مشکلات اقتصادی، دستور کار «خبرگان»

۱۳۹۷/۰۶/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۸۳۹۲

سخنگوی هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری از عدم حضور رییس‌جمهوری در پنجمین اجلاس خبرگان رهبری خبر داد؛ اجلاسیه‌ای که به گفته آیت‌الله سید احمد خاتمی قرار است در آن مشکلات اقتصادی کشور بررسی شود.

آیت‌الله خاتمی که روز گذشته در نشستی خبری شرکت کرده بود، با اعلام این خبر که روزهای سه شنبه و چهارشنبه 13 و 14 شهریور ماه اجلاسیه پنجم خبرگان رهبری برگزار می‌شود، افزود: رسیدگی به وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم از جمله دستور کار این اجلاس است. البته بعضی‌ها می‌گویند این موضوع ربطی به خبرگان ندارد اما بر اساس ماده 52 آیین‌نامه داخلی مجلس خبرگان به منظور آگاهی اعضا، این مجلس می‌تواند به تحولات داخلی و جهانی به ویژه مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و مدیریتی بپردازد.

نماینده مردم کرمان در خبرگان رهبری در ادامه گفت: از روسای سه قوه برای شرکت در این اجلاسیه دعوت کردیم تا درباره اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات مردم گزارش خود را ارایه کنند.

او ادامه داد: از رییس محترم جمهور دو هفته پیش دعوت کردیم که ایشان عذرخواهی کردند ولی دلیل عذر رییس‌جمهور را نمی‌دانیم.

سخنگوی هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: شخصیت‌هایی که در این اجلاس حضور پیدا می‌کنند شخصیت‌های برجسته کشور هستند و ما همچنان معتقدیم که آقای رییس‌جمهور اگر بتوانند عذر خود را برطرف کنند و تشریف بیاورند برای ایشان یک فرصتی است.

حضور روسای قوه مقننه و قضاییه در اجلاس

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه و علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی قول دادند که در این اجلاس حضور پیدا کنند، تاکید کرد: پیش‌بینی ما این است که جلسه پرشوری از سوی اعضای محترم با هدف روشن شدن واقعیت شکل بگیرد.

سخنگوی هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: به نظر نمی‌رسد هیچ کس در مجلس خبرگان رهبری به دنبال مچ‌گیری باشد.در این اجلاس افراد مشکلات و راه‌حل‌ها را خواهند شنید و پیشنهاد‌های خود را هم می‌توانند عرضه کنند.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجلس خبرگان برای مکلف کردن قوا جهت پیگیری فرمایشات رهبری برای معیشت مردم چه برنامه‌ای دارد گفت: همانطور که می‌دانید وظیفه قانونی خبرگان دو چیز است یکی انتخاب رهبر در مواقع مورد نیاز و دیگری مراقبت از رهبر برای اینکه واجد شرایط باقی بماند.

خاتمی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب فراتر از این وظیفه خبرگان را دیدند و مطالبه‌گری را هم جزو وظایف این مجلس قرار دادند و فرمودند علاوه بر بیانیه، قطعنامه هم صادر کنید.

وی افزود: مجلس خبرگان، راهکار قانونی برای الزام سران سه قوه را ندارد اما مجلسی با این عظمت، می‌تواند زمینه ساز برطرف شدن برخی از مشکلات باشد.

آیت‌الله خاتمی گفت: مجلس خبرگان حداقل می‌تواند این مطالبات را به عنوان خواست مردم مطرح کند چون اعضای خبرگان نماینده مردم هستند. خبرگان رهبری می‌تواند گفتمان سازی کند چرا که گفتمان سازی می‌تواند، زمینه اجرا باشد. واکنش خاتمی به اتفاقات فیضیه

این عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین درباره حواشی اخیر در مدرسه فیضیه گفت: پاسخ به این سوال ربطی به خبرگان ندارد اما حوزه‌ها طی قرن‌ها با زعامت مراجع اداره شده‌اند و امروز هم با زعامت مراجع اداره می‌شوند؛ یعنی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، 9 نفر را به مراجع عظام تقلید از جمله حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پیشنهاد می‌دهند و آنها کتبی یا شفاهی این جمع را به عنوان شورای عالی حوزه نصب می‌کنند.

خاتمی افزود: حرفی، حرف حوزه محسوب می‌شود که مستقیم از سوی مراجع مطرح شود یا شورای عالی حوزه موضع بگیرد. درباره حواشی که به وجود آمد، موضع شخصی من همان موضع مراجع است اما‌ای کاش این حواشی نبود.

او افزود:‌ای کاش در آنجا درباره مساله اقتصادی حرف زده می‌شد و این حواشی ایجاد نمی‌شد؛ امروز مساله اصلی مشکلات اقتصادی است و نباید حاشیه‌سازی‌ها ما را از ساماندهی اقتصادی و معیشت مردم غافل کند.

سخنگوی هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری گفت: ریز شدن در این موضوع و نقد و جرح و تعدیل این سخنان باز یک موج جدیدی در کشور ایجاد می‌کند که مسائل اصلی کشور نیست؛ رهبر معظم انقلاب به ما آموخته‌اند که مسائل را اصلی و فرعی کنید؛ در شرایط اینچنینی، پرداختن به این مسائل را فرعی می‌دانم اگرچه سکوت نکردم.

سخنگوی خبرگان رهبری یادآور شد: من اعلام موضع کردم اما وارد شدن به ریز ماجرا را مناسب نمی‌دانم. باید باورمان شود که امریکا در پی براندازی نظام جمهوری اسلامی است؛ باید باورمان شود که چالش معیشتی، چالش قابل توجهی است که نمی‌شود از نظر دور داشت.

آیت‌الله خاتمی در ادامه ضمن اشاره به فعالیت‌ها، دستور کار و مصوبات کمیسیون‌ها، هیئت اندیشه ورز و کارگروه‌ها گفت: در این اجلاس، انتخابات کمیسیون‌های مجلس خبرگان را خواهیم داشت. طبق ماده 21 آیین نامه داخلی مجلس خبرگان، طول دوره کمیسیون‌ها 2سال است. توضیحاً عرض می‌شود که با توجه به اینکه اجلاس افتتاحیه دوره پنجم در خرداد 94 انجام شد قاعدتاً طول دوره 2 ساله کمیسیون‌ها می‌بایستی در خرداد 97 پایان می‌پذیرفت، اما با رأی نمایندگان محترم در اجلاس گذشته (اسفندماه96) مقرر شد کمیسیون‌ها با ترکیب موجودشان تا شهریور97 به فعالیت شان ادامه دهند.

 

ارسال نظر