افسردگی 89 درصد اطرافیان فرد معتاد

۱۳۹۶/۰۷/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۸۹۱۲
افسردگی 89 درصد اطرافیان فرد معتاد

باور اینکه از هر ۴ ایرانی یک نفر درگیر اختلالات روانی در سطح خفیف تا شدید است با دیدن شهروندانی که به سرعت عصبانی می‌شوند، از کوره در می‌روند یا در ارتباطات روزمره‌شان با چالش‌های زیادی رو‌به‌رو هستند، چندان سخت نیست. انجمن علمی روان‌پزشکان ایران میزان شیوع اختلالات روان بین افراد ۱۵ تا ۶۵ سال بدون احتساب اختلالات شخصیتی را ۲۴ درصد اعلام کرده است. اورژانس اجتماعی کشور نیز با اعلام اینکه 23.6 درصد از ایرانیان به انواع اختلالات روانی مبتلا هستند، نشان می‌دهد مساله توجه به «سلامت روان» در کشور موضوعی جدی است که باید توجه مسوولان را به خود جلب کند.

براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت افراد یک جامعه نه تنها ابعاد جسمی را در برمی‌گیرد بلکه بیش از همه ابعاد ذهنی و فکری شهروندان یک جامعه را شامل می‌شود. براساس تعریف این سازمان «سلامت روانی در درون مفهوم کلی سلامت قرار دارد و سلامت یعنی توانایی کامل برای ایفای نقش‌های روانی و جسمی؛ سلامت به معنای نبود بیماری یا عقب‌ماندگی نیست.»

دهم اکتبر برابر با هجدهم مهر، روز جهانی سلامت روان است که نخستین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی توسط فدراسیون جهانی سلامت روان به این نام خوانده شد.

 ابتلای23 درصد ایرانیان به انواع اختلالات روانی

حسین اسدبیگی، رییس اورژانس اجتماعی، با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۵۰ میلیون نفر در جهان دچار افسردگی هستند، به ایسنا گفت: در دنیا از هر ۴ نفر، یک نفر دچار مشکلات روان شناختی و اختلالات روانی است. گاهی این اختلالات با یکدیگر همپوشانی نیز دارند یعنی ممکن است یک نفر هم افسردگی و اختلالات اضطرابی داشته و هم مصرف‌کننده مواد مخدر باشد. در ایران نیز بر اساس تحقیقی که چند سال گذشته انجام شد،

۲۳. ۶ درصد افراد به انواع اختلالات روانی مبتلا هستند. او در ادامه با اشاره به پژوهشی که درباره اعتیاد و گسترش افسردگی در اطرافیان این اشخاص انجام شده است افزود: بر اساس نتایج این پژوهش متوجه شدم از هر ۷۵ نفری که مانند خانواده معتادان درگیر این مساله بودند، تنها ۸ نفر افسردگی نداشتند؛ یعنی از هر ۷۵ نفر، ۶۷ نفر به افسردگی مبتلا بودند.

اسدبیگی با اشاره به شعار روز جهانی سلامت روان تصریح کرد: همچنین سازمان بهداشت جهانی هرسال برای کل سال موضوعی انتخاب می‌کند. بر همین اساس، سال ۲۰۱۷ تحت عنوان «افسردگی» نام‌گذاری شده و «شعار بیا صحبت کنیم» برای مقابله با این اختلال انتخاب شده است.

او با اشاره به اینکه روز سلامت روان امسال نیز با عنوان خاص «بهداشت روان در محیط کار»

نام‌گذاری شده است، اظهار کرد: این شعار نشان می‌دهد که باید به سلامت روان در محیط‌های شغلی مانند کارگاه‌ها و سازمان‌ها و... توجه شود. سازمان بهداشت جهانی معتقد است افسردگی در راس علل بیماری‌ها است. این افراد یا سر کار نمی‌روند یا نمی‌توانند به صورت کامل به شکل مولد از توانمندی‌هایشان استفاده کنند. در محیط‌های کاری در دنیا از هر ۵ نفر، یک نفر مشکلات سلامت روان را تجربه می‌کند. به همین دلیل بسیاری از کارفرمایان برای داشتن محیط کاری سالم به دنبال سیاست‌گذاری هستند.

 50درصد افسرده‌ها هرگز درمان نمی‌شوند

اسدبیگی در ادامه با شاره به اینکه در دنیا ۵۰ درصد از افراد افسرده هرگز درمان نمی‌شوند، اظهار کرد: مسائل شناختی در زمان ابتلا به افسردگی مانند مشکل در تصمیم‌گیری و حافظه باعث می‌شود به عملکرد شغلی افراد در ۹۴ درصد از زمان کار آسیب وارد شود. تحقیقی در ژاپن درباره ارتباط استرس‌ها با محیط کاری نشان می‌دهد که 32.4درصد از کارگران گفته‌اند در سال گذشته از استرس و اضطراب محیط کار در رنج بوده‌اند. همچنین پژوهش‌ها در شیلی در سال ۲۰۱۱ نشان داده ۲۸ درصد از کارگران و 13.8درصد کارفرماها معتقدند که استرس و افسردگی در اقداماتشان مشهود است.

 مراجعه به روان‌شناس؛ ننگ دیروز

و کلاس اجتماعی امروز

رییس اورژانس اجتماعی کشور با تاکید بر اهمیت نقش روان شناس و مشاور و مددکار اجتماعی در زندگی افراد و محیط کاری اضافه کرد: در گذشته مراجعه به مشاور و روان شناس برای مردم دشوار بود و آنها خجالت می‌کشیدند ولی الان بار این داغ ننگ یا خجالت کاسته شده است. حتی در مواردی می‌بینیم که افراد مراجعه به روان‌شناس یا مشاور را نوعی «کلاس اجتماعی» می‌دانند.

 

 

ارسال نظر