تقاضای ماسک و مواد ضدعفونی از ظرفیت تولید کشور بیشتر است

۱۳۹۸/۱۲/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۹۷۴

رییس سازمان غذا و دارو گفت: تقاضای تهیه ماسک و مواد ضدعفونی از ظرفیت تولید کشور بالاتر است اما به زودی با کمک ارگان‌هایی که ظرفیت تولید در این حوزه را دارند تولید تا حد قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. به گزارش ایرنا، محمدرضا شانه‌ساز روز گذشته افزود: کمیته تامین و توزیع اقلام مقابله با کرونا به صورت مرتب در محل سازمان غذا و دارو تشکیل می‌شود. این جلسات با حضور مدیران کل سازمان غذا و دارو، معاون امور صنایع و مدیران کل وزارت صنعت، رییس هیات امنای ارزی، مدیران کل سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان و تعزیرات حکومتی و نمایندگان تولیدکنندگان مربوطه برگزار می‌شود. وی گفت: نیاز به ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در شرایط کنونی بسیار فراتر از میزان تولیدات معمول در کشور است. به همین دلیل باید ظرفیت‌های تولید بالقوه‌ای که در کشور وجود دارد را وارد مدار تولید کرده و از آنها بهره ببریم. شانه ساز گفت: این تدبیر در حال انجام است و عمدتا نیروهای جهادی، صنایع دفاعی و سپاه صنوف مربوطه و بسیج اصناف، قرارگاه‌های جهادی و سایر ظرفیت‌های مردمی که امکان تولید بالقوه در آنها وجود دارد، در حال ساماندهی و ورود به این عرصه هستند تا بتواند در حوزه تولید ماسک ایفای نقش کنند. معاون وزیر بهداشت افزود: در حوزه الکل نیز افزایش تولید در دستور کار قرار دارد و کارخانه‌های تولیدی به صورت سه شیفت فعالیت دارند. شرکت‌های تولید‌کننده ژل و مواد ضد عفونی نیز با تمام ظرفیت فعال و به درخواست این سازمان با افزایش حداکثر تعداد شیفت کاری در حال تولید هستند، علاوه بر آن برای یک سری از خطوط تولید در صنایع آرایشی بهداشتی مجوز موقت سه ماهه صادر شد تا بتوانند وارد عرصه تولید مواد ضدعفونی‌کننده شوند. وی تصریح کرد: تولید ماسک و مواد ضدعفونی با کمک وزارت صنعت دنبال می‌شود و نظارت بر توزیع نیز زیرنظر سازمان غذا و دارو صورت می‌گیرد. شانه ساز گفت: داروخانه پتانسیل مناسبی برای عرضه و رصد بازار توزیع است. ۱۴ هزار و ۵۰۰ داروخانه در اقصی نقاط کشور داریم که تحت نظارت سازمان غذا و دارو درحال ارایه خدمت هستند، . وی اضافه کرد در روزهای اول به دلیل اینکه تولید نسبت به تقاضا در کشور بسیار بسیار پایین‌تر بود، به اجبار تصمیم گرفتیم که عرضه ماسک و مواد ضدعفونی برای تامین مراکز درمانی از طریق هیات امنای ارزی عرضه و به داروخانه‌ها تحویل داده نشود. پس از آنکه وضعیت تامین اقلام مورد نیاز مراکز بهداشتی و درمانی مناسب‌تر شد بنابراین توزیع مواد ضدعفونی‌کننده در داروخانه‌ها نیز شروع، اما تقاضا بسیار بسیار زیاد است. رییس سازمان غذا و دارو گفت: در حال حاضر تمام ارگان‌ها و سازمان‌هایی که پتانسیل کمک کردن را دارند پای کار آمده‌اند تا تولید افزایش یافته و پاسخگوی نیاز کشور باشد. وی تاکید کرد: در شرایط کنونی کشور اگر شرکت پخش، داروخانه یا هر مرکز دیگر مرتکب تخلف شود با هماهنگی با دستگاه قضا به صورت جدی برخورد خواهد شد.

   ایران برای پیشگیری از کرونا

در آمادگی کامل

در همین حال، نماینده سازمان جهانی بهداشت گفت: ایران برای پیشگیری از ویروس کرونا در آمادگی کامل قرار دارد و اطمینان کامل داریم در آینده‌ای نه‌چندان دور این ویروس کنترل شود. به گزارش روابط عمومی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، نمایندگان سازمان جهانی بهداشت به همراه تیمی از کارشناسان کشور چین و نمایندگان سازمان جهانی بهداشت در ایران روز چهارشنبه در بازدید از بیمارستان دکتر مسیح دانشوری از اقدامات دانشگاه برای مهار ویروس کرونا جدید بازدید کردند تا اطمینان حاصل کنند روند ارایه خدمات و کنترل این ویروس در بالاترین سطح در حال اجراست.  نماینده سازمان جهانی بهداشت در این بازدید اظهار کرد: ایران برای پیشگیری از ویروس کرونا جدید در آمادگی کامل قرار دارد و اطمینان کامل داریم در آینده‌ای نه‌چندان دور این ویروس کنترل شود.  نمایندگان WHO ضمن قدردانی از تلاش‌های وزارت بهداشت برای کنترل و مهار ویروس کرونا اظهار کردند: ایران در زمینه مهار بیماری‌ها به‌ویژه بیماری‌های واگیر از قدرت و توانمندی قابل ملاحظه‌ای برخوردار است و این توانایی را به خوبی در بحران‌ها و بلایا از جمله سیلاب‌های گسترده ابتدای امسال نشان داده است. نمایندگان سازمان جهانی بهداشت یکی از مهم‌ترین ستون‌های مهار و کنترل بیماری در کشور را همکاری دو‌جانبه و قوی بین سازمان‌های متولی و مردم دانستند.

 کشف ۷ میلیون ماسک

 ۸۵  میلیون دستکش و ۱۸ تن ژل ضدعفونی

از سوی دیگر، به‌‌رغم اینکه مسوولان قضایی اعلام کرده‌اند با هر نوع تخلف در حوزه محصولات بهداشتی و درمانی با قدرت هرچه تمام‌تر برخورد می‌کنند، سخنگوی سازمان تعزیرات از کشف و ضبط ۷ میلیون عدد ماسک در ۱۰ روز گذشته خبر می‌دهد و می‌گوید: به ۷۰ درصد کالا، جریمه ریالی تعلق می‌گیرد. به گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حکومتی، سیدیاسر رایگانی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به ارایه توضیحاتی درباره روند کنترل و نظارت بر بازار مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده پرداخت و اظهار کرد: ۷ میلیون عدد ماسک در ۱۰ روز گذشته کشف و ضبط شده است. همچنین توقیف ۸۵ میلیون و ۴۰ هزار دستکش، ۱۸ تن ژل ضدعفونی و ۷ هزار لیتر الکل با همکاری وزارتخانه‌های صمت، بهداشت، دفاع و نیروی انتظامی و سپاه انجام شده است. وی درباره مجازات متخلفان نیز گفت: به ۷۰ درصد کالا، جریمه ریالی تعلق می‌گیرد و همچنین به شعب تعزیرات و دادسراهای مراکز استان فرستاده می‌شود که اشد مجازات نیز در دادسراها و دادستانی‌ها اعمال خواهد شد. سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه مجازات تخلف‌کنندگان ۱۰ تا ۲۰ سال زندان است، ادامه داد: با توجه به حجم تخلف در شرایط فعلی می‌تواند حتی منجر به اعدام نیز بشود. رایگانی با اشاره به برخی ناهماهنگی‌ها در نظام توزیع گفت: در دو سه روز اول ناهماهنگی در وزارت بهداشت بود که ۲ میلیون ماسک به دانشگاه‌های علوم پزشکی تحویل و بعد از هماهنگی، بقیه تحویل وزارت بهداشت و هیات امنا شد.

 

 

ارسال نظر