آغاز تولید واکسن ملی از اردیبهشت ۱۴۰۰

۱۳۹۹/۱۲/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۳۴۴
آغاز تولید واکسن ملی از اردیبهشت ۱۴۰۰

وزیر بهداشت از آغاز تولید واکسن ملی از اردیبهشت ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: ۲۵۰ هزار دوز واکسن دیگر به زودی وارد می‌شود و امیدواریم تا پایان سال، گروه‌های آسیب‌پذیر نیز واکسینه شوند. سعید نمکی، روز دوشنبه در آیین ره پویش سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ابراز امیدواری کرد تولید واکسن ملی از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز شود. وی با عنوان این مطلب که مراحل تولید واکسن کرونا در کشور به خوبی پیش می‌رود، گفت: پیش بینی می‌کنیم تولید واکسن ملی را از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز کنیم و بتوانیم علاوه بر تأمین نیاز داخل، به صادر‌کننده واکسن در منطقه تبدیل شویم. وزیر بهداشت با اشاره به آغاز فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان از روز سه شنبه، افزود: ۲۵۰ هزار دوز واکسن دیگر به زودی وارد می‌شود و امیدواریم تا پایان سال، علاوه بر کادر درمان، گروه‌های آسیب پذیر نیز واکسینه شوند. نمکی ادامه داد: بعد از کادر درمان، سراغ خانه‌های سالمندان و گروه‌های آسیب پذیر می‌رویم و امیدواریم تا پایان سال جاری، این گروه‌ها واکسینه شوند. وزیر بهداشت در ادامه از رفتارهای پروتکل شکنان به‌شدت گلایه کرد و گفت: از کسانی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند گلایه دارم و گله‌مندترم از کسانی که با پروتکل شکن‌ها برخورد نمی‌کنند. نمکی با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت ابزار برخورد ندارد، افزود: ابزار ما جان است که فدا شده و بیش از این چیزی نداریم. ما از برخی اتفاقات کشور، اطلاع نداریم. دیشب در ایلام خانم جوانی این توبه شد و حامله بود که با سزارین کودکش به دنیا آمد. من نمی‌دانم که این کودک هرگز مادر دید یا خیر یا چشم این مادر بر سیمای فرزندی که ماه‌ها در شکمش حس کرده باز خواهد شد یا نه، اما چه کسی عامل مرگ این بانوی ایلامی است. وی گفت: نمی‌شود که من ناگهان با خبر شوم بدون اطلاع ما یک گروه آمد و گروهی رفت. آن هم در کشوری که رهبر انقلاب وقتی می‌خواهند نشست مجازی بگذارند، می‌گویند باید از وزارت بهداشت اجازه بگیریم. رییس‌جمهور می‌خواهد برود مرقد امام (ره) می‌گوید از وزارت بهداشت بپرسید به چه صورت باشد. این نمی‌شود که بقیه رعایت نکنند. بزرگان نظام رعایت می‌کنند، اما عده‌ای اصلاً حواس‌شان به این چیزها نیست. وقتی هم اپیدمی آمد و کشتار کرد، می‌گویند در فلان جا غلظت اکسیژن کم بود. طبق گزارشات واصله در فلان جا بیمار را دیر رسیدگی کردند و همه این سوالات شروع می‌شود، اما یک نفر نمی‌گوید که در پیک قبلی خوزستان که پروتکل شکنی ما را گرفتار کرد، چه کسی این را جمع کرد، چه کسی شب تا صبح نخوابید، چگونه اکسیژن رسید، چرا یک نفر نیامد در خیابان فریاد بزند که ما امکانات نداریم. چه کسانی این آتش را خاموش کردند. اما اگر خدایی نکرده ۵ دقیقه دارویی دیر شود، هزار قلم و هزار شبکه اجتماعی راه می‌اندازند. وزیر بهداشت افزود: این طور نمی‌توان مملکت اداره کرد. من مکتوب هم نوشتم. دیگر برای ما و همکارانمان بیش از این صبوری میسر نیست. ما برای موج شکنی خلق نشدیم و دیگران برای موج آفرینی. این را همه باید بدانند. محکم هم باید بدانند. نمکی گفت: ما کی برای تردد از مرزها به سمت عتبات و برگشتش مجوز و اجازه دادیم. کدام یک از همکارانم با برخی از این ترددها موافقت کردند. اتوبوسی می‌آید و آن را در مرز تست می‌کنیم که فرد مثبت از آن بیرون می‌آید. این فرد مثبت پیاده می‌شود و اتوبوس تا فلان شهرستان می‌رود. ردیابی می‌کنیم و تازه موارد مثبت در آنجا پیدا می‌شوند. تا کجا باید همکاران من تاوان ندانم کاری برخی را بدهند.

  افزایش شیب شیوع کرونا  در کشور

سخنگوی وزارت بهداشت، نسبت به افزایش شیب شیوع کرونا در کشور هشدار داد. سیما سادات لاری، گفت: با توجه به خطر جدی تجمعات در انتقال بیماری کرونا از زوج‌های محترم و خانواده‌های آنها می‌خواهیم از برگزاری جشن عروسی خودداری کنند. وی افزود: بررسی آمار هفته‌های اخیر شیوع بیماری در کشور حاکی از ایجاد شیب صعودی در موارد ابتلا و بستری روزانه دارد و متاسفانه علی‌رغم هشدارهای مکرر و جدی همکاران نظام سلامت شاهد عادی انگاری شرایط در میان هموطنان در عمل به توصیه‌های بهداشتی هستیم. لاری با تاکید بر لزوم تغییر سبک زندگی در دوران کرونا، گفت: لزوم همزیستی هوشمندانه با کووید ۱۹ شرط اساسی شکست بیماری است. وی ادامه داد: در ماه مبارک رجب قرار داریم و یکی از نگرانی‌های ما در این ایام برگزاری جشن‌های عروسی است. مطمئناً هیچیک از زوجین جوان دوست ندارند که شروع زندگی مشترک با خطر بیماری و از دست رفتن دوستان و خانواده آنها همراه شود با توجه به خطر جدی تجمعات در انتقال بیماری کرونا از زوجین و خانواده‌های آنها می‌خواهیم از برگزاری جشن عروسی خودداری کنند. لاری گفت: امیدواریم با افزایش حساسیت عمومی و پرهیز از بروز رفتارهای اجتماعی خطر آفرین شاهد توقف شیوع گسترده بیماری در کشور باشیم.

  هشدار حریرچی در مورد ۲۵ روز آینده

معاون کل وزارت بهداشت گفت: اگر تا ۲۵ روز آینده بتوانیم شیوه‌نامه‌های بهداشتی را به درستی رعایت کنیم، عید نوروز آرامی خواهیم داشت. ایرج حریرچی در گفت‌وگو با خبر شبکه یک سیما، با بیان اینکه ویروس انگلیسی بسیار تهاجمی و از مرزها وارد خوزستان شده است، افزود: تعداد مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی از ۲۰۰ نفر در روز به ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در این استان و تعداد بستری‌ها در مقایسه با یک ماه پیش از ۱۰۰ نفر به هزار و ۱۰۰ نفر افزایش یافته است. معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به اینکه نسبت ابتلاء در عراق ۱۰ برابر شده اگر شیوه نامه‌های بهداشتی در خوزستان و استان‌های مرزی رعایت نشود ممکن است چنین فاجعه‌ای در این استان‌ها رخ دهد. وی گفت: عامل تشدید‌کننده ویروس انگلیسی رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی است و متأسفانه در برخی شهرهای خوزستان استفاده از ماسک به زیر ۵ درصد و نزدیک صفر رسیده است. حریرچی افزود: در حالی که باید در ۱۱ شهرستان خوزستان مقررات شهرهای قرمز رعایت شود این دستورالعمل‌ها نه در بازار، نه در صنوف و نه در برخی دستگاه‌های دولتی رعایت نمی‌شود. وی گفت: اکنون شیوه نامه‌ها ۵۰ درصد در شهرهای قرمز خوزستان رعایت می‌شود. حریرچی افزود: تردد به خارج از استان خوزستان و ورود به این استان و تردد بین شهری ممنوع شده است و مرزها بسته شده‌اند اما برخی پروازها و ترددهای بین استان انجام می‌شود و برخی بازارها و پاساژها باز هستند و دستفروشی به صورت کامل انجام می‌شود. وی گفت: برای مقابله با ویروس کرونا هیچ راهی جز رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و تشدید محدودیت‌ها وجود ندارد. حریرچی افزود: اکنون فشار سنگینی به بیمارستان‌های خوزستان وارد شده که ممکن است در خدمت رسانی دچار مشکل قابل توجهی شویم. وی گفت: خوزستان به خیز سوم بیماری کرونا وارد شده و در استان آذربایجان غربی نیز روند ابتلاء صعودی است. حریرچی افزود: اکنون حدود ۱۳۰ کشور حتی یک واکسن کرونا نیز دریافت نکرده‌اند و فقط ۲ و ۷ دهم درصد مردم جهان یک دوز واکسن تزریق کرده‌اند. وی گفت: پیش بینی می‌شود فرآیند واکسیناسیون در کشورهای با درآمد متوسط، یک تا دو سال و در کشورهای فقیر تا سال ۲۰۲۷ میلادی زمان ببرد. حریرچی افزود: تا آن زمان باید شیوه نامه‌های بهداشتی رعایت شود و اگر در ۲۵ روز آینده این شیوه نامه‌ها را رعایت کنیم عید نوروز آرامی خواهیم داشت. وی گفت: در امریکا هر ۱۰ روز یک بار تعداد مبتلایان به ویروس انگلیسی دو برابر می‌شود و در انگلیس بیش از ۹۵ درصد، فرانسه بیش از ۶۰ درصد و کشورهای دیگر اروپای غربی حدود ۵۰ درصد موارد بیماری کرونا بر اثر ویروس انگلیسی است. حریرچی افزود: پیش بینی می‌شود در سه ماه آینده ویروس غالب همه دنیا نوع انگلیسی باشد.

  کاهش آمار اهدای خون در ایام کرونا

معاون کل وزارت بهداشت، از چهره‌های مردمی خواست با استفاده از شبکه‌های اجتماعی مردم را به اهدای خون ترغیب کنند سال ۹۹ را در حالی به اتمام می‌رسانیم که همه‌گیری کووید ۱۹ سبب ایجاد مشکلات و کاهش اهدای خون شد. همزمان تامین پلاسمای کووید ۱۹ نیز در دستور کار اداره کل انتقال خون استان تهران قرار گرفت. اما با مدیریت مصرف خون در بیمارستان‌ها و همدلی مردم اهدای خون همچنان تداوم یافت و بیماران خون مورد نیاز خود را دریافت کردند. اما موج جدید سرمای هوا و همه‌گیری کرونا ونزدیک شدن به روزهای پایان سال و تعطیلات پیش رو، کاهش ذخایر خون را در پی دارد. ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، در حین اهدای خون، گفت: متاسفانه هر سال مردم در فصل سرما کمتر برای اهدای خون مراجعه می‌کنند. وی ادامه داد: امسال که با همه‌گیری کرونا مواجه شدیم، عده‌ای مبتلا شده‌اند و عده دیگری از ابتلا می‌ترسند و به درستی تردد خود را کم کرده‌اند و سبب شده است که آمار اهدای خون به طرز قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد. حریرچی افزود: در زمینه اهدای پلاسمای کووید ۱۹ نیز تنها تعداد معدودی از شفا یافتگان اقدام کرده‌اند در حالی که این پلاسما به درمان بیماران کمک مهمی می‌کند واز همین جا می‌خواهم به مردم بگویم: اهدای خون هم برای سلامتی شما هم برای سلامتی جامعه مفید است. اهدا‌کننده خون باشید و این کار را به عنوان یک نذر در نظر بگیرید تا علاوه بر کمک به همنوع و سلامتی خودتان کاری خداپسندانه انجام داده باشید و سلامتی معنوی به دست آورید. وی همچنین از مسوولان‌ها، هنرمندان و ورزشکاران و هرکسی که از احترام، موقعیت و اعتباری در میان مردم برخوردار است خواست تا اقدام عملی کنند و برای ترویج فرهنگ اهدای خون تصویر اهدای خون خود و پیام‌های خودشان را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند تا مردم بیشتری برای اهدای خون مراجعه کنند. 


 

ارسال نظر