اخبار

۱۳۹۷/۰۵/۲۳ - ۰۱:۱۳:۰۰
کد خبر: ۱۲۷۶۲۱

توافق جدید تخصیص ارز وثبت سفارش در مناطق آزاد

یک مقام مسئول، از توافقات صورت گرفته پیرامون ثبت سفارش کالا و چگونگی تخصیص ارز در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با ابلاغ معاون اول رییس‌جمهور به وزرای اقتصاد، صنعت و رئیس بانک مرکزی خبر داد.

به گزارش دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، اکبر افتخاری با اشاره به اینکه در این ابلاغیه مسائل و مشکلات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مد نظر قرار گرفته و تصمیماتی درباره روند ثبت سفارش کالا و چگونگی تخصیص ارز در این مناطق اخذ شده است، گفت: تصمیمات اتخاذ شده و مصوب از سوی معاون اول رییس جمهور به وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، رییس کل بانک مرکزی و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ابلاغ و این ابلاغیه برای اجرا به سازمان‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در تاریخ ۱۷ مرداد ماه سال‌جاری ارسال شده است. بر این اساس؛ تصمیمات اتخاذ شده برای ثبت سفارش کالا و چگونگی تخصیص ارز در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به این شرح است: 1. در اجرای قوانین حاکم بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ورود کالا از خارج از کشور به این مناطق بلامانع است. بر این اساس مقرر شد با توجه به استقرار گمرک در مبادی ورودی و خروجی این مناطق، ورود کالا از خارج از کشور به محدوده این مناطق بر مبنای قوانین و مقررات و رویه‌های متعارف قبلی صورت پذیرفته و خروج کالا به داخل کشور از این مناطق مطابق با رویه‌های حاکم بر مبادی گمرکی در سرزمین اصلی صورت پذیرد. هم چنین مقرر شد، گمرک جمهوری اسلامی ایران در همکاری با این مناطق کنترل‌های لازم را در زمینه مذکور معمول خواهد کرد.2. در خصوص موضوع واردات کالا، مقرر شد فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر اساس قوانین، مقررات و ضوابط حاکم بر این مناطق نسبت به ثبت سفارش خود در سامانه توسعه تجارت اقدام نمایند. از سوی دیگر، تغییرات مورد نیاز در سامانه مذکور، بر اساس ضوابط حاکم بر این مناطق و هم چنین اخذ استعلام‌های مورد نیاز، اعمال شده است. 3. سامانه ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رویه‌هایی برای استعلام کارت بازرگانی و دیگر استعلامات مورد نیاز در نظر گرفته است تا شرایط استعلام برای فعالان اقتصادی در این مناطق تسهیل گردد. 4. هم راستا با سیاست‌های جدید ارزی اعلامی از سوی بانک مرکزی ایران، تخصیص ارز برای کالاهای غیر از گروه یک از طریق بازار ثانویه انجام خواهد شد. 5. سامانه ثبت سفارش در مناطق آزاد سامانه ای مورد تایید دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و منطبق با قوانین، ضوابط و مقررات این مناطق خواهد بود. عنداللزوم داده‌های مورد نیاز بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران و سایر دستگاه‌ها از طریق این سامانه ارسال خواهد شد.

6. تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و شرکای خارجی بدون نیاز به ارز و یا از محل فاینانس برای ورود ماشین آلات و تجهیزات، مواد اولیه، اقلام واسطه‌ای و سایر امکانات مورد نیاز در طرح‌های تولیدی و سرمایه گذاری در جریان اجرا و در حال تاسیس می توانند از طریق سامانه ثبت سفارش مورد تایید دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اقدام کنند.

طرح ۱۳۰۰ میلیاردی حامی تولیدات صادرات محور

ایسنا |طرح مشترک دو سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و سازمان توسعه تجارت ایران به منظور حمایت از تولید محصولات صادرات‌گرا در دستور کار قرار می‌گیرد. طبق بند «ص» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ طرح مشترکی بین سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی و نیز سازمان توسعه تجارت ایران مدنظر قرار می‌گیرد که در راستای حمایت از تولید محصولات صادرات محور و مدیریت واردات است.  منابع مالی پیش بینی شده برای این طرح معادل ۱۳ هزار میلیارد ریال است و محل تامین منابع آن بخشی از محل درآمدهای حاصل از حقوق ورودی و بخشی هم از محل درآمد تملک دارایی‌های سرمایه‌ای است و هدف این طرح کمک به تقویت و توسعه خوشه‌ها و شبکه‌سازی در بنگاه‌های کوچک و متوسط صادرات‌گراست.

نامه‌نگاری ارزی سازمان حمایت با گمرک

مهر| رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با ارسال نامه‌ای به گمرک، خواستار معرفی واردکنندگان ذیربط برای اخذ تایید و پرداخت مابه‌التفاوت به این سازمان شد.

 سیدمحمود نوابی، رییس سازمان حمایت

مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با ارسال نامه‌ای به فرود عسگری، معاون وزیر اقتصاد و رییس کل گمرک اظهار کرد: در اجرای بند ۵ تصویبنامه مورخ ۱۶/۵/۹۷ هیئت وزیران در خصوص اخذ مابه‌التفاوت کالاهای موجود در گمرک که مشمول بهره‌برداری از ارز رسمی می‌باشند، ضمن تاکید بر ضرورت تصریح در فرآیند ترخیص کالا به منظور جلوگیری از بروز هرگونه کمبود در بازار و همچنین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدکننده خواهشمند است نسبت به معرفی وارد کنندگان ذیربط برای اخذ تایید و پرداخت مابه‌التفاوت به این سازمان تصریح گردد. گفتنی است بسیاری از واردکنندگان از ناهماهنگی میان گمرک و سازمان حمایت مبنی بر عدم ترخیص مواد اولیه به بهانه دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز گله دارند.

 

ارسال نظر