سوگند هشتم

۱۴۰۰/۰۵/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۱۰۲۲
سوگند هشتم

سیزدهمین مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری در حالی از ساعت ۱۷ بعدازظهر روز پنجشنبه آغاز شد که هیات‌های مختلف خارجی و مسوولان مختلف کشوری و لشکری مهمان این مراسم بودند. به گزارش خبرآنلاین، چهاردهم مردادماه ۱۴۰۰ از راه رسید؛ سیدابراهیم رییسی برای تکیه بر کرسی ریاست‌جمهوری در حضور ۲۶۵ نفر در ساختمان مجلس شورای اسلامی قسم یاد کرد. مراسم تحلیف رییس‌جمهوری ساعت ۱۷ بعدازظهر آغاز شد اما از چند ساعت قبل از شروع مراسم خیابان‌های منتهی به مجلس کاملا بسته شده و عابران تنها از مسیرهای مشخص شده می‌توانستند تردد کنند تا اینکه بالاخره درهای مجلس شورای اسلامی برای برگزاری مراسم تحلیف رییس دولت سیزدهم باز شد. صداو سیما از ساعتی پیش از آغاز مراسم، ورود مهمانان خارجی و مقامات لشکری و کشوری را به تصویر کشید. تصویرهایی که نشان‌دهنده استقبال محمدباقر قالیباف، رییس مجلس از مهمانان این مراسم در بدو ورود بود. مهمان‌ها یکی‌یکی از راه می‌رسیدند و صندلی‌های سبز بهارستان یکی‌یکی پر می‌شدند.سران کشورهای خارجی هم پیش از آغاز مراسم تحلیف با سیدابراهیم رییسی عکس یادگاری گرفتند.

  از خوش‌وبش با روحانی تا غیبت لاریجانی‌ها و احمدی‌نژاد

در ردیف اول صحن مجلس در مراسم تحلیف، ابراهیم رییسی رییس‌جمهوری جدید کشورمان و حسن روحانی رییس‌جمهور سابق در ردیف اول و در کنار هم نشسته بودند.همچنین آیت‌الله جنتی و محسنی‌اژه‌ای، رییس قوه قضاییه همنشین هم بودند. خوش و بش مقامات خارجی با حسن روحانی در زمان ورود به صحن مجلس از حواشی جالب توجه بود. اسماعیل هنیه نیز در بدو ورود به صحن مجلس روحانی را در آغوش کشید. حدادعادل هم در ردیف اول و نزدیک به حسن روحانی نشسته بود. محمود علوی وزیر دولت یازدهم و دوازهم، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، احمد خاتمی عضو شورای نگهبان و مجلس خبرگان، امیر عبداللهیان معاون امور بین‌الملل مجلس و گزینه احتمالی رییسی برای وزارت امور خارجه، وحید حقانیان، محسنی‌بندپی استاندار تهران، حسین ذوالفقاری معاون انتظامی و امنیتی وزارت کشور، مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت و حداد عادل، حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری، سرلشکر باقری، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور دولت‌های یازدهم و دوازدهم، حجت‌الاسلام ناطق‌نوری، محسن رضایی، سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، سرلشکر رحیم صفوی و برخی از اعضای شورای نگهبان و جمعی از مسوولان کشوری و لشکری در این مراسم حاضر شدند. صادق آملی‌لاریجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی لاریجانی، رییس پیشین مجلس شورای اسلامی، محمود احمدی‌نژاد و سیدمحمد خاتمی روسای جمهور پیشین ایران وسید حسن خمینی نیز از غایبان مراسم تحلیف رییسی بودند.

   قالیباف با رییسی پیمان همکاری بست

این مراسم سرانجام راس ساعت ۱۷ با نواختن زنگ مجلس و با دستور محمدباقر قالیباف آغاز شد. قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران، نشان از شروع رسمی مراسم داشت. رییس مجلس شورای اسلامی به عنوان اولین سخنران این مراسم، با گرامیداشت حضور مهمانان داخلی و خارجی، گفت: «به پشتوانه قوه قضاییه ضدفساد و استقرار یک مجلس انقلابی و آغاز کار یک دولت مردمی موسم آن است تا با سرلوحه دادن یک روحیه انقلابی و به کارگیری روحیه جهادی و پایبندی به ارزش‌های امام و به منظور قوی‌سازی ایران طرحی نو دراندازیم.» او با بیان اینکه در ۲۸ خرداد پیام تحول‌خواهی مردم از طریق صندوق رای به نظام و دنیا مخابره گردید و فصلی نوین در تاریخ آغاز شد، اظهار کرد: «مجلس با تاکید بر استقلال قوا و ضوابط قانونی، پیمان همکاری با دولت را براساس ضوابط و برای حل مشکلات مردم اعلام می‌دارد. مجلس یار و همراه کشور در مسیر پیشرفت و ناظری دلسوز و دقیق است. 

در این دوران فاصله گرفتن از دغدغه‌های مردم گناهی نابخشودنی است و مردم هرگز این موضوع را از ما قبول نخواهند کرد و همه ما وظیفه داریم در دام‌هایی که باعث می‌شود از توجه به مردم دور بیفتیم، خودداری کنیم. در این دوره قبیله‌گرایی گناهی نابخشودنی است.»

   وعده محسنی‌اژه‌ای به دولت رییسی 

بعد از این اظهارات قالیباف بود که محسنی‌اژه‌ای، رییس قوه قضاییه پشت تریبون آمد و در اظهاراتی با بیان اینکه قوه قضاییه برای کمک به دولت و مبارزه با فساد آمادگی لازم را دارد و با تمام توان کمک خواهد کرد، گفت: رییس‌جمهور سوگند یاد می‌کند که همه استعداد و صلاحیت خود را برای انجام مسوولیت به کار گیرد و خود را وقف خدمت به مردم نماید. او تصریح کرد: امیدوارم رییس‌جمهور با کمک سایر قوا، نخبگان و مردم در این مسوولیت خطیر پیش از پیش موفق باشد و همان‌گونه که در روز تنفیذ، مطرح کردند هر چه سریع‌تر در رفع مشکلات مردم، ایجاد اشتغال، کنترل بازار، کاهش نرخ تورم، کاهش گرانی سرسام‌آور و حمایت از تولید داخلی و سرمایه‌گذاری اقدام عاجلی داشته باشند و همچنین در از بین بردن زمینه فساد، رانت، تبعیض و اصلاح ساختارهای پیچیده اداری اقدامات لازم را به عمل آورند.

  رییسی قسم خورد

پس از سخنرانی قالیباف و محسنی‌اژه‌ای، سیدابراهیم رییسی در حضور رییس قوه قضاییه برای پاسداری از اسلام و قانون اساسی سوگند یاد کرد. به این ترتیب دور دوم ریاست‌جمهوری او رسما آغاز شد. نکته جالب توجه این بود که سیدابراهیم رییسی در جایگاه رییس‌جمهوری جدید ایران در کنار غلامحسین محسنی‌اژه‌ای سوگند به جا می‌آورد؛ رییس سابق و رییس کنونی قوه قضاییه؛ اتفاقی بی‌سابقه.

  رییسی: خستگی‌ناپذیر خواهیم بود

بعد از آن رییسی در قامت رییس‌جمهور دولت سیزدهم سخنرانی‌اش را آغاز کرد؛ او در این سخنرانی تاکید کرد: «مردم از دولت برگزیده خود می‌خواهند مدافع حقوق انسان‌ها در عالم باشد و به ظلم و بی‌عدالتی در هیچ جای جهان راضی نباشد. ما مدافع واقعی حقوق بشر هستیم و تجاوز به حقوق انسان‌های بی‌گناه را مردود می‌دانیم. ظلم و جنایت چه در قلب اروپا باشد و چه در امریکا، چه در آفریقا و چه در قلب یمن باشد یا فلسطین، ما در کنار مظلومان خواهیم بود.» او دولتش را خستگی‌ناپذیر خواند و گفت: «مردم می‌خواهند با برطرف کردن تنگناها و مشکلات معیشتی عملکرد ما همراه باشد. دولت در این مسیر خستگی‌ناپذیر پیش خواهد رفت. اینجانب امروز خادم همه جمهور و خدمتگزار بیش از ۸۰ میلیون از جمعیت هستم. مردم ایران همانی هستند که بارها وفاداری خود را به انقلاب اثبات کردند و امروز نوبت ما برای ادای امانت است.»

رییسی همچنین درباره فعالیت هسته‌ای ایران و تحریم‌ها علیه کشور، اظهار کرد: سیاست فشار و تحریم، موجب انصراف ملت ایران از پیگیری حقوق قانونی خود از جمله حق توسعه، نخواهد شد، تحریم‌ها باعث نمی‌شود که ملت ایران از حقوق هسته‌ای خود دست بکشد، تحریم‌ها علیه ملت ایران باید لغو گردد و از هر طرح دیپلماتیک که باعث انجام این امر شود استقبال می‌کند. رییس‌جمهور گفت: «جمهوری اسلامی ایران، کشور‌ها و ملت‌های همسایه را خویشاوند خود می‌داند و مهم‌ترین و اصلی‌ترین اولویت سیاست خارجی خود را، ارتقای روابط با کشورهای همسایه خود دانسته و خواهان عزت و اعتلای آنهاست. دیپلماسی، باید ارتباط ملت‌های منطقه را بیشتر و اشتراکات آنها را در حوزه اقتصاد، فرهنگ، علم و ورزش تقویت نماید. جهان، در حال دگرگونی است و تامینِ منافعِ ملت‌ها، منوط به درک جهان ِجدید و «تعاملِ راهبردی» با «قدرت‌های نوظهور» است و سیاست خارجی موفق، سیاستِ خارجی متوازن خواهد بود.»

   پایان تحلیف بدون ارایه لیست کابینه

بعد از پایان سخنرانی رییسی، محمدباقر قالیباف هم از رییس‌جمهوری تشکر و اعلام کرد که ابراهیم رییسی ابتدای هفته آینده لیست اعضای کابینه سیزدهم را به مجلس معرفی می‌کند و بررسی‌ها در کمیسیون‌های تخصصی و صحن مجلس پیوسته و دوشیفت و سه‌شیفت انجام می‌شود.



عضو هیات رییسه مجلس:

رییسی احتمالا اوایل هفته آتی وزرای خود را به مجلس معرفی می‌کند

روح‌الله متفکرآزاد، عضو هیات‌رییسه مجلس با اشاره به اینکه مجلس وزرای پیشنهادی دولت را سه شیفته بررسی می‌کند، گفت: دست دولت را با بررسی سریع طرح‌ها و لوایح فوری، برای مشکل‌گشایی باز می‌گذاریم. پایگاه خبری- تحلیلی انتخاب عضو هیات‌رییسه مجلس با اشارهدبه اینکه مجلس وزرای پیشنهادی دولت را سه شیفته بررسی می‌کند، گفت: دست دولت را با بررسی سریع طرح‌ها و لوایح فوری، برای مشکل گشایی باز می‌گذاریم. روح‌الله متفکرآزاد بر ضرورت تسریع در فرآیند تشکیل کابینه و رای اعتماد به وزرا تاکید کرد و اظهار داشت: بر اساس ماده 22 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، رییس‌جمهور به مدت دو هفته پس از تحلیف فرصت دارد تا کابینه خود را برای کسب رای اعتماد به مجلس معرفی کند. وی افزود: رییس مجلس هم در اولین جلسه پس از دریافت لیست وزرای پیشنهادی، آن را اعلام وصول کرده و کمیسیون‌ها یک هفته برای بررسی گزینه‌های پیشنهادی و تطبیق برنامه‌های با چشم‌اندازهای کشور و اسناد بالادستی اقدام خواهند کرد. عضو هیات‌رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در هفته بعد از بررسی کمیسیون‌ها، صحن علنی تشکیل یافته و برای هر وزیر مخالفان و موافقان صحبت کرده و وزیر نیم ساعت برای دفاع از برنامه خود فرصت دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس تاکیدات رهبری برای سرعت بخشیدن به شکل‌گیری کابینه، مجلس بررسی و رای اعتماد سریع به کابینه را در اولویت قرار داده و در صورت لزوم به صورت سه‌شیفته این بررسی انجام می‌شود. وی با تاکید بر اینکه آقای رییسی منتظر فرصت دو هفته‌ای نخواهد بود و احتمالا اوایل هفته آتی وزرای خود را به مجلس معرفی می‌کند، گفت: مجلس بلافاصله بررسی وزرا را با دقت، هوشمندی، تعامل و حساسیت آغاز می‌کند. نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، نحوه همکاری و تعامل مجلس و دولت را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: توقع مردم تلاش جدی دولت برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی است و مجلس هم دست دولت را برای مشکل گشایی باز گذاشته و کمک می‌کند. وی همت مجلس یازدهم را کمک به دولت در زمینه مسکن، کشاورزی، مسائل اقتصادی و معیشتی، دانش‌بنیان و... عنوان کرد و گفت: هر موضوعی را دولت برای رفع مشکل مردم نیاز داشته باشد، مجلس در قالب طرح یا لایحه در اولویت قرار می‌دهد، همانطور که به دولت قبل کمک کردیم ولی معتقدیم دولت جدید اراده‌ای برای حل مشکلات دارد.

 

ارسال نظر