اخبار

۱۳۹۷/۰۶/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۹۲۱۲

دامداران نگران کاهش تقاضای شیر نباشند

وزارت صنعت، معدن و تجارت| یک مقام مسوول در سازمان توسعه تجارت، ممنوعیت صادرات شیر خشک را به منظور تنظیم بازار داخلی برشمرد و گفت: دامداران نگران پایین آمدن تقاضا و در نتیجه کاهش قیمت شیر خام نباشند. محمود بازاری، مدیرکل دفترهماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی این وزارتخانه، در واکنش به اعتراض دامداران به ممنوعیت صادرات شیرخشک گفت: دامداران در اعتراض خود به این ممنوعیت نگران پایین آمدن تقاضا و در نتیجه کاهش قیمت شیر خام هستند که به همین منظور در جلسات کارگروه تنظیم بازار مصوب شده است به منظور تامین مصارف داخلی و جلوگیری از افزایش بی رویه محصولات لبنی نظارت و کنترل انجام شود.

او در خصوص ممنوعیت صادرات شیر خشک توضیح داد: این ممنوعیت براساس تصمیمات جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصاد سران سه قوه در ۲۷مرداد و به استناد بند ۳ و ۴ ابلاغیه ریاست محترم جمهور در ۲۹ مرداد صادر شده است. در این ابلاغیه و در بند ۳ آن هرگونه تصمیم‌گیری درباره نرخ تعرفه و ضوابط صادرات و واردات به وزیر صنعت، معدن و تجارت تفویض اختیار شده است. بازاری ضمن بیان این مساله در همین مورد اضافه کرد: به منظور جلوگیری از کاهش عرضه و افزایش تولید داخلی براساس بند ۴ این ابلاغیه وزیر صمت می‌تواند در چارچوب دستورالعملی که به تصویب می‌رسد، صادرات برخی کالاها را در محدوده زمانی خاصی ممنوع یا محدود به شرایطی سازد.  وی در ادامه ممنوعیت صادرات شیرخشک را به منظور تنظیم بازار دانست و توضیح داد: در همین قوانین ممنوعیت، استثنا هم قائل شده‌اند. بر این اساس اگر صادرات از محل ورود مواد اولیه انجام گیرد، اشکالی ندارد، علاوه بر این راهکار دیگری که قانون در اختیار صادرکنندگان قرار می‌دهد و به منظور حمایت از حقوق آنها تنظیم شده، ماده ۱۱ مکرر است. مدیر کل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی درباره این ماده توضیح داد: این ماده ۴ بند دارد که اگر هرکدام از این شرایط محقق شود و در صورتی که تحقق شرایط پیش از ابلاغ باشد امکان ترخیص کالا وجود دارد. بنابراین صادرات تمام کالاهایی که ارز دولتی دریافت می‌کنند ممنوع شده و اگر نظر بر صادرات آنها باشد لازم است مابه‌التفاوت از صادرکننده دریافت شود. بازاری در ادامه با اشاره به جلسه کارشناسی روز جمعه با نمایندگان وزارت بهداشت، کشاورزی و صنعت به منظور بیان مشکلات در حوزه ممنوعیت‌های صادراتی افزود: در این جلسه موضوع ممنوعیت صادرات شیرخشک مطرح شد و نظر سازمان حمایت این بود که با توجه به اینکه شرایط مناسبی برای تامین شیرخشک با نرخ مناسب در کشور وجود ندارد رفع ممنوعیت صادرات به صلاح نیست و معاونت صنایع وزارت صنعت هم بر همین باور بودند.

شفاف شدن معاملات وزارت صنعت با دستگاه‌ها

فارس| مرکزتوسعه تجارت الکترونیکی اعلام کرد که اطلاعات وزارت صنعت و دستگاه‌های اجرایی از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت شفاف سازی و در اختیار عموم قرار می‌گیرد. بنابر اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت، در راستای دسترسی آزاد به اطلاعات و اطلاع‌رسانی معاملات، شفافیت مالی و با عنایت به ماده (23) قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383 و ماده (70) منشور حقوق شهروندی مصوب 1395/9/29 ریاست محترم جمهوری که اشعار می‌دارد «حق شهروندان است که به صورت برابر و با شفافیت کامل از اطلاعات اقتصادی و از جمله اطلاعات مربوط به برگزاری مزایده‌ها و مناقصه‌ها مطلع شوند»، اطلاعات معاملات وزارت صنعت، معدن و تجارت دستگاه ­های تابعه از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در قسمت «شفاف سازی معاملات» در اختیار عموم قرار می‌گیرد که به تدریج شامل تمامی دستگاه‌های اجرایی خواهد شد.

 

ترخیص بخشی از مواد اولیه قطعات خودرو

شاتا| رییس انجمن قطعه‌سازان ایران علت اصلی طولانی شدن زمان خواب برخی خودروها را نبود مواد اولیه قطعات آنها عنوان کرد و گفت: تاکنون بخشی از مواد اولیه قطعات از گمرگ ترخیص و خودروها به مرحله تجاری رسیده است و به زودی تحویل مشتری خواهندشد. نجفی منش در توضیح عدم تحویل به موقع خودروها به مردم توضیح داد: قطعه‌سازان معطل مواد اولیه وارداتی قطعاتشان بودند که از گمرک ترخیص نشده بود و به همین دلیل نتوانستند این قطعات را به موقع به خودروسازان تحویل دهند و این باعث شد تولید تعدادی از خودروها که از نظر این قطعات ناقص بودند نهایی نشود. او در ادامه از ترخیص بخشی از مواد اولیه قطعات خودرو در روزهای اخیر خبر داد و افزود: خوشبختانه بعد از مکاتبات و جلساتی که با گمرک انجام شد تاکنون بخشی از این قطعات خارج شده است و بنابراین خودروها به مرحله تجاری رسیده و تحویل مشتری قرار خواهند گرفت. همچنین گمرک در حال بررسی سایر قطعات نیز است و به زودی آنها هم ترخیص خواهند شد.  او گفت: در حال حاضر 80 درصد مواد اولیه مورد استفاده قطعه‌سازان داخلی است اما 20درصد این مواد اولیه هم لازم است از خارج وارد شود. بنابراین در صورت نرسیدن این مواد روند تولید قطعه ناقص خواهد ماند. رییس انجمن قطعه‌سازان ایران با تاکید بر لزوم حمایت از تولید داخلی ادامه داد: در این شرایط لازم است ساخت داخلی به حداکثر خود برسد و در همین راستا می‌توان از شرکت‌های دانش بنیان برای تولید داخلی مشابه قطعات خارجی کمک گرفت.

 

ارسال نظر