را به خارج از کشور افزایش دهد؛ لذا افزایش عمق ساخت داخل یک ضرورت واجب برای کشور است. به گفته مدرس خیابانی، سال گذشته واردات بیش از ۱۵۰۰ ردیف کالایی ممنوع شد و طی دو هفته اخیر نیز بیش از ۶۰۰ ردیف کالایی دیگر نیز مشمول ممنوعیت واردات و ثبت سفارش شده است و حتی امروز نیز همزمان با افتتاح طرح تولید باتری و بازدید از خط تولید ریل ملی در اصفهان، ممنوعیت واردات این اقلام نیز در دستور کار قرار گرفت. وی افزود: به‌شدت «ساخت داخل» را تقویت خواهیم کرد و امسال بیش از ۳ میلیارد دلار کاهش ارزبری از محل ساخت داخل در دستور کار است و در همین راستا برش‌های استانی و صنعتی نیز تعریف و هدفگذاری موجود، ابلاغ شده است. مدرس خیابانی اضافه کرد: هم‌اکنون برش استانی صادرات نیز به‌طور مشخص هدف‌گذاری شده و به هر یک از استان‌ها اعلام شده است که البته این برش‌ها بر مبنای توان و ظرفیت تجاری آنها تعریف شده است. وی ادامه داد: به‌طور مستمر عملکرد استان‌ها و بخش‌های مختلف در تحقق جهش تولید، صادرات و ساخت داخل، مورد پایش و رصد قرار خواهد گرفت. 

 

ارسال نظر