سنگ‌اندازی بانک‌ها در مسیر تولید

۱۳۹۸/۰۹/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۸۱۳۹

تعادل|

وزیر صمت پنجشنبه‌شب هفته گذشته در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مازندران، با بیان اینکه حدود ۲ هزار تریلیون تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که غیرمولد است، گفت که رابطه میان تولیدکنندگان و بانک‌ها پر دغدغه است و بیشترین گله‌مندی از عدم همراهی بانک‌ها و سنگ‌اندازی آنها است. رضا رحمانی افزود: اگر چه باید قبول کرد که بانک‌ها نیز دارای ضوابطی هستند و این مقررات باید در نظر گرفته شود، اما سنگ‌اندازی آنها در برابر تولید و تولید‌کننده قابل پذیرش نیست.

وزیر صمت تاکید کرد: بهانه جویی و درخواست‌های نابجای بانک‌ها از بخش تولیدی خلاف سیاست اقتصادی دولت و نظام است و همه موظف هستند راه را برای تولید‌کننده باز نگه دارند. بنابه اظهارات رحمانی، تا زمانی که دلالی بیش از تولید و خدمات در کشور سودآوری داشته باشد، هیچگاه شاهد شکوفانی و کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد نخواهیم بود. وزیر صمت، اولویت مهم اقتصادی کشور را هدایت نقدینگی به بخش مولد وتولید معرفی کرد وگفت: دستگاه‌ها و نهادها نباید عملکرد خود را محدود به مشکلات و بهانه‌های روزمره کنند.

او افزود: اگر نقدینگی به سمت تولید و خدمات هدایت شود، نه تنها اقتصاد کشور کمترین آسیب را خواهد دید، بلکه برای بخش خصوصی نیز درآمدزایی هفگفتی ایجاد خواهد کرد. رحمانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به شعار امسال کشور با عنوان رونق تولید اشاره کرد و افزود: دستگاه‌ها به اشتباه تصور نکنند که رونق تولید صرفا یک شعار برای سال ۹۸ است، بلکه رونق تولید راهبرد اصلی نظام جمهوری است که توسط رهبری انقلاب تعیین شد و برای همه لازم اجرا است.

او با بیان اینکه رونق تولید را نباید در ظرف یک‌سال دید، افزود: رونق تولید نیاز به بخشنامه ندارد و باید همه در این زمین ورود کنند و آن را اولویت بدانند. رحمانی در این نشست گریزی هم به اتفاقات اخیر در مورد موضوع افزایش و سهمیه‌بندی قیمت بنزین زد وگفت: افزایش قیمت بنزین آثار واقعی دارد که می‌توان آن را پذیرفت.

به گفته او، اولویت دولت جلوگیری از آثار هیجانی و روانی اصلاح قیمت بنزین بوده و بیشترین نگرانی و دغدغه هم این بوده که مردم بتوانند به راحتی نیاز خود را برطرف کنند. وزیر صمت ادامه داد: وفور کالا در بازار نخستین اقدام دولت برای رفع این دغدغه بوده و خوشبختانه در این موضوع هیچگونه کمبود و محدودیتی در کشور احساس نشده است.

از سوی دیگر، وزیر صمت روز جمعه در حاشیه افتتاح نخستین واحد صنعتی تولید محصولات آشپزخانه و ساختمانی با تکنولوژی نوین کشور در شهرک صنعتی نکاء در شرق مازندران در گفت‌وگو با خبرنگاران، گفت: در سال جاری حدود 2 هزار واحد صنعتی راکد با کمک ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به مدار تولید بر می‌گردند. رضا رحمانی افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از این واحدهای صنعتی راکد از جمله ۷۰ واحد در استان مازندران وارد مدار تولید شده‌اند. به گفته او، با برنامه‌ریزی، بقیه واحدهای راکد نیز با همکاری و مساعدت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به مدار بر می‌گردند و این کار باعث بازگشت نیروی انسانی به اشتغال می‌شود. وزیر صمت تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان‌های کشور را راهکاری مناسبی برای حمایت از تولید و برگشت واحدهای مشکل‌دار به چرخه تولید بیان کرد. وزیر صنعت اولویت کاری وزارتخانه متبوع خود را در سال جاری رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی به خصوص واحدهای راکد و نیمه فعال دانست و از رسانه‌ها از جمله رسانه ملی خواست تا واحدهای بزرگ صنعتی را که بازگشت به تولید داشتند در شرایط فعلی به مردم به خصوص جوانان معرفی کنند. رحمانی همچنین افزود: معرفی این واحدهای فعال به مردم باعث ایجاد روحیه نشاط و امید در بین آنان به ویژه جوانان خواهد شد.

 

ارسال نظر