اخبار

۱۳۹۸/۱۱/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۳۰۴۱

مشکلات اخیر در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم با اشاره به اینکه تا شش‌ماه آینده هیچ کمبودی در زمینه دارو نخواهیم داشت، گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از چالش‌های اساسی نظام سلامت کشور است.

احمد همتی در رابطه با کمبودهای دارویی و تجهیزات پزشکی در کشور گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های اعتباری و تخصیص ارز لازم، پیش‌بینی می‌شود تا 5 الی 6 ماه آینده مشکلی به لحاظ کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در کشور نداشته باشیم. اما باید برنامه‌های بلندمدتی طراحی کنیم تا در آینده هم با مشکلاتی در خصوص تامین دارو مواجه نشویم.

نماینده مردم سمنان، مهدی شهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های وزیر بهداشت و درمان مبنی بر اینکه تا شش‌ماه آینده هیچ کمبودی در زمینه دارو نخواهیم داشت، به خانه ملت گفت: نمی‌توانیم قاطعانه بگوییم هیچ کمبودی در کشور وجود نخواهد داشت، اما تاکنون هیچ مشکل اساسی در خصوص کمبود دارو و تجهیزات پزشکی وجود نداشته و همواره تلاش شده این حوزه به نحوی مدیریت شود که در آینده هم با مشکلی روبرو نشویم.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات ناشی از بدهی‌ بیمه‌ها به داروخانه‌ها و داروسازان به عنوان یکی از چالش‌های اساسی نظام سلامت کشور، تصریح کرد: کمیسیون بهداشت در دوره دهم مجلس همواره تلاش کرده مشکلات مطالبات داروخانه‌ها و داروسازان را پیگیری کند و تصویب اختصاص 8 هزار میلیارد تومان به بیمه‌ها برای پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و پیگیری برای تخصیص کامل آن یکی از اقدامات کمیسیون بهداشت مجلس بوده است. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم یادآور شد: با وجود همه تلاشها در حال حاضر تاخیرها در پرداخت تا حدودی مشکل آفرین بوده و ادامه این روند چالش‌های جدی برای نظام سلامت کشور ایجاد خواهد کرد. از این رو وزارت بهداشت ودرمان باید با پیش‌بینی و برنامه‌ریزی تاخیر در پرداخت مطالبات را کاهش دهد.

مقاومت برای اجرای دولت الکترونیک

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، تحقق دولت الکترونیک را نیازمند تلاش و همت ویژه همه مسوولان دانست و گفت: در دستگاه قضایی و ارگان‌های تابعه آن هنوز اقبال چندانی برای اتصال به دولت الکترونیک مشاهده نشده است.

معصومه آقاپور علیشاهی با اشاره به میزان تحقق دولت الکترونیک، شفافیت و سهولت ارایه داده‌ها به مردم گفت: در دولت دوازدهم برای تحقق دولت الکترونیک تلاش‌های بسیاری صورت گرفت. بر همین اساس توانستیم در بهمن‌ماه سال 96 سامانه دولت الکترونیک را با 7 وزارتخانه هماهنگ کرده و اجرایی کنیم که خوشبختانه پیشرفت‌های بسیار خوبی هم در این مدت حاصل شد. نماینده مردم شبستر در مجلس دهم شورای اسلامی تاکید کرد: در اصلاحیه لایحه مالیات بر ارزش افزوده، نیز برای تحقق دولت الکترونیک در نظام مالیاتی کشور، سامانه مالیاتی پیش‌بینی شد تا از فرار‌های مالیاتی نیز جلوگیری شود. این نماینده مردم در مجلس دهم، شفافیت در ارایه اطلاعات و داده‌ها به مردم از الزامات بسیار مهم همه ارگان‌ها دانست و به خانه ملت گفت: در دستگاه قضایی کشور و ارگان‌های تابعه آن هنوز اقبال چندانی برای اتصال به دولت الکترونیک مشاهده نشده، بنابراین لازم است همکاری بیشتری داشته باشد. او با اشاره به چالش‌های پیش‌روی اجرای کامل دولت الکترونیک اظهار داشت: آموزش یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در رابطه با دولت الکترونیک وجود دارد چرا که بسیاری از مسوولان در وزارتخانه‌ها و نهاد‌های دیگر دانش کافی برای استفاده از سامانه‌های الکترونیکی را ندارند و همواره از کاغذ استفاده می‌کنند. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: بنده معتقدم تحقق دولت الکترونیک علاوه بر آموزش همگانی استفاده از سامانه‌های الکترونیکی نیازمند همت ویژه همه مسوولان و مردم است.

حاشیه‌نشینی بیماری بدون درمان کلان‌شهرها

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس، از حاشیه‌نشینی یا افزایش افقی کلان‌شهرها به عنوان عاملی برای گسترش آسیب‌های اجتماعی یاد کرد که مسوولان برای رفع آن تنها به سردادن شعار اکتفا کرده‌اند. حسین مقصودی در گفت‌وگو با خانه ملت، در مورد هشدار یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه ساخت و ساز در حریم تهران نه تنها متوقف نشده، بلکه در حال انجام است، گفت: حاشیه‌نشینی یا افزایش افقی تنها مختص به تهران نیست، کما اینکه در شهرهای کویری هم با این مشکل مواجه هستیم و تا زمانی که به زیرساخت‌ها توجه نشده و یک عزم ملی برای رفع آن ایجاد نشود، نمی‌توان اقدام جدی در این زمینه انجام داد.نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب در مجلس، ادامه داد: متاسفانه در ایران عزم ملی برای رفع مشکلات حوزه شهری وجود دارد، چرا که هر دولتی که روی کار می‌آید سایر دولت‌ها را زیر سوال می‌برد و این روش در حوزه مدیریت شهری نیز مشاهده می‌شود. او اظهار کرد: در علوم سیاسی اصطلاحی تحت عنوان جامعه کلنگی وجود دارد که مختص جهان سوم است، بر همین مبنا در ایران نیز مدیران جدید، مدیران اسبق را کلنگی فرض می‌کنند.مقصودی اظهار کرد: ما در کشور بجای برنامه‌ریزی تنها به سر دادن شعار اکتفا می‌کنیم، کما اینکه قوانین برنامه‌ توسعه به‌طور کامل اجرا نشد و این در حالی است که کشورهایی همچون مالزی و برزیل در حین اجرای برنامه‌های توسعه خود به کشورهایی توسعه‌یافته تبدیل شدند.

 

ارسال نظر