قهرمانان تجارت جهانی

۱۳۹۷/۰۴/۲۰ - ۰۰:۰۲:۵۶
کد خبر: ۱۲۵۳۰۱
قهرمانان تجارت جهانی

الهه باقری|

سازمان تجارت جهانی در گزارشی از تجارت کالا اعلام کرد که حجم تجارت جهانی در سال 2017 حدود 4.7درصد رشد داشته که این میزان سریع‌ترین روند رشد تجارت کالا در 6سال گذشته بود. این خبر در حالی منتشر شد که به گفته بسیاری از تحلیلگران، جهان در آستانه جنگ تجاری قرار دارد. آن طور که در بسیاری از گزارش‌ها گفته شده، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در سال‌های 2018 و 2019، روند رشد تجارت جهانی کند شده و تا 4 درصد کاهش یابد. با جود احتمال جنگ تجاری و همچنین شکاف قابل‌ توجهی که میان امریکا و اتحادیه اروپا ایجاد شده، حجم بسیاری از کالا در سراسر جهان روزانه جابه‌جا می‌شود. براساس آخرین آمار رسمی از سوی موسسه Teletrac Navman، بیشترین سهم تجارت جهانی در سال 2016 مربوط به خرید و فروش خودرو بود. آن طور که گفته شده، در این سال حدود 4.9 درصد از سهم تجارت جهانی به ارزش 135هزار میلیارد دلار به معاملات خودرو در میان کشورها اختصاص داشت. همچنین گفته شده که آلمان بیشترین ارزش بازار خودرو را در این سال، به‌ خود اختصاص داد. بر اساس نتایج بررسی‌های این موسسه آلمان در 2 سال اخیر به قهرمان صادرات جهان تبدیل شده است. در سال 2016، این کشور با معاملاتی به ارزش 150میلیارد دلار بزرگ‌ترین صادرکننده خودرو معرفی و در صدر فهرست مهم‌ترین تجارت‌های جهان تبدیل شد. این در حالی است که امریکا در سال 2016 بزرگ‌ترین وارد‌کننده خودرو شناخته شد. آن طور که در بسیاری از پیش‌بینی‌ها گفته شده، امریکا در سال 2019، با پیشی‌گرفتن از عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده خواهد شد. طبق گزارش‌های منتشر شده از سال 2016 نیز علاوه بر آنکه در این سال فرآورده‌های نفتی دومین کالای پرطرفدار در بازارهای جهانی بود، امریکا نیز بیشترین حجم معاملات را در این زمینه به خود اختصاص داد. آن طور که در بسیاری از گزارش‌ها گفته شده، در شرایطی که کشورهای عضو و غیرعضو اوپک در حال کاهش تولید هستند، تولید نفت و فرآورده‌های نفتی در امریکا به سطح بی‌سابقه‌یی رسیده که می‌تواند این کشور را به بزرگ‌ترین‌ صادرکننده نفت خام و فرآورده‌های نفتی تبدیل کند. آن طور که گفته شده، مجموع ارزش معاملات این محصول در جهان در سال 2016، حدود 825 میلیارد دلار اعلام شد.

بر اساس آنچه در ادامه این گزارش گفته شده، ریزتراشه‌ها سومین محصولی هستند که بالاترین میزان تجارت جهانی را به ‌خود اختصاص داده است. همچنین هنگ‌کنگ از اصلی‌ترین صادرکنندگان مدارهای الکتریکی در جهان به ‌شمار می‌رود و به‌طور کلی بالاترین میزان تجارت این محصول مربوط به معاملات کشورهایی چون فیلیپین، مالزی، سنگاپور و کره‌جنوبی است. طبق تازه‌ترین آمار رسمی منتشر شده، ارزش تجارت ریزتراشه‌ها در سال 2016 حدود 804 میلیارد دلار اعلام شد. بازار قطعات خودرو نیز در سال 2016 به عنوان چهارمین تجارت مهم جهان معرفی شد. آن‌طور که در گزارش‌ها گفته شده، پس از صادرات خودرو، معاملات قطعات خودرو دومین تجارت جهانی آلمان به ‌شمار می‌رود. بر اساس آمار، ارزش بازار جهانی قطعات خودرو در سال 2016، حدود 685 میلیارد دلار اعلام شده است.

آن‌طور که در ادامه این گزارش گفته شده، کامپیوتر به عنوان پنجمین محصول معامله شده در سال 2016 بوده که چین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولید و صادرکنندگان کامپیوتر بر حجم معاملات این محصول تاثیرگذار بوده است. طبق آمار، ارزش بازار معاملات چین حدود 614 میلیارد دلار اعلام شده است. بر اساس بررسی موسسه Teletrac Navman، دارو، ششمین محصول مهم جهانی است. طبق آمار منتشر شده از ارزش تجارت جهانی، معاملات دارو در سال 2016، مبلغی معادل 613 میلیارد دلار به‌خود اختصاص داد. همچنین گفته شده که آلمان از مهم‌ترین صادر‌کنندگان دارو در سال‌های اخیر بود.

این کشورها در کنار کشورهای واردکننده، به عنوان مهم‌ترین بازیگران تجارت جهانی در معاملات دارو، سال 2016 نقش بسیاری داشتند. در این گزارش، طلا نیز به عنوان هفتمین کالای معامله شده در جهان معرفی شده است. آن‌طور که گفته شده، سوییس یکی از بزرگ‌ترین بازارهای طلا در جهان به‌ شمار می‌رود. ارزش تجارت جهانی طلا در سال 2016، حدود 576 میلیارد دلار بود. طبق بسیاری از گزارش‌های منتشر شده، به‌ دلیل تقاضای قوی و کاهش میزان ذخایر نفتی قیمت نفت خام در سال 2017، به‌ بالاترین میزان خود از سال 2015 رسید. همچنین بر اساس آمار منتشر شده در سال 2016، نفت‌خام به عنوان هشتمین محصول مهم در فهرست تجارت‌های جهانی قرار گرفت. ارزش معاملات نفت‌ خام در سال 2016 حدود 549 میلیارد دلار اعلام شد.

تلفن‌های همراه و تجهیزات تلویزیونی و رادیویی، به‌ ترتیب رتبه‌های نهم و دهم را در فهرست مهم‌ترین تجارت‌های جهانی به دست آورده‌اند. آن‌طور که گفته شده، در بازار این محصول نیز چین نقش قابل‌ توجهی ایفا می‌کند. این کشور در سال 2016 به عنوان بزرگ‌ترین تولید و صادرکننده تلفن‌ همراه در جهان بود.

آن‌طور که در این گزارش منتشر شده، آلمان و چین، سهم قابل‌ توجهی در معاملات جهانی در سال 2016 ایفا کرده و به دو قهرمان تجارت جهانی تبدیل شدند.

 

 

ارسال نظر