اخبار

۱۳۹۸/۰۱/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۲۰۱۲

دستگیری 4 دروغ‌پرداز سیل در تهران

رییس پلیس پایتخت از دستگیری چهار دروغ‌پرداز در مورد سیل خبر داد. حسین رحیمی گفت: حادثه سیل که کشور را تحت تاثیر خود قرار داد در تهران نیز پیامدهایی داشت، البته با حضور و اقدام به موقع پلیس و دیگر دستگاه‌ها از وقوع بسیاری از مشکلات جلوگیری شد. طی این مدت پلیس اقدام به انسداد برخی معابر و تخلیه برخی اماکن نظیر رستوران‌های اطراف روددره‌ها و ... کرد و در مجموع از اعضای فعال ستاد بحران بود. وی اضافه کرد: تمامی مسوولان در زمینه سیل اعم از مسوولان دولتی و نیروهای مسلح اقدامات و زحمات زیادی داشتند اما متاسفانه برخی به شکل ناجوانمردانه اقدام به تخریب این افراد کردند. برخی نیز اقدام به دروغ‌پردازی و شایعه‌پراکنی در مورد سیل کرده بودند که با هماهنگی پلیس فتا چهار نفر از این افراد در تهران شناسایی و دستگیر شدند. رحیمی در پاسخ به پرسشی درباره اعتبار طرح ترافیک سال گذشته، اظهار کرد: مجوزهای طرح ترافیک 97 همچنان اعتبار دارد و دارندگان این طرح‌ها تا اطلاع بعدی که قطعا بارها اعلام خواهد شد، می‌توانند با استفاده از همین طرح وارد محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد شوند. او درباره اینکه آیا طرح ترافیک و زوج و فرد در سال ۹۸ با تغییراتی همراه خواهد بود، گفت: تغییر چندانی در این طرح و محدوده آن رخ نداده و تنها تغییر این بوده که در محدوده زوج و فرد تنها در هر فصل، 20 روز می‌توان وارد این محدوده شد که این طرح نیز هنوز اجرایی نشده و همان‌طور که گفتم فعلا طرح ترافیک و زوج و فرد به روال سال 97 اجرا خواهد شد.

تیم‌های عملیاتی ویژه اورژانس در راه خوزستان

رییس سازمان اورژانس کشور از تمهیدات صورت گرفته جهت اعزام تیم‌های عملیاتی ویژه به خوزستان و استقرار بالگردهای اورژانس هوایی جهت ارایه خدمت به ۱۷۴ روستای در معرض آسیب سیل در خوزستان خبر داد. پیرحسین کولیوند با اشاره به بازدید صورت گرفته از بیمارستان‌های استان خوزستان و همچنین جلسات برگزار شده در دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: به این نتیجه رسیدیم علاوه بر ۳۰ دستگاه آمبولانسی که شب گذشته به خوزستان اعزام کردیم، پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس به منطقه اعزام شوند تا بتوانند به عنوان درمانگاه سیار خدمت رسانی کنند. او افزود: دو فروند هلی‌کوپتر و بالگرد اورژانس هوایی نیز به خوزستان اعزام خواهد شد تا با توجه به اینکه ۱۷۴ روستا در معرض آسیب حادثه سیل هستند، خدمات لازم از طریق هوایی نیز ارایه شود. رییس سازمان اورژانس گفت: از نظر نیروی انسانی و تیم‌های ویژه عملیاتی نیز برنامه‌ریزی شد که این نیروها تا غروب به اهواز برسند و خدمات‌شان را با سرعت انجام دهند.

خسارت‌های سیل را چگونه کاهش دهیم

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن تاکید بر اینکه سیل پدیده‌ای است که می‌توان آن را کنترل کرد، گفت: ۱۲۶ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت فرسایش آبی قرار دارند و با انجام اقداماتی در بالادست و پایین دست حوضه‌های آبخیز می‌توان خسارت‌های سیل را کاهش داد. هوشنگ جزی با اشاره به بارش‌های اخیر در استان‌های مختلف کشور که منجر به وقوع سیل شد، اظهار کرد: در برخی استان‌ها از جمله لرستان و گلستان بارندگی نسبت به زمان مشابه سال گذشته حدود ۱۸۵ تا ۲۰۰ میلیمتر افزایش پیدا کرده است. برای مثال در استان گلستان در ۳۰ ساعت بارشی معادل نصف بارش سال گذشته را داشتیم. او با بیان اینکه این حجم از بارش قطعا وقوع سیل را به دنبال دارد، تصریح کرد: سیل پدیده‌ای است که می‌توان آن را کنترل کند. انجام اقدامات آبخیزداری و آبخوان‌داری و حفظ و افزایش پوشش گیاهی در سطح حوضه‌های آبخیز بالادست به کنترل و کاهش سرعت سیلاب کمک می‌کند. در حال حاضر در سطح حوضه‌های آبخیزی که اقدامات آبخیزداری در آن انجام شده است کنترل سیلاب محسوس است. به گفته جزی، آبخیزداری نه تنها سیلاب را کنترل می‌کند بلکه سبب کاهش فرسایش خاک می‌شود. سیل‌های اخیر ایران به دلیل شسته شدن خاک در بالادست حوضه‌های آبخیز گل و رسوب زیادی همراه خود داشته‌اند. مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه ۱۲۶ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت فرسایش آبی قرار دارند، گفت: در حال حاضر ۲۶ میلیون هکتار از این اراضی تحت مطالعات آبخیزداری قرار گرفته‌اند که در ۱۱ میلیون هکتار از آن عملیات آبخیزداری اجرایی شده است و ۱۵ میلیون هکتار باقی مانده نیز در انتظار اجرای عملیات هستند. او با بیان اینکه متاسفانه طی سال‌های گذشته به اعتبارات آبخیزداری بی‌توجهی شده است، به ایسنا گفت: سازمان جنگل‌ها در برنامه پنجم توسعه به دلیل کمبود منابع مالی تنها توانست به ۲۰ درصد از تعهدات خود در زمینه آبخیزداری عمل کند. خوشبختانه در سال گذشته اعتبار ویژه‌ای به سازمان جنگل‌ها از محل صندوق توسعه تعلق گرفت و بر اساس برنامه ششم توسعه قرار است که ۱۰ میلیون هکتار از حوضه‌های آبخیز کشور تحت عملیات آبخیزداری قرار گیرند. جزی در پایان ضمن اشاره به اینکه‌ آبخیزداری یکی از موثرترین اقدامات برای کنترل سیلاب در حوضه‌های بالادست است، تصریح کرد: در پایین دست حوضه‌های آبخیز نیز باید بتوانیم سیل را کنترل کنیم. تغییر کاربری اراضی، ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه‌ها، جاده‌سازی و شهرسازی‌های غیراصولی در شهرها سبب شده است که سیل راه خروجی از داخل شهر نداشته و خسارت‌های زیادی را در پی داشته باشد.

 

ارسال نظر