ضرورت گفت‌وگوهای مستقیم در مورد الزامات تداوم برجام

۱۳۹۷/۰۲/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۱۶۰۷

 

 ایران| برنامه دیدارهای روز گذشته رییس‌جمهوری که از صبح با ملاقات وزیرخارجه ترکمنستان آغاز شده بود در ادامه با حضور در جلسه ستاد اقتصادی دولت ادامه پیدا کرد تا راهبرد اجرایی دولت برای مواجهه با ماجراجویی‌های تازه امریکا و توسعه مناسبات ارتباطی و اقتصادی با همسایگان آغاز شود؛ در جلسه صبح دیروز ستاد اقتصادی دولت که به ریاست رییس‌جمهور و با شرکت مسوولان اقتصادی دولت تشکیل شد، پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت در پی تحولات اخیر در برجام مورد بحث و تصمیم‌گیری قرار گرفت. وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی در این جلسه گزارشی از ثبت‌سفارش و تخصیص ارز به بخش‌های مختلف نیازهای تولیدی و تجاری کشور ارائه کردند. بر اساس این گزارش‌ها، در بیست روز نخست اردیبهشت ماه جاری ارزش دلاری صادرات کشور 32درصد و واردات کشور 5درصد افزایش یافته است. حسن روحانی در این جلسه از کلیه دستگاه‌های اقتصادی و بانک‌ها خواست که در اجرای سیاست‌های جدید ارزی، هدف تسهیل فرآیند تولید و تجارت را دنبال کنند و بخش خصوصی نیز از فرصت پیش آمده در انضباط ارزی به نفع تولید و اشتغال و آرامش در بازارها استفاده کند.

روسای اتاق‌های بازرگانی و اصناف کشور نیز با بیان نظرات بخش خصوصی، آمادگی فعالان اقتصادی برای پیشبرد این اهداف را اعلام کردند. دستگاه‌های نظارتی نیز گزارشی از پیگیری و رسیدگی فوری به تخلفات در عرضه کالاها را ارائه کردند.

در ادامه این جلسه، وزارت خارجه گزارشی از روند مذاکرات کارشناسی با کشورهای اروپایی در جهت اجرای تعهدات طرف مقابل در برجام ارائه کرد و پیشنهادهای وزارت نفت، بانک مرکزی و دیگر دستگاه‌های اقتصادی در خصوص موارد اقدام لازم جهت تحقق عملی این تعهدات مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار گرفت.

روحانی با تاکید بر ضرورت تحقق منافع اقتصادی ایران از توافق برجام برای ادامه همکاری از وزارت خارجه خواست که با اعزام فوری هیات‌های مذاکراتی، گفت‌وگوهای مستقیم با چین، روسیه و کشورهای اروپایی در مورد الزامات تداوم برجام و تضمین‌های اجرایی ضروری برای عادی‌سازی و گسترش روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها را در این هفته برنامه‌ریزی کنند. در راستای این تصمیمات وزیر امور خارجه کشورمان، به دستور رییس‌جمهور فردا عازم چین می‌شود و سپس به روسیه خواهد رفت. گفت‌وگوهای هیات کارشناسی سیاسی– اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی نیز سه‌شنبه این هفته در بروکسل آغاز خواهد شد.

 اما قبل از شرکت در نشست ستاد اقتصادی دولت، رییس‌جمهوری در دیدار وزیر خارجه ترکمنستان تاکید کرد: ایران مصمم است، روابط خود را با همه همسایگان و از جمله ترکمنستان به عنوان یک کشور دوست و برادر در همه عرصه‌های مورد علاقه، توسعه و تعمیق بخشد. به گزارش پاد حسن روحانی دیروز در دیدار «مردوف» با اشاره به سفر اخیر خود به ترکمنستان و با قدردانی از میزبانی خوب دولت و ملت ترکمنستان، اجرای سریع توافقات میان تهران – عشق‌آباد را در راستای منافع دو ملت برشمرد. او تاکید کرد: هیچ مانعی در مسیر توسعه روابط دو کشور نیست و ضروری است که این روابط در همه عرصه‌ها توسعه یابد. رییس‌جمهوری اجرای توافق‌ها در زمینه سوآپ انرژی، انتقال برق، تقویت همکاری‌های ترانزیتی، فعال کردن خطوط راه‌آهن و جاده و ارائه تسهیلات و توسعه همکاری‌های تجاری را مورد تاکید قرار داد و گفت: شرکت‌های ایرانی آماده ارائه خدمات فنی – مهندسی به ترکمنستان و اجرای طرح‌های مرتبط از جمله احداث اتوبان‌ها و خطوط جاده‌یی در این کشور هستند.

 

روحانی توسعه همکاری‌های علمی، دانشگاهی و شرکت‌های فعال در عرصه فناوری‌های نوین میان دو کشور را ضروری خواند و با اشاره به اشتراکات عمیق فرهنگی و دینی مردم ایران و ترکمنستان در کنار جاذبه‌های تاریخی دو کشور گفت: تسهیل رفت و آمد مردم و تقویت توریسم می‌تواند روابط دو کشور را در همه عرصه‌ها نیز توسعه دهد.

او با دعوت از همتای ترکمنستانی خود برای سفر به ایران اظهار داشت: دولت ایران برای توسعه روابط صمیمانه و توسعه‌یافته با ترکمنستان در همه زمینه‌ها مصمم است.

وزیر خارجه ترکمنستان نیز در این دیدار ضمن تقدیم پیام کتبی رییس‌جمهور کشورش به روحانی تاکید کرد که دولت ترکمنستان برای تحکیم و تعمیق روابط خود با تهران اراده بسیار مستحکمی دارد و ما خواهان انعقاد قراردادهای بلندمدت با تهران در همه زمینه‌های مورد علاقه دو طرف هستیم. رشید مردوف به اشتراکات عمیق فرهنگی و تاریخی میان دو ملت ایران و ترکمنستان اشاره و تاکید کرد که این اشتراکات عمیق دو ملت، پایه‌های محکمی را برای توسعه روابط همه‌جانبه تهران – عشق‌آباد ایجاد کرده است.

او با تاکید بر همراهی مقام‌های ارشد کشورش در حوزه‌های اقتصادی در سفر به تهران گفت: دو کشور ظرفیت‌های گسترده‌یی برای همکاری در همه حوزه‌ها از جمله انرژی و ترانزیت دارند که در این سفر پیرامون تقویت این همکاری‌ها و راه‌های تسریع در اجرای توافقات گسترده میان دو کشور در بخش‌های انرژی، سوآپ و ترانزیت، بحث و تبادل نظر خواهد شد.

 

 

 

 

 

ارسال نظر