احتمال عمدی بودن حریق هورالعظیم

۱۳۹۷/۰۵/۱۷ - ۰۰:۱۵:۴۴
کد خبر: ۱۲۷۲۲۹
احتمال عمدی بودن حریق هورالعظیم

رییس سازمان حفاظت از محیط‌زیست با اشاره به آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم گفت: در هورالعظیم مربوط به عراق اثری از آتش‌سوزی وجود ندارد برای همین مرزبانی کشور این گمانه را مطرح می‌کند که ممکن است آتش‌سوزی‌ها بطور عمدی اتفاق افتاده باشد.

او همچنین با بیان اینکه امیدواریم تا پایان تابستان پرونده فعالان محیط‌زیستی بازداشت شده تعیین تکلیف شود، گفت: قوه‌قضاییه اعلام می‌کند که این موضوع به ما ربطی ندارد اما ما به عنوان شهروند حق دادخواهی در این زمینه داریم ضمن اینکه بلاتکلیفی این پرونده سمن‌های محیط‌زیستی کشور را تحت‌تاثیر قرار داده است.

عیسی کلانتری در نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار در سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، در پاسخ به پرسشی در مورد سرنوشت فعالان محیط‌زیستی بازداشت شده اظهار کرد: کمیته چهار نفره دولت متشکل از وزیر کشور، وزیر اطلاعات، وزیر دادگستری و معاون حقوقی رییس‌جمهور برای پیگیری این موضوع تشکیل شده است و این موضوع را دنبال می‌کند. وی ادامه داد: وزیر اطلاعات در مجلس و دولت اعلام کرد که دلیلی برای جاسوس دانستن فعالان محیط‌زیستی بازداشت شده وجود ندارد اما قوه قضاییه می‌گوید من این موضوع را تشخیص می‌دهم که مقصر کیست و به شما ربطی ندارد.

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست در ادامه اظهار کرد: خانواده‌های فعالان محیط‌زیستی بازداشت شده درخواست کرده‌اند که دادگاه فرزندانشان به صورت علنی برگزار شود. شواهد حاکی از آن است که وضعیت بازداشتی‌ها نسبت به چند ماه پیش تغییر کرده و بهتر است. کلانتری تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست به‌طور مستقل اجازه پیگیری پرونده فعالان محیط‌زیست بازداشت شده را ندارد و دولت در قالب کمیته چهار نفره آن را دنبال می‌کند. معاون رییس‌جمهور تاکید کرد: هر چه زودتر باید وضعیت فعالان محیط‌زیستی بازداشت شده روشن شود چون هم بازداشت‌شدگان و هم کل سمن‌های محیط‌زیستی کشور بلاتکلیف مانده‌اند و نمی‌دانند آیا فعالیت در حوزه محیط‌زیست جرم است یا خیر؟

 لایحه حمایت از محیط‌بانان تصویب شود

معاون رییس‌جمهور در زمینه ضرورت حمایت قضایی از محیط‌بانان گفت: از نمایندگان مجلس و رییس مجلس شورای اسلامی درخواست می‌کنم که لایحه حمایت از محیط‌بانان را که بیش از یک سال است که در کمیسیون‌های مجلس در حال رفت و آمد است به تصویب برسانند. این لایحه می‌تواند از محیط‌بانان که جان بر کف هستند در انجام وظیفه حمایت کند. رییس سازمان محیط‌زیست در ادامه نشست با اشاره به اینکه از یک سال پیش شاهد آن هستیم که مشکلات عمده‌ای در کشور در بخش توسعه وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه در برخی موارد که دستگاه‌های اجرایی نمی‌توانند به وظایف خود عمل کنند بهانه محیط‌زیست را می‌آورند. از ابتدای فعالیت در سازمان حفاظت محیط‌زیست، بر‌اساس دستور رییس‌جمهور موظف شدیم که طی فرصت شش ماهه کلیه طرح‌های توسعه‌ای که به دست محیط‌زیست رسیده بود را ارزیابی و بررسی کنیم تا طرح‌ها و پروژه‌ها تعیین تکلیف شود.

کلانتری با اشاره به سفر اخیر خود به استان خوزستان و بازدید از تالاب هورالعظیم گفت: آتش‌سوزی‌های هورالعظیم در ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری از خاک ایران اتفاق افتاده و آن سوی هورالعظیم که در خاک عراق قرار دارد هیچ مشکلی وجود ندارد.

او با بیان اینکه یک سوم هورالعظیم در خاک ایران و دو سوم آن در خاک عراق است، گفت: در هورالعظیم مربوط به عراق اثری از آتش‌سوزی وجود ندارد برای همین مرزبانی کشور این گمانه را مطرح می‌کند که ممکن است آتش‌سوزی‌ها بطور عمدی اتفاق افتاده باشد.

معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه دیروز با وزیر محیط زیست عراق در مورد آتش‌سوزی هورالعظیم صحبت تلفنی داشتم، گفت: او هنوز در جریان قضایای مربوط به آتش سوزی نبود و درخواست کردم که در این زمینه با ما همکاری داشته باشد همچنین قرار شده سفری هم به تهران بکند. کلانتری ادامه داد: در مساحت ۷۵ کیلومتری هورالعظیم عجیب است که آتش‌سوزی در ۱۰ کیلومتری حاشیه مرزی ایران اتفاق بیفتد بنابراین ما در حوزه محیط‌زیست علاوه بر مشکلات داخلی مشکلات خارجی مشابه این را هم داریم که حتما وزارت خارجه در این موضوع ورود کند.

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به گرد و غبارهای خارجی تصریح کرد: غرب و شرق کشور ما همچنان دچار گرد و غبار با منشأ خارجی است. در شرایط حاضر مردم سیستان و بلوچستان با گرد و غبار دست و پنجه نرم می‌کنند و متاسفانه تنها کاری که می‌توانیم بکنیم احساس همدردی است چون آبی در رودخانه نیست و آبی هم وارد کشور نمی‌شود. هر سال در این مقطع یک میلیارد متر مکعب آب وارد کشور می‌شد اما تاکنون تنها ۱۰ میلیون متر مکعب آب وارد کشور شده است.

کلانتری با اشاره به اینکه باید در سیاست‌های‌مان در حوزه سیستان و بلوچستان تجدید نظر کنیم گفت: باید بدانیم که در این منطقه حفظ کشاورزی اولویت است یا حفظ محیط‌زیست و مهار گرد و غبار بطور قطع باید اشتغال جایگزین در این مناطق مد‌نظر قرار گیرد.

 مجلس در مدیریت پسماند دست ما را بست

معاون رییس‌جمهور در ادامه با اشاره به وضعیت بد مدیریت پسماند در کشور به‌ویژه در استان‌های شمالی ضمن انتقاد از مجلس شورای اسلامی گفت: مدیریت پسماند اولویت دولت آقای روحانی بود اما مجلس در این زمینه دست ما را بست چون قرار بود ۱.۳ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی به مدیریت پسماند کشور با اولویت استان‌های شمالی از طریق وزارت کشور سرمایه‌گذاری شود. وی با تاکید بر اینکه در مدیریت پسماند با مشکلات متعددی مواجه هستیم، اظهارکرد: آلودگی‌های زیستی ناشی از پسماند یکی از خطرات جدی برای استان‌های شمالی است و آب رودخانه‌ها را نیز تهدید می‌کند. جای مناسبی برای دفن پسماند در استان‌های شمالی وجود ندارد. با این حال قرار شد در بودجه پیشنهادی سال آینده به این موضوع توجه و مشکل برطرف شود.

 

ارسال نظر