واحدهای صنعتی نباید به دلیل بدهی تعطیل شوند

۱۳۹۷/۰۹/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۵۱۴۳

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: واحدهای صنعتی و تولیدی که نیروی انسانی، امکانات و بازار فروش دارند، تحت حمایت دولت هستند و بانک‌ها نباید به دلیل بدهی این واحدها را تعطیل کنند. به گزارش ایرنا، رضا رحمانی روز شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز اظهار کرد: به بانک‌ها تکلیف شده تا منابع لازم را در اختیار صنعت قرار دهند و به واحدهای صنعتی بدهکار که شرایط تولید و فروش را دارند، فرصت داده شود تا با بهبود شرایط خود بدهی آنان را پرداخت کنند. به گفته رحمانی، واحدهای صنعتی به هر قیمتی نباید تعطیل شوند و مدیران کل صنعت، معدن و تجارت استان‌ها در این خصوص باید پاسخگو باشند و مسوولان استانی نیز ارتباط موثر با بانک‌ها برای رفع مشکلات داشته باشند. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: حفظ تولید، راهبردی‌ترین هدف ماست و بازار نیز باید بر اساس آن تنظیم شود. رحمانی با بیان اینکه ایران با 15 کشور همسایه است، گفت: کشورهای همسایه آماده هرگونه همکاری با بخش صنعت و تجارت ایران هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با بیان اینکه بعد از کالاهای اساسی، تامین مواد اولیه واحدهای صنعتی اولویت اول این وزارتخانه است، افزود: به مناطق آزاد نیز اجازه داده شده بدون ثبت سفارش مواد اولیه وارد کنند. او اظهار کرد: استکبار با تحریم‌های ظالمانه به دنبال این است که چرخه تولید را در کشور از کار بیاندازد؛ بر این اساس با جدیت و سرعت عمل در کار و تلاش برای تولید این اقدام را خنثی خواهیم کرد. رحمانی با بیان اینکه مواد اولیه اصلی مورد نیاز کشور در بخش‌های مختلف وجود دارد، یادآوری کرد: بطور مثال مواد پتروشیمی به اندازه کافی در کشور تولید می‌شود؛ مثلا فولاد 2 برابر نیاز کشور تولید می‌شود و در خصوص مس و آلومینوم نیز دو و نیم برابر نیاز کشور تولید می‌کنیم، اما باید نحوه توزیع اصلاح شود. او افزود: صنعت کشور ظرفیت بسیار بالایی دارد که البته هنوز بخشی از آن بدون استفاده مانده است و در این خصوص نیز برنامه‌ریزی مناسبی انجام می‌دهیم.

رحمانی با اشاره به وجود بسترها و ظرفیت‌های غنی صنعتی، معدنی و بخش تجارت در آذربایجان شرقی گفت: تبریز از نخستین شهرهای صنعتی کشور است که با توسعه بخش صادرات آذربایجان شرقی به صادرات کشور نیز تاثیر می‌گذارد. رحمانی با تاکید بر اینکه تحریم‌های اعمال شده در کنار محدودیت‌ها، برخی فرصت‌ها را هم ایجاد کرده است که باید شناسایی و مورد استفاده قرار گیرد، خاطرنشان کرد: چنانچه افزایش نرخ ارز باعث شده تا قاچاق از توجیه افتاده و صادرات توجیه پذیرتر شود. او با بیان اینکه در برخی از حوزه‌ها مانند تولید پوشاک، لوازم خانگی و... تولیدات داخلی داریم، گفت: در سال‌جاری پروژه ویژه‌ای برای حمایت از کالای ایرانی که از جمله منویات مقام معظم رهبری است، داریم و برنامه‌ریزی شده تا معادل ۱۰ میلیارد دلار، تولیدات داخلی، جایگزین برخی از کالاهای وارداتی در کشور شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید قدری هم روی فرصت‌ها تمرکز کنیم، یادآور شد: در حوزه تامین کالاهای اساسی خوش‌بختانه دولت نیز در بودجه سال‌جاری و هم بودجه سال ۹۸ این فرآیند را با ارز 4200 تومانی و با ارز دولتی تامین کرده است و دغدغه‌ای در این رابطه نداریم.

 

ارسال نظر