اولتیماتوم وزارت بهداشت به بیمه‌های تجاری

۱۳۹۷/۰۱/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۸۱۰
اولتیماتوم وزارت بهداشت به بیمه‌های تجاری

اگرچه طبق قانون شرکت‌های بیمه تجاری باید 10درصد از حق بیمه شخص ثالث را به حساب وزارت بهداشت واریز کنند اما بدعهدی چندین ماهه برخی از این شرکت‌ها سبب شد تا روز گذشته وزارت بهداشت نسبت به این تاخیر اولتیماتوم دهد. وزارتخانه‌یی که برای تامین اعتبار جهت پیشبرد طرح تحول سلامت همواره با مشکلات مالی مواجه بوده 1200میلیارد تومان از سه شرکت بیمه تجاری طلبکار است حال آنکه بر اساس آیین‌نامه اجرایی ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم توسعه، وزارت بهداشت مکلف شده است که نسبت به درمان فوری و بدون قید و شرط مصدومین سوانح و حوادث رانندگی در خدمات بهداشتی و درمانی اقدام کنند. همچنین در این ماده اعلام شده که برای تامین منابع لازم برای ارائه خدمات فوق، ۱۰درصد حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد توسط شرکت‌های بیمه تجاری وصول و به حساب درآمدهای اختصاصی وزارت بهداشت نزد خزانه‌داری کل واریز و هزینه‌های درمان کلیه مصدومان ترافیکی، جاده‌یی و رانندگی از محل وجوه واریز شده به این حساب و سایر منابع موجود، پرداخت شود. توزیع این منابع نیز براساس عملکرد هر یک از سازمان‌های بیمه‌گر پایه توسط وزارت بهداشت هر 6 ماه یک‌بار انجام خواهد شد که اکنون چندین ماه می‌گذرد و خبری از واریز این مبلغ ازسوی شرکت‌های بیمه به وزارت بهداشت نیست.

 بدعهدی بیمه‌ها و ناچاری وزارت بهداشت

رضا رضایی رییس اداره بودجه معاونت درمان وزارت بهداشت، درباره این موضوع گفت: «با وجود فشار وزارت بهداشت، برگزاری جلسات متعدد با بیمه‌های تجاری و ورود کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به موضوع عدم پرداخت مطالبات وزارت بهداشت، متاسفانه بیمه «ایران»، «دانا» و «رازی» هیچ اقدام موثری در پرداخت مطالبات‌شان در زمینه درمان رایگان مصدومان ترافیکی انجام ندادند.»

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت نوروز ۹۷ را هم با بی‌پولی سر کرد و اجازه نداد کوچک‌ترین خللی در خدمت‌رسانی به مردم به وجود آید، افزود: با این وضعی که دارد پیش می‌رود و بی‌خیالی این سه بیمه در پرداخت مطالبات‌شان، طی روزهای آتی در صورتی‌که این بیمه‌ها، به‌ویژه بیمه ایران نسبت به پرداخت مطالبات وزارت بهداشت و پولی که از مردم بابت درمان تصادف‌شان گرفته است، اقدام نکند، وزارت بهداشت چاره‌یی جز دادن فاکتور تجهیزات پزشکی و دارو به بیمه‌گذاران این بیمه‌ها جهت اخذ پول از شعب بیمه در سراسر کشور ندارد.

رضایی تاکید کرد: البته نمی‌گوییم که این اقدام را در حال حاضر اجرا می‌کنیم، بلکه تاکید می‌کنیم که اگر شرایط به همین منوال پیش رود، ما چاره دیگری جز انجام این اقدام نداریم.

رییس اداره بودجه معاونت درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان مطالبات بیمه‌های تجاری برای درمان رایگان مصدومان تصادفی به ۱۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است، به ایسنا گفت: بخش عمده این مبلغ، یعنی ۸۰۰ میلیاردش متعلق به بیمه ایران است. همچنین در سال گذشته بیمه دانا در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی قول داد که تا پایان سال بدهی‌اش را تسویه کند، اما بدقولی کرد و حتی یک ریال از بدهی‌اش را پرداخت نکرد.

رضایی در ادامه درباره دستورالعمل اخیر وزارت بهداشت مبنی بر لزوم ارائه بیمه‌نامه شخص ثالث از سوی مقصر تصادف برای دریافت رایگان خدمات مربوط به درمان مصدومان تصادفی و محاسبه آزاد این خدمات در صورت عدم ارائه بیمه‌نامه، گفت: باید توجه کرد که ما با حجم زیادی از موتورسواران و ماشین‌هایی در سطح کشور روبه‌رو هستیم که به هیچ عنوان خودشان را بیمه نمی‌کنند. این درحالی است که این افراد بسیار پرخطرند، به‌ویژه موتورسواران.

وی ادامه داد: بنابراین ما به بیمارستان‌ها اعلام کرده‌ایم که برای ایجاد نظم اجتماعی و کمتر شدن ریسک خطرات این‌گونه افراد حتما خودشان را بیمه کنند و به بیمارستان‌ها هم گفته‌ایم که حتما کپی بیمه‌نامه را در حوزه بیماران تصادفی دریافت کنند. بر این اساس مردم بعد از دریافت خدمت و در زمان ترخیص، کپی بیمه‌نامه را هم باید ارائه کنند. باید توجه کرد که این بخشامه هیچ خللی در خدمت‌رسانی ایجاد نکرده است، بلکه ما فقط به‌دنبال نظم اجتماعی هستیم.

رضایی با بیان اینکه ماشین‌ها و موتورهایی که بیشتر تصادف می‌کنند و پرخطرند، اکثرا بیمه‌نامه ندارند، گفت: این اقدام نوعی زمینه‌سازی است برای اینکه اگر بیمه ایران و سایر بیمه‌های تجاری پول‌مان را ندادند، مطابق بیمه‌نامه صورتحساب‌ها را به مردم دهیم تا از آنها پول‌شان را دریافت کنند.

 بدهی 13 هزار میلیاردی چهار شرکت بیمه به وزارت بهداشت

بدهی سه شرکت بیمه خصوصی به وزارت بهداشت، در حالی است که دو روز پیش هم ایرج حریرچی ‌سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری خود اعلام کرد، در سال گذشته، ۱۴ هزار و ۲۹۹میلیارد تومان سند به ۴ سازمان بیمه‌گر اصلی ارسال شده است و فقط ۳ هزار و ۱۰ میلیارد از آنها پرداخت شده است و وزارت بهداشت ۱۳ هزار و ۸۹۹میلیارد تومان از ۴ سازمان بیمه اصلی طلب دارد. این اتفاق در حالی است که اما و اگرها برای ادامه طرح تحول سلامت به دلیل کمبود بودجه و اعتبار هر روز بیشتر می‌شود، سال گذشته به دلیل کمبود نقدینگی برخی از خدمات بسته‌های بیمه سلامت حذف شد و هنوز هم آینده این طرح که از آن با عنوان مهم‌ترین اقدام دولت یاد می‌شود معلوم نیست با وجود این اظهارات حریرچی در حالی است که برخی نمایندگان مجلس، ‌این رقم را صحیح نمی‌دانند. محمدحسین قربانی عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت مجلس، در واکنش به خبر بدهی ۱۳ هزار و ۸۹۹ میلیارد تومان چهار سازمان بیمه گر، گفت: این ارقام صحیح نیست چراکه مجلس بیشترین میزان حمایت از وزارت بهداشت را هم در روند اجرای طرح تحول سلامت و هم انتقال پایه بیمه سلامت داشته است.

نماینده آستانه‌اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، در تشریح نحوه تامین اعتبارات حوزه سلامت از طریق نمایندگان مجلس ادامه داد: برای تامین اعتبارات حوزه سلامت در قالب بهره‌مندی از اوراق مشارکت برای وزارت بهداشت در دو مرحله مبلغ هشت هزار میلیارد و چهار هزار و دویست میلیارد که در مجموه رقم سیزده هزار میلیارد مصوب شده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: البته این اظهارنظر وزارت بهداشت مبنی بر اینکه دولت به تعهدات خود که برای حوزه سلامت در قانون بدان مکلف شده، عمل نکرده، قابل دفاع است؛ بنابراین دولت باید در جهت همراهی برای رفع مشکلات این وزارتخانه به تعهداتش عمل کند.

نایب‌رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: در مجموع منابعی که برای حوزه سلامت تعیین‌شده با احتساب درآمدهای اختصاصی حدود 64 هزار میلیارد را رقم می‌زند که براساس اقدامات کارشناسانه به درستی تعیین شده است، بنابراین همه باید کمک کنند تا این میزان اعتبارات تحقق پیدا کند.

 

ارسال نظر