اخبار

۱۳۹۷/۰۳/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۳۲۶۱

مهدکودک‌ها می‌توانند کودکان زیر 7 سال را بپذیرند

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه آیین‌نامه مشترک بین سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش درباره مهدهای کودک هنوز آماده نشده است، گفت: مهدهای کودک می‌توانند مانند سابق کودکان زیر سن دبستان را پذیرش کنند و هیچ محدودیتی برای آنان وجود ندارد.

حبیب‌الله مسعودی‌فرید با اشاره به نگارش آیین نامه مشترک بهزیستی با آموزش و پرورش با حضور نماینده کانون مهدهای کودک در کمیسیون اجتماعی ریاست‌جمهوری افزود: همواره در تلاش هستیم تا مشارکت بخش‌های مردمی و غیر دولتی در برنامه‌ریزی‌ها وجود داشته باشد. آیین‌نامه مربوطه هنوز آماده و نهایی نشده اما مهدهای کودک مانند سابق می‌توانند کودکان زیر سن دبستان را پذیرش کنند و هیچ محدودیتی برای آنان وجود ندارد.

اوی با بیان اینکه براساس تبصره دوم ماده 2 قانون مدارس غیردولتی، تهیه شاخص‌های آموزشی و پرورشی و نظارت بر آنها بر عهده آموزش و پرورش است، به ایسنا گفت: بر اساس همین قانون، تهیه برنامه و اعطای مجوز مهدهای کودک بر عهده سازمان بهزیستی است. همانطور که در ریاست‌جمهوری و کمیسیون اجتماعی هیات دولت پذیرفته شده، دو مورد از شاخص‌های این برنامه متعلق به آموزش و پرورش است که باید خود آموزش و پرورش آنها را تهیه کند. معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه این شاخص‌ها صرفا جنبه آموزشی دارند، تصریح کرد: اما سایر شاخص‌ها مانند این شاخص که «برنامه باید چگونه باشد؟»، «کسی که می‌خواهد مجوز دریافت کند باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟» یا اینکه «مربی باید چه معیارهایی داشته باشد؟» بر عهده سازمان بهزیستی است. هنوز آیین نامه مشترک این موارد بیرون نیامده است و از آنجایی که این موارد باید در کمیسیون اجتماعی دولت بحث شود و سپس به هیات دولت برود، نیازمند فرایندی چند ماهه است؛ درحال حاضر نیز هر هفته، شنبه‌ها جلسات مربوط به آن برگزار می‌شود. مسعودی‌فرید با بیان اینکه درحال حاضر مهدهای کودک می‌توانند کودکان زیر سن دبستان را پذیرش کنند، گفت: مهدکودک جایی است که می‌تواند از کودک مراقبت کند؛ همانطور که می‌دانید درحال حاضر زمان حضور کودک در پیش دبستان نزدیک به 3تا 5/3ساعت در روز است اما خانواده‌های زیادی هستند که مدت زمانی بیشتری در بیرون از خانه مشغول به کار هستند و جایی را ندارند که بتوانند کودکشان را نگهداری کنند.

او با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا کودک زیر 10سال حق ندارد تنها در خانه باشد و اگر این اتفاق بیفتد به سیستم‌های مددکاری اجتماعی گزارش می‌شود، افزود: این سازوکار در کشور ما وجود ندارد. برای کودک 8، 9ساله‌یی که تنها در خانه است یا باید سیستم‌های نگهداری داشته باشیم یا فکری به حال آنها شود. در کشورهای دیگر هم این طور است که یا مادر یا یکی از نزدیکان از کودک نگهداری می‌کند یا باید کودک در جایی نگهداری شود.  معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه نگهداری و رسیدگی به کودکان برای رشد همه‌جانبه آنها موضوعی جدا از موضوع پیش دبستانی است، اظهار کرد: در حال حاضر مقطع پیش دبستانی در کشور ما اجباری نیست. این درحالی است که اجباری شدن این مقطع خواسته ماست تا دسترسی به آن برای همه فراهم شود. مسعودی‌فرید در ادامه اظهار کرد: وقتی مقطع پیش دبستانی در کشور اجباری نیست خانواده‌هایی که توان مالی دارند این هزینه را پرداخت می‌کنند و آنهایی که توان مالی ندارند، از آن صرف نظر می‌کنند. پس ما با برنامه‌ریزی هایمان باعث می‌شویم شکاف طبقاتی بیشتر شود؛ درحالی که ادعا می‌کنیم باید شکاف‌ها کم شود. او با بیان اینکه به نظر می‌رسد اجباری کردن این مقطع با فراهم کردن تسهیلات قابل دسترسی است، افزود: در بسیاری از کشورها درصدی از درآمد تولید ناخالص داخلی را برای رشد و تکامل همه‌جانبه کودکان در نظر می‌گیرند که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در این بخش تا چه اهمیت دارد.

چرا پرستاران مهاجرت می‌کنند؟

عضو کمیسیون بهداشت مجلس از کمبود درآمد به عنوان عامل اصلی مهاجرت پرستارانی یاد کرد که در سایر کشورها به فعالیت در بخش‌های عفونی یا مراقبت از بیماران روان‌پریش روی می‌آورند.

سیامک مره‌صدق در واکنش به انتشار خبری مبنی بر خروج سالانه هزار پرستار از کشور به دلیل نارضایتی از شرایط کاری گفت: در میان بخش‌های مختلف پیراپزشکی یکی از مشاغلی که به راحتی بازار کار داشته و نیروهای متقاضی آن به خوبی جذب می‌شوند، پرستاری است تا جایی که در کل ایران حتی یک پرستار وجود ندارد که خدمات گامی و طرح خود را انجام داده باشد اما نتواند کار پیدا کند. نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم‌اکنون تقریبا تمام مراکز غیر دولتی با کمبود پرستار روبه‌رو هستند به ویژه در چند سال اخیر که دریافتی پرستاران در بخش دولتی افزایش قابل توجهی داشته است، بخش خصوصی برای جذب پرستار با مشکل مواجه شده و یک رقابت شدیدی بین بخش خصوصی و دولتی برای جذب پرستاران ایجاد شده است.  او افزود: هم‌اکنون در تمام بیمارستان‌ها برای جذب پرستارانی که از تجربه لازم در کار برخوردار هستند و تعهدات قانونی خود را انجام داده‌اند، رقابت وجود دارد بنابراین هیچ مشکلی در رابطه با نبود کار برای پرستاران در کشور وجود ندارد. مره صدق به خانه ملت گفت: البته این را قبول دارم که در کل سیستم بهداشتی و درمانی میزان حقوق و پرداختی به بخش پیراپزشکی خیلی کم بوده و تفاوت درآمد بین پزشکان و پیراپزشکان بسیار زیاد است، منتهی بخش عمده این تفاوت‌ها بین پزشکان هم متفاوت است و تنها وضعیت یک درصد محدودی از آنها که شاید روی هم 5 درصد از پزشکان هم نشوند به دلیل درآمدها خاص و بالایی که دارند، باعث تفکر وجود درآمدهای غیرطبیعی برای تمام پزشکان می‌شود.

 

 

ارسال نظر