اخبار

۱۳۹۸/۰۳/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۶۳۰۵

مخالفت وزیر بهداشت با تفکیک غذا از دارو

وزیر بهداشت به سوالی درباره علت تغییرات مدیریتی در سازمان غذا و دارو و همچنین مباحث مطرح شده مبنی بر جدایی حوزه «غذا» از سازمان غذا و دارو پاسخ داد.  با رفتن دکتر مهدی پیرصالحی از سازمان غذا و دارو و نشستن دکتر محمدرضا شانه‌ساز بر مسند سرپرستی این سازمان، اما و اگرهایی درباره تغییر رویکرد وزیر بهداشت نسبت به حوزه دارو مطرح شد، اما دکتر سعید نمکی درباره علت تغییر و تحولات مدیریتی در حوزه داروی کشور، اعلام کرد: بنده در وزارت بهداشت ساز و کاری را در حمایت از تولید داخل برای همکارانم تعریف کرده‌ام. بر همین اساس هم یکی از پاکیزه‌ترین دوستان و برادرانم را یعنی آقای دکتر پیرصالحی را بر مسند سازمان غذا و دارو منصوب کردم؛ چرا که یکی از بهترین، پاکیزه‌ترین و خوش سابقه‌ترین مدیرانی هستند که می‌شناسم، اما در ادامه کار فکر کردم ساز و کارهای مناسب برای مقابله با هجمه‌های دشمن به دست این عزیزان فراهم نشده و باید مجدداً با ساز و کاری جدید و با یک آرایش مناسب جدید اقدام کنیم که این کار را آغاز کردیم و در مجموعه سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی به عنوان یک قرارگاه عمل کردیم. در همین راستا دکتر سعید نمکی در پاسخ به سوالی درباره علت تغییر دوباره در سازمان غذا و دارو به ایسنا گفت: رویکرد ما در سازمان غذا و دارو تغییری نکرده است، اما تغییرات مدیریتی به این معنی است که برنامه‌ها و اقدامات‌مان مقداری تسریع خواهد شد و وضعیت در این سازمان قرارگاهی‌تر می‌شود. او در ادامه درباره برخی اظهارات مطرح شده مبنی بر تفکیک حوزه غذا از سازمان غذا و دارو، تاکید کرد: خیر، خیر. اصلا چنین مساله‌ای وجود ندارد و با چنین موضوعی اصلا موافق نیستم. بنابراین باید دید قرارگاه غذا و دارو که به گفته وزیر بهداشت برای مقابله با شرایط پیچیده کنونی شکل گرفته، می‌تواند در حوزه تامین داروی مورد نیاز مردم، حمایت و ایجاد بستر مناسب برای رشد تولیدات با کیفیت در حوزه سلامت، با قدرت عمل کند.

تغییر در شیوه بخشش اضافه خدمت‌های سربازی

رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح توضیحاتی را درباره بخشش اضافه خدمت ناشی از غیبت و تأثیر غیبت در درجه و حقوق سربازان ارایه کرد. موسی کمالی درباره اضافه خدمت‌های ناشی از غیبت از سربازی به ایسنا گفت: از مدتی قبل تصمیم گرفتیم که مساله بخشش اضافه خدمت ناشی از غیبت سربازان را به فرماندهان یگان‌ها تفویض کنیم و آنان این اختیار را دارند که بر اساس نوع رفتار و حسن اخلاق سربازان، تا دو سوم این اضافه خدمت را ببخشند اما دیگر این‌طور نیست که قبل از اعزام خدمت اعلام شود که اضافه خدمت ناشی از غیبت بخشیده خواهد شد. رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح همچنین با تاکید بر اینکه مسوولان یگان‌ها اجازه صدور اضافه خدمت انضباطی برای سربازان را ندارند، گفت: ستادکل نیروهای مسلح بارها تاکید کرده که نباید اضافه‌خدمت انضباطی برای سربازان صادر شود و در همین راستا نیز هیچ مسوولی در یگان‌ها حق ندارد که چنین اضافه خدمتی را برای سربازان صادر کند. کمالی درباره اینکه آیا غیبت تأثیری در حقوق و دریافتی سربازان دارد یا خیر؟ هم گفت: غیبت تأثیری در مبلغ پرداختی ماهانه سربازان ندارد. حتی برخی از سربازان تصور می‌کردند که در ماه‌های اضافه خدمت حقوقشان قطع می‌شود که این مساله نیز درست نیست و سربازان در ایام اضافه خدمت به میزان ماه‌های دیگر حقوق می‌گیرند. رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح در مورد تأثیر غیبت بر درجه‌های سربازان نیز اظهارکرد: درجه سربازان تابع شرایطی خاص خود است، مواردی مانند مدرک تحصیلی و شرایط عمومی فرد در این مساله تأثیرگذار است و درجه ربطی به غیبت ندارد.

«گل» عمده مخدر مصرفی دانش‌آموزان

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه نوع مواد مصرفی شایع در میان دانش‌آموزان، «گل» است گفت: آمار اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی ۲.۱ درصد است و افزایش پیدا نکرده است. اسکندر مومنی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به پرسش ایسنا درباره وضعیت اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی و برنامه‌های پایش و کاهش عرضه در اطراف مدارس اظهار کرد: حتما باید پایش‌های مجدد در این زمینه صورت بگیرد، چون جمعیت دانش‌آموزی ثابت نیست و هر ساله تعدادی فارغ‌التحصیل می‌شوند و باید این پایش‌ها به‌روز رسانی شوند. او افزود: آمار اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی ۲.۱ درصد است و افزایش نیافته است. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره شایع‌ترین ماده مصرفی در میان دانش‌آموزان گفت: متاسفانه قاچاقچیان بسته‌های جدید و رنگین را با تبلیغات گسترده تبلیغ می‌کنند و طبیعی است که هدف آنها نوجوانان هستندو قاچاقچیان با تاکید بر بی‌ضرر بودن این‌کار را شروع می‌کنند. مومنی ادامه داد: نوع مواد مصرفی شایع در میان دانش‌آموزان، «گل» است که آگاه‌سازی درباره آن بهتر شده است. قبلا می‌گفتند منشأ گیاهی دارد و ضرر ندارد، در حالی که قدرت توهم زایی آن بیشتر است، اما اکنون روند با آگاه‌سازی متوقف شده است. وی درباره پاکسازی تا شعاع چندصد متری مدارس نیز گفت: مراقبت در اطراف مدارس از اولویت‌های دستگاه‌های مقابله‌ای است. اقدامات در شعاع چندصدمتری مدارس انجام و تقویت و تشدید شده است، به گونه‌ای که کشفیات در اطراف مدارس در دو ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵۴ درصد رشد داشته است.

 

ارسال نظر