معتاد نشدن، بهترین روش مبارزه با اعتیاد

۱۳۹۶/۱۲/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۷۷۹۴
معتاد نشدن، بهترین روش مبارزه با اعتیاد

میانگین ترک اعتیاد در کمپ‌های ترک در ایران، بین 5 تا 20درصد است. این یعنی فاصله‌یی معنادار با میانگین استاندارد ترک بدون بازگشت که حدود 35 درصد است؛ آن هم در کشوری که بیشترین مرز زمینی را با افغانستان، بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان دارد و جمعیت زیادی از مردم کشور با مساله اعتیاد درگیرند.

ترک با متادون و استفاده از شیوه‌های قدیمی، نتوانسته آمار معتادان را کاهش دهد و چرخه جمع‌آوری و نگهداری دو ماهه معتادان خیاباتی را نیز چرخه‌یی معیوب و بی‌اثر کرده است. همین عقب‌ماندگی در شیوه‌های نوین ترک اعتیاد باعث شده وزیر کشور که دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز هست، بهترین شیوه برای ترک اعتیاد را معتاد نشدن عنوان کند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با استناد بر اطلاعات حاصل از روش‌های درمان اعتیاد گفته است: بالاترین میزان موفقیت کشورها در درمان اعتیاد و بهترین حالت پس از پاکی، ۲۰درصد است لذا بهترین راه مبارزه با اعتیاد معتاد نشدن است.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی در نشست سازمان‌های مردم‌نهاد با اشاره به سلامتی به عنوان حق انسان‌ها اظهار کرد: باید کمک کنیم فردی که دارای مشکل می‌شود به مسیر سلامت خود برگردد. هرچه شرایط و مسائل در جوامع سخت‌تر می‌شود، تربیت و مدیریت در جامعه مشکل‌تر می‌شود. در تربیت‌های کلاسیک خودمان در آموزش و پرورش و خانواده‌ها با روش تفکر منطقی و آشنایی با ادبیات دل و عشق و دوستی غریب هستیم، حال وقتی نوجوانی در جامعه قرار می‌گیرد چگونه انتظار داریم خود را حفظ کند، این کار بسیار سخت است.

او با بیان اینکه باید مربیان جامعه که نخستین آنها خانواده و دوم مدرسه است امر تعلیم و تربیت را با توجه به همین موارد انجام دهند، عنوان کرد: باید همه تلاش را بر روح، دل، جان و عقل نوجوانان مجتمع کنیم. اگر انسان ارزش خود را بداند، خودش را در معرض غفلت قرار نمی‌دهد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: با توجه به داده‌ها و اطلاعاتی که از روش‌های درمان داریم، بالاترین میزان موفقیت کشورها در بهترین حالت پس از پاکی ۲۰درصد است. بهترین راه مبارزه با اعتیاد معتاد نشدن است.

رحمانی‌فضلی با بیان اینکه مسائل اجتماعی را باید خود اجتماع حل کند، گفت: دولت باید تسهیلگر باشد و شرایط و زمینه‌ها را مهیا کند. او با بیان اینکه در نشست امروز به سخت‌گیری‌های بی‌مورد و مقاومت‌هایی از سوی برخی دستگاه‌ها با ان.‌جی.‌اوها اشاره شد که حتما باید با سمن‌ها جلسه‌یی ترتیب داده شود و پیشنهادات مدون شوند تا پیگیری و اگر لازم بود در دولت مطرح کنیم افزود: بارها اعلام کردیم صدور مجوز ان.جی.اوها نباید بیشتر از یک ماه طول بکشد. موارد بیش از یک ماه را حتما به ما اطلاع دهید. وزیر کشور با بیان اینکه مصوبه‌یی را با هدف حمایت و توانمندسازی ان.‌جی.‌اوها به دولت بردیم که مصوبه خوبی است و دارد اجرا می‌شود، اظهار کرد: البته نمایندگان سمن‌ها گفتند قانون می‌خواهند و شاید مصوبه چندان راهگشا نباشد. اخیرا جلساتی برگزار شد تا این مصوبه در قالب لایحه به مجلس برود.

او با اشاره به هزینه‌کرد بودجه‌ها اظهار کرد: ان.‌جی.‌اوها به خصوص در حوزه پیشگیری می‌توانند نزدیک‌ترین نقطه برای حمایت باشند. رهبری در جلسه پنجم خود با مسولان دستگاه‌ها فرمودند اگر ۵۰درصد منابع صرف پیشگیری شود باز هم کم است. مقرر کردیم، روش بودجه‌ریزی در سال آینده در ستاد طوری باشد که بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم. البته ان.‌جی.‌اوها هم باید برنامه داشته باشند و ستاد بعد نظارتی‌اش را تقویت کند.

رحمانی‌فضلی با اشاره به اینکه 9000 تن محصول تریاک در افغانستان خواهد بود که تاکنون حدود 4000تن بود، گفت: آنها به دنبال بازار مصرف هستند، حتما در محصولاتشان تنوع ایجاد و تبلیغاتشان را افزایش و قیمت را پایین می‌آورند و به دنبال مخاطب نوجوان و جوان خواهند بود. باید حتما برخورد و مقابله کرده و خود را تجهیز کنیم. برنامه‌های جدیدتری در حوزه مقابله داریم. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به گلایه یکی از نمایندگان سمن‌ها درخصوص دریافت مالیات گفت: به نظر نمی‌رسد ان.‌جی.‌اویی بخواهد مالیات بدهد مگر آنکه فعالیت اقتصادی انجام دهد. از وزیر اقتصاد در این باره توضیح خواستیم.

او تاکید کرد: حتما باید خانه ان.جی.او در استان‌ها داشته باشیم تا آنها با یکدیگر هماهنگ شوند و بتوانیم از آنها در کمیته‌های تخصصی استفاده کنیم. با تشکیل خانه ان.‌جی.‌او موافقیم و این را در لایحه دولت برای توانمندسازی سمن‌ها حتما ذکر می‌کنیم.

 

 

ارسال نظر