اخبار

۱۳۹۸/۰۵/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۰۰۲۲

تولید قطره چکانی لوازم خانگی داخلی

خانه ملت| مدیرکل تعزیرات استان تهران معتقد است، برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی، میزان تولید را به‌شدت کاهش دادند تا قیمت کالای تولیدی با وارداتی برابری کند و تمام کاستی‌های گذشته آنها جبران شود. محمدعلی اسفنانی درباره افزایش قیمت لوازم خانگی در بازار، گفت: سال گذشته چند مورد احتکار لوازم خانگی کشف شد که در یکی از این موارد، یک برند خارجی خارجی حدود ۶۲ هزار دستگاه یخچال ساید بای ساید را در انبار احتکار کرده بود، همچنین انبارهایی با ۲۰۰، ۴۰۰ و ۵۰۰ دستگاه لوازم خانگی احتکار شده نیز کشف شده، که حکم برخی از آنها صادر و به بازار عرضه شد. او با بیان اینکه اگرچه احتکار باعث کاهش عرضه لوازم خانگی به بازار شد اما مشکل اصلی گرانی لوازم خانگی، احتکار نبود، افزود: شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی داخلی توانایی تامین نیاز بازار را ندارند. اگرچه محدودیت واردات لوازم خانگی باعث افزایش قیمت شد اما انتظار می‌رفت انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی از فرصت به وجود آمده استفاده کرده و با تامین نیاز مردم، سهم بازار را به دست گیرد؛ چراکه تولیدکنندگان گلایه‌مند بودند که ما کالای ایرانی تولید می‌کنیم، اما مردم به سراغ کالا و لوازم خانگی وارداتی می‌روند. مدیرکل تعزیرات استان تهران ادامه داد: در شرایطی که واردات لوازم خانگی محدود شده، متاسفانه نه تنها با افزایش تولید کالای داخلی مواجه نشدیم، بلکه افزایش قیمت‌ها در بازار رقم خورد. برخی شرکت‌ها با بهانه تحریم تعطیل شدند، اما سایر شرکت‌ها که ادعا می‌کردند تحریم اثری بر تولید آنها ندارد، میزان تولید را به‌شدت کاهش دادند تا قیمت کالای تولیدی با وارداتی برابری کند و تمام کاستی‌های گذشته جبران شود که رفتار صادقانه‌ای با مردم نبود. او در پاسخ به اینکه آیا کاهش تولید لوازم خانگی عمدی بوده، توضیح داد: اگر تعمدی هم نبوده باشد، کاهش میزان تولید منطقی نیست؛ چراکه تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی ادعا می‌کردند ما می‌توانیم تمام نیاز بازار را تامین کنیم، حال آنکه در این امر وامانده‌اند.

ارز واردات تایر به تولیدکنندگان داده شود

ایرنا| سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران گفت: با‌توجه به اشباع بازار از انواع تایر خودروهای سنگین، دیگر دلیلی برای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات وجود ندارد و پیشنهاد می‌شود که این ارز در خدمت رونق تولید قرار داده شود. مصطفی تنها افزود: سال گذشته در همین زمان، کمبود تایرهای سنگین باری و اتوبوسی اعتراضاتی را در سطح کشور به دنبال داشت و پس از آن بود که مسوولان اجازه واردات این نوع از تایرها را با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی صادر کردند. این تصمیم سبب شد تا انبارهای کشور از انواع تایر اشباع شود و حتی بسیاری رانندگان چند حلقه تایر اضافی در منازل و انبارهای‌شان نگه دارند. او عنوان کرد: با این اوصاف، دیگر دلیلی برای دادن ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات وجود ندارد و این انجمن پیشنهاد می‌کند که ارز رسمی آن به تولیدکنندگان داده شود. به این ترتیب، تولیدکنندگان می‌توانند مواد اولیه بیشتری وارد کنند و از نوسان در تولید نیز کاسته می‌شود.

مغایرت قانونی انتقال شرکت بازرگانی دولتی به وزارت صمت

فارس| عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه تصمیم ساختاری سران قوا برای انتقال شرکت بازرگانی دولتی به وزارت صمت مغایر با قانون است، گفت: انتقال شرکت بازرگانی دولتی ایران به وزارت صمت، قانون تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی را ملغی خواهد کرد. مرجع تصویب و لغو قانون در کشور مشخص و آن مجلس شورای اسلامی است. علی اکبر کریمی، پیرامون تصمیم اخیر سران قوا مبنی بر انتقال شرکت بازرگانی دولتی ایران (GTC) به وزارت صمت و لغو قانون تمرکز گفت: در ارتباط با بحث سران، این امکان با نظر رهبری پیش بینی شده که برای زمان‌های کوتاه بتواند تصمیماتی بدون قانون یا برخلاف قانون برای حل بحران‌های پیش آمده اتخاذ کنند. اما اینکه یک قانون دایمی توسط مرجعی غیر از مجلس به‌طور کامل لغو شود، امکان پذیر نیست.

 

ارسال نظر