کاهش سن تجربه‌کنندگان مخدر «گل»

۱۳۹۷/۰۶/۰۵ - ۰۱:۱۴:۲۹
کد خبر: ۱۲۸۳۷۰
کاهش سن تجربه‌کنندگان مخدر «گل»

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اعلام ورود سالانه ۱۷۰۰۰ معتاد به ۹۰ سرپناه‌ شبانه (شلترها) از تغییر نحوه نظارت بر مراکز ترک و درمان اعتیاد تا پایان امسال خبر داد و گفت: پایش درمان و نظارت بر مراکز درمانی به صورت علمی در دستور کار کمیته‌های علمی قرار گرفته است و تا پایان شهریورماه دستورالعمل‌های مربوطه برای اصلاح این موارد درنظر گرفته می‌شود و به این ترتیب تا پایان سال شاهد تغییرات جدید در نحوه نظارت بر مراکز درمان اعتیاد خواهیم بود.

پرویز افشار با تاکید بر اینکه ما بحث شیوع اعتیاد در دانش‌آموزان را نداریم و این موضوع بسیار بسیار کم است ادامه داد: برای ما حتی تجربه یک بار مصرف مواد توسط دانش‌آموزان نیز اهمیت دارد. طبق آخرین آمارهای رسمی در کشور ۲.۱ درصد دانش‌آموزان مقطع دوم متوسطه تجربه یک‌بار تا چند بار مصرف مواد در زندگی داشته‌اند. البته این آمار مربوط به کل جمعیت دانش‌آموزان کشور نیست. او ادامه داد: مقطع دوم متوسطه سن تجربه، هیجان و خطرپذیری است. در سنین پایین‌تر یعنی مقطع متوسطه اول و ابتدایی آمار مصرف مواد آنقدر نادر است که در آمار نمی‌گنجد و در بررسی‌های بین‌المللی نیز مصرف مواد در سه سال آخر تحصیلات مدرسه در‌نظر گرفته می‌شود.

افشار با اشاره به برنامه مشترک این ستاد با وزارت ورزش و جوانان در حوزه تجهیز خانه‌های ورزش روستایی، اظهار کرد: در سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه دو سال گذشته تجهیز خانه‌های ورزش روستایی رشد بسیار بالایی داشته است و در حال حاضر استانی در کشور نداریم که از خانه‌های ورزش روستایی محروم باشد. افشار ادامه داد: در این بازه زمانی ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ خانه ورزش روستایی یا تجهیز شده و یا به زودی آماده بهره‌برداری خواهد شد و در برخی از استان‌ها نیز که این خانه‌ها از ۳ سال قبل تجهیز شده‌اند استقبال قابل‌توجهی از آنها صورت گرفته است.سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره دستاوردهای این ستاد در حوزه بین‌الملل نیز توضیح داد و گفت: تفاهم نامه مبارزه همه‌جانبه در زمینه مواد مخدر و تروریسم با دولت چین نهایی شده است. افزون بر آن مذاکراتی با مقامات ایتالیایی برای گسترش همکاری‌های دوجانبه در ابعاد مختلف مبارزه با مواد مخدر انجام شده است و همچنین سند برنامه مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین یونیسف در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد در کودکان و نوجوانان امضاء شده است. او افزود: پایش درمان و نظارت بر مراکز درمانی به صورت علمی در دستور کار کمیته‌های علمی قرار گرفته است و تا پایان شهریورماه دستورالعمل‌های مربوطه برای اصلاح این موارد درنظر گرفته می‌شود و به این ترتیب تا پایان سال شاهد تغییرات جدید در نحوه نظارت بر مراکز درمان اعتیاد خواهیم بود.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از افزایش اعتبار پوشش بیمه درمان اعتیاد به میزان ۷۹۰ میلیارد ریال در قالب یاری برگ خبر داد و گفت: تاکنون آمار یک میلیون بیمار در سامانه آیداتیس که به صورت کامل اجرایی شده، ثبت شده است و این سامانه کمک می‌کند تا اشراف نسبی نسبت به مصرف مواد، نوع درمان و همچنین مداخلات آن داشته باشیم.

او در ادامه از بازنگری و تدوین راهنمای درمان و وابستگی به مواد مخدر در کودکان، نوجوانان و دانش‌آموزان در معرض خطر، راه‌اندازی DICهای جدید در مناطق کمتر برخوردار و راه‌اندازی مراکز مخصوص زنان باردار معتاد خبر داد.

 

 

ارسال نظر