آخرین وضعیت داروهای «سرطان» در کشور

۱۳۹۷/۰۶/۲۱ - ۰۰:۵۱:۴۶
کد خبر: ۱۲۹۴۶۳

رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت از اقدامات انجام شده جهت تامین تجهیزات درمانی سرطان به ویژه شتاب‌دهنده‌ها خبر داد و درباره اثربخشی داروهای ضدسرطان ایرانی توضیحاتی را ارایه کرد.

علی قنبری مطلق درباره جزئیات سامانه سیمای سرطان گفت: این سامانه به منظور مدیریت نظام اطلاعاتی سرطان از سه سال گذشته در کشور در حال اجراست. این سامانه مبتنی بر وب و سراسری است و در فاز اول اجرایی، موارد مربوط به سرطان در این سامانه ثبت می‌شود. در توسعه جدید این سامانه هدف، ثبت خدمات سرطان، داروها و سیر مراقبت بیماران است. این موضوع به این معناست که هرجایی نسخه‌ای برای سرطان نوشته می‌شود یا خدمتی برای سرطان و شیمی درمانی و رادیوتراپی انجام می‌شود، باید در این سامانه ثبت شود.

  قابلیت‌های سامانه سیمای سرطان

مطلق درباره قابلیت‌های سامانه سیمای سرطان گفت: این سامانه قابلیت تبادل اطلاعات با دیگر سامانه‌ها از جمله سامانه‌های داروخانه‌ای، بیمارستانی و سامانه‌های بیمه‌گر را دارد. هدف کلی این سامانه این است که با تسهیل نسخه و تدابیر پزشکی، زحمات و سرگردانی بیماران برای تایید نسخ شیمی درمانی کاهش یابد. همچنین این سامانه امکان نظارت بر دستورالعمل‌های تشخیصی و درمانی سرطان را افزایش می‌دهد. بطور کلی سامانه سیمای سرطان می‌تواند یک نظام اطلاعاتی طبقه‌بندی را در سطح کشور برای سرطان که یک بیماری مزمن و هزینه‌بر است، راهبری کند.

  وضعیت داروهای ضد سرطان در کشور

مطلق همچنین درباره وضعیت داروهای ضد سرطان در کشور گفت: در حال حاضر در داروهای سرطانی کمبود جدی وجود ندارد و مشکلی در تامین داروهای سرطانی نداریم. در عین حال امیدواریم در آینده نیز این موضوع پایدار بماند و مشکلی در این زمینه به وجود نیاید.

او با بیان اینکه برای تامین تجهیزات مهم درمان سرطان اقداماتی در حال انجام است، به ایسنا گفت: این برنامه طی دو سه سال گذشته برای ارایه خدمات حداقلی و در درجه بعد پیشرفته درمان سرطان در زمینه رادیوتراپی، برنامه‌ریزی شده است. در این برنامه اقدامات لازم برای تامین دستگاه‌های درمان سرطان، به خصوص شتاب‌دهنده‌ها، از طریق معاونت درمان و هیات امنای صرفه جویی ارزی انجام می‌شود. مطلق درپاسخ به این سوال که آیا داروهای ضد سرطان ایرانی کیفیت و اثربخشی لازم را دارند؟ گفت: تعداد زیادی از داروهای ضد سرطان در کشور تولید می‌شوند و نمی‌توان به صورت کلی اظهار کرد داروها کیفیت لازم را ندارند. داروهایی که در کشور تولید می‌شوند، داروهای خوبی هستند، اما در عین حال ممکن هم است به صورت موردی یک قسمتی از داروها دارای مشکلی شود که این موضوع باید گزارش شود. اینکه برخی‌ بطور کلی بگویند، داروهای ضد سرطان ایرانی بی‌کیفیت هستند و اثربخشی ندارند، قابل بررسی نیست و باید بسته دارویی که کیفیت لازم را ندارد بطور مشخص معلوم شود. او همچنین در پاسخ به سوالی درباره سیاست‌های وزارت بهداشت مبنی بر محدودیت در واردات داروهای دارای مشابه داخلی و با بیان اینکه ممنوعیت کامل برای برندهای خارجی داروهای‌ ضدسرطان وجود ندارد، افزود: بسیاری از داروهای ضدسرطان یا در کشور یا به صورت مشترک با کمپانی‌های خارجی تولید می‌شوند و سازمان غذا و دارو نیز برای بیمارانی که علاقه‌مند به مصرف داروهای خارجی هستند، درصدی از بازار داروهای ضد سرطان را در اختیار برندهای خارجی قرار داده است.

 

 

ارسال نظر