اخبار

۱۳۹۷/۰۱/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۰۰۶۳

پاسخگوی تبعات بیکاری ۷۰ هزار کوله‌بر کیست؟

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس با بیان اینکه پاسخگوی تبعات بیکاری ۷۰ الی ۸۰هزارنفر کوله‌بر در کشور کیست، گفت: مشکل جدی در کشور با ورود معیشت کوله‌بران به خطوط قرمز رقم می‌‌خورد.

رسول خضری درباره وضعیت کوله‌بران درکشور، گفت: مصوبه بسیار نسنجیده وخام آقای رییس‌جمهور در اواخر سال 96 در زمینه کوله‌بران موجب بیکاری 70 الی 80 هزار از کوله‌بران و کسبه بازار شده است بنابراین باید هرچه سریع‌تر تدابیری برای رونق اشتغال این اقشار زحمتکش اندیشیده شود. نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آقای رییس‌جمهور در شرایطی شعار می‌دهد که برای 750 الی 950 هزار نفر فرصت اشغال ایجاد می‌کند که با تصمیمات غلط شاهد بیکاری گسترده کوله‌بران در مناطق مرزی هستیم. خضری به خانه ملت گفت: وضعیت معیشت و اشتغال کوله‌بران در شرایطی وارد خطر قرمز شده است که تضمین منافع ملی ما با تامین معیشت اقتصادی مرزنشینان ارتباط مستقیم دارد بنابراین ما انتظار داریم آقای رییس‌جمهور وضعیت مرز نشینان را درک کند و در راستای تامین معیشت و اشتغال کوله‌بران تصمیمات مهمی اتخاذ کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه پاسخگوی تبعات بیکاری 70 الی 80 هزارکوله‌بر در کشور کیست، یادآورشد: ایجاد بحران جدی در کشور با ورود معیشت کوله‌بران به خطوط قرمز رقم می‌خورد بنابراین باید در این راستا اقدامات کارآمدی برای رفع مشکلات کوله‌بران عملیاتی شود.

راه‌اندازی «خانه امن» در تمام استان‌ها

رییس اورژانس اجتماعی کشور ضمن تشریح مهم‌ترین برنامه‌های اورژانس اجتماعی در سال ٩٧ گفت: در حال حاضر ٢١ مرکز تحت عنوان «خانه امن» در کشور فعال هستند که قرار است در سال جاری همه استان‌ها از آن برخوردار شوند.

رضا جعفری با بیان اینکه یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، حمایت از زنان تحت خشونت و آزار و پذیرش و ساماندهی آنها در مراکزی تحت عنوان خانه امن است، افزود: این مراکز از سال 92 با رویکرد خانواده محور و سیستماتیک به افراد درگیر خشونت و آسیب‌دیده به صورت شبانه روزی و به شکل رایگان به دو صورت مداخلات کوتاه‌مدت و تامین نیازهایی چون خوراک، پوشاک و سرپناه برای زنان خشونت دیده و زندانی مشغول به فعالیت هستند. او مداخلات بلندمدت با هدف حمایت و توانمند‌سازی مراجعین در زمینه‌های آموزشی و بهداشتی، درمانی، حقوقی، مددکاری اجتماعی و مشاوره‌یی را از دیگر خدمات ارائه شده در خانه‌های امن عنوان کرد و به ایسنا گفت: این مراکز اکنون در 21 استان فعال هستند و در سال جاری تمامی استان‌ها از آن بهره‌مند خواهند شد. رییس اورژانس اجتماعی ضمن تشریح مهم‌ترین برنامه‌های این مرکز در سال جاری نیز اظهار کرد: آگاه‌سازی عمومی جهت آشنایی شهروندان به حوزه اورژانس اجتماعی، باز تعریف مجدد اورژانس اجتماعی جهت انجام حمایت‌های روانی اجتماعی از بازماندگان بلایا و حوادث طبیعی و غیر طبیعی از مهم‌ترین برنامه‌های اورژانس اجتماعی در سال ٩٧ خواهد بود.

جعفری در ادامه اظهار کرد: بومی‌سازی مدل‌های مداخلاتی مناسب با شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقلیمی مناطق مختلف ایران، تدوین و طراحی شیوه‌ نامه‌های اقدام و عمل در حوزه مداخلات مربوط به خشونت‌های خانگی، خودکشی و برگزاری کارگاه‌های آموزش تخصصی و کاربردی ویژه کارشناسان اورژانس اجتماعی از دیگر برنامه‌های این مرکز خواهد بود.

رتبه اول پرونده‌های قضایی به «خشونت» رسید

رییس انجمن مددکاری اجتماعی با اشاره به اینکه وجود بیش از ١۵ میلیون پرونده قضایی در کشور نشان‌دهنده ضعف اخلاق اجتماعی است، گفت: تحلیل ما از وضعیت اجتماعی کشور این است که اخلاق مدار بودن در جامعه ما «هزینه» دارد و این نشانه ضعف اخلاق در جامعه است.  حسن موسوی چلک با بیان اینکه خشونت، رتبه اول را در میان پرونده‌های قضایی دارد، افزود: وجود بیش از ١۵ هزار پرونده قضایی در کشور نشان می‌دهد که وجود اخلاق در جامعه به معنای وجود قوانین و مقررات در جامعه نیست.

او با اشاره به کشته شدن سالانه ١٧ هزار نفر در تصادفات رانندگی، اظهار کرد: این آمار نشان‌دهنده کشته شدن ٢ نفر در هر ساعت بر اثر تصادفات رانندگی است. رییس انجمن مددکاری اجتماعی با بیان اینکه در هر ساعت ۵٠ نفر وارد زندان می‌شوند نیز تصریح کرد: این آمار نشان می‌دهد آنچه موجب ثبات یک جامعه است الزاما اجرایی نمی‌شود. ما در حوزه اجتماعی از ضعف اخلاق رنج می‌بریم.  موسوی چلک با تاکید بر اینکه امروزه گسترش آسیب‌های اجتماعی و گسترش آنها به دغدغه جدی ما تبدیل شده است، گفت: وجود فساد در جامعه نشان‌دهنده ضعف اخلاق است و ما برای لذت بردن از زندگی ناچاریم اخلاق را رعایت کنیم.

او با اشاره به اینکه قانون به تنهایی تعهد و اخلاق اجتماعی ایجاد نمی‌کند، افزود: جامعه‌یی که همه تعهداتش را منوط به اجرای قانون گذاشته است دچار مشکل خواهد شد. رییس انجمن مددکاری اجتماعی بزرگ شدن سازمان‌های اجتماعی و افزایش افراد مستمری بگیر را امری نامطلوب دانست و اظهار کرد: در جامعه‌یی که خشونت خانگی و سالمندآزاری افزایش یافته است نشان می‌دهد با ضعف اخلاق اجتماعی مواجه هستیم و این مشکل با زور و پول حل نخواهد شد. اگر قرار است زندگی با نشاط‌تری داشته باشیم باید اخلاق را در جامعه رواج دهیم. موسوی چلک با تاکید بر لزوم همکاری رسانه‌ها، سازمان‌های اجتماعی، اساتید و متخصصان برای حل مساله اخلاق اجتماعی تصریح کرد: این همکاری در واقع کمک به خودمان است، تنها با ایجاد چنین شرایطی است که می‌توانیم به آینده جامعه امیدوار باشیم.

 

ارسال نظر