اخبار

۱۳۹۸/۰۶/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۱۷۶۸

تحویل ۹ میلیون بدنه کارت‌ملی هوشمند تا آخر سال

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال ضمن اشاره به اینکه بیش از ۸۴درصد جمعیت واجد شرایط کشور برای دریافت کارت ملی هوشمندشان تکمیل ثبت‌ نام انجام داده‌اند، از وعده چاپخانه دولتی برای تحویل ۹میلیون بدنه کارت تا پایان سال خبر داد.

سیف‌الله ابوترابی افزود: تاکنون ۵۲میلیون و ۸۰۰هزار نفر برای دریافت کارت ملی هوشمندشان ثبت‌ نام خود را تکمیل کرده‌اند که از این تعداد برای ۴۵ میلیون و ۸۰ هزار نفر کارت ملی هوشمند صادر شده و به دست صاحبانشان رسیده است.

او با اشاره به اینکه کلیه افراد بالای ۱۵ سال ایرانی ملزم به دریافت کارت ملی هوشمند هستند، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود بین ۶ تا ۸ میلیون نفر هنوز جهت تکمیل ثبت‌ نام کارت ملی هوشمندشان مراجعه نکرده‌اند.

سخنگوی سازمان ثبت‌ احوال در خصوص بدنه‌های تولید داخل کارت ملی هوشمند نیز گفت: چاپخانه دولتی که متولی تولید بدنه کارت ملی هوشمند است تاکنون ۱۵۰ هزار کارت تولید کرده و تحویل سازمان ثبت‌احوال داده است. ثبت‌احوال نیز کارت‌های ملی هوشمند را چاپ کرده است. از طرفی چاپخانه دولتی نیز وعده داده‌ است که تا پایان سال ۹میلیون بدنه کارت دیگر تحویل ما دهد.

مالیات سیگار و توتون باید افزایش یابد

عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه کاهش سن مصرف دخانیات تهدید بزرگی برای سلامت جامعه است، گفت: افزایش مالیات بر دخانیات راهکار مناسبی برای جلوگیری از گسترش مصرف آن در جامعه است.

روح‌الله بابایی صالح در رابطه با ضرورت اخذ مالیات از توتون قلیان و سیگار، گفت: ما باید بر افزایش مالیات از توتون قلیان و سیگار تاکید داشته باشیم چرا که در دسترس بودن و قیمت پایین مواد دخانی دو علت اصلی افزایش استعمال سیگار و قلیان توسط نوجوانان، دختران و زنان است.

نماینده بویین‌زهرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش مصرف قلیان و سیگار در میان دختران و زنان، اظهار کرد: مصرف دخانیات در میان دختران و دانش‌آموزان در حالی رواج یافته که بزرگ‌ترین تهدید و آسیب برای جامعه ما است چرا که برخی از طریق مصرف قلیان با مواد دخانی آشنا می‌شوند و به تدریج به آن اعتیاد پیدا کرده و سپس به مصرف سیگار روی می‌آورند و از طرفی معتقدم مصرف دخانیات دروازه استعمال مواد مخدر است، بنابراین باید با برنامه‌ریزی دقیق و اقدامات مناسب زمینه رفع این مشکل را فراهم کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه افزایش مالیات بر توتون قلیان و سیگار، میزان مصرف این مواد را کاهش می‌دهد، به خانه ملت گفت: افزایش قیمت مواد دخانی و عدم دسترسی راحت به آن می‌تواند تا حدودی مصرف مواد دخانی را کاهش دهد، از طرفی گسترش آموزش‌ها و فرهنگ‌سازی جهت مصرف کمتر دخانیات، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. او افزایش مصرف دخانیات در میان جوانان و نوجوانان را نگران‌کننده دانست و تصریح کرد: تعدادی از زنان و حتی دختران در سنین پایین به مصرف قلیان گرایش یافته‌اند چرا که قبح آن در میان خانواده‌ها شکسته شده و به نوعی تفریح بدل شده است و همواره در همه دورهمی‌ها استفاده می‌شود و تنها راه مقابله با آن فرهنگ‌سازی است.

عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در رابطه با افزایش کارخانه‌های دخانی کشور در سال‌های اخیر، خاطرنشان کرد: معتقدم سلامت مردم باید در اولویت برنامه‌ریزی‌های کشور باشد، از طرفی کارخانه‌های دخانیات کشور هم اشتغال‌زایی خوبی داشته‌اند، بنابراین باید راهکاری ارایه کنیم تا علاوه بر حفظ سلامتی مردم اشتغال‌زایی هم داشته باشیم، از این رو اگر کارخانه‌های تولید دخانیات به توسعه صادرات محصولات خود تشویق شوند هر دو نیاز کشور برآورده می‌شود، همچنین افزایش مالیات بر دخانیات وارداتی یا تولید شده می‌تواند در این رابطه فاکتور بازدارنده‌ای باشد.

 

ارسال نظر