اخبار

۱۳۹۸/۰۹/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۸۳۶۹

روغن تقلبی بلای جان مکانیک‌ها

رییس اتحادیه مکانسین‌های خودرو گفت: وضعیت چنان بغرنج شده که یکی از کارهای اصلی کمیسیون شکایات اتحادیه رسیدگی به شکایات افرادی است که تعمیرکار را مجبور می‌کنند که تعمیرات خلاف عرف و غیراستاندارد انجام دهد. علیرضا نیک آیین در خصوص تغییرات مالیاتی و نصب صندوق‌های مکانیزه فروش گفت: دیزل کارهای اتحادیه ما مشمول نصب صندوق شده‌اند اما نگرانی‌ای که اکنون در اتحادیه‌ها وجود دارد این است که اخذ مالیات با استفاده از این سیستم منصفانه نباشد. ما منکر پرداخت مالیات نیستیم و آن را حق دولت می‌دانیم اما وقتی مکانیک یا صافکار دیزل کار که کار سنگین و سخت دارد می‌بینند یک سری افراد که با رقم‌های بالایی کار می‌کنند خیلی راحت و جلوی چشم همه از دادن مالیات اجتناب می‌کنند و فرار مالیاتی به میزان زیادی وجود دارد پرداخت مالیات برای آنها غیرقابل قبول می‌شود و این موردی است که بارها اعضا به ما منتقل کردند.

وی افزود: اتحادیه ما 5 هزار نفر عضو دارد و کار آنها بسیار سنگین است از طرف دیگر با سخت شدن وضعیت زندگی و معاش مردم آنها حداکثر

صرفه‌جویی را انجام می‌دهند. سه، چهار سال پیش وقتی قطعه‌ای نیاز به تعویض داشت خیلی راحت آن را انجام می‌دادند اما الان کار به دوخت و دوز رسیده و به دنبال تعمیر هستند تا هزینه کمتری را متحمل شوند.

وی ادامه داد: این وضعیت چنان بغرنج شده که یکی از کارهای اصلی کمیسیون شکایات اتحادیه رسیدگی به شکایات افرادی است که تعمیرکار را مجبور می‌کنند که تعمیرات خلاف عرف و غیراستاندارد انجام دهد. بعدا وقتی به خودرو آسیب می‌رسد از مکانیک شکایت می‌کنند و کمیسیون نیز مکانیک را مقصر می‌داند؛ اینها همه به خاطر کاهش قدرت اقتصادی مردم و رو آوردن به تعمیرات اجباری است.

نیک‌آیین ادامه داد: مشکل دیگر قطعات و تجهیزات تقلبی است که علاوه بر تلفات جانی تعداد شکایات را چند برابر کرده به‌طور مثال روغن‌هایی فروخته می‌شود که چنان با مهارت پلمب و بسته‌بندی شده که مکانیک با سابقه 30 ساله حتی پس از باز کردن و دیدن روغن نمی‌تواند تقلبی بودن آن را تشخیص دهد. اما روغن پس از دو روز بخار می‌شود و به موتور عیب سنگینی وارد می‌کند که کار در نهایت به شکایت می‌رسد به‌طوری که اصطلاحا امروز در اتحادیه می‌گویند روغن تقلبی بلای جان مکانیک‌ها شده است.

آزادسازی صادرات دام بازار گوشت را متلاطم می‌کند

علی‌اصغر ملکی رییس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره آخرین تحولات بازار گوشت گوسفندی اظهار کرد: هم‌اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۸۵ هزار تومان به مغازه‌دار و ۹۳ هزار تومان به مصرف‌کننده عرضه می‌شود.

وی فروش شقه گوسفندی با نرخ ۱۰۰ هزار تومان به بالا را غیرمنطقی دانست و افزود: مغازه داران طبق فاکتور تنها مجازند ۱۰ درصد سود لحاظ کنند.  ملکی ادامه داد: در هفته اخیر اختلال در شبکه حمل و نقل، دپو دام در واحد‌ها برای دستیابی به سوددهی بالا در پی افزایش نرخ دلار، پرداخت یارانه معیشتی و واریز حقوق کارمندان و کارگران و نگرانی مردم از وضعیت بازار میزان تقاضا را افزایش داد که همین امر موجب شد قیمت گوشت با افزایش ۴ تا ۵ هزار تومانی در بازار روبرو شود که از ابتدای این هفته با عرضه از سوی دامداران، قیمت هر کیلو شقه گوسفندی مجدد ۲ هزار تومان کاهش یافت. رییس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه نوسان گوشت قرمز ارتباطی به گرانی بنزین ندارد، بیان کرد: اگرچه برخی رانندگان کرایه‌های حمل و نقل را افزایش دادند، اما این افزایش در حدی نیست که بر قیمت تمام شده مشهود باشد. وی از افزایش قیمت دام زنده طی هفته اخیر خبر داد و گفت: طبق روال معمول اگر قیمت گوسفند زنده یک هزار تومان افزایش یابد، قیمت گوشت قرمز ۲ هزار تومان بالا می‌رود. ملکی قیمت هر کیلو دام زنده در تهران را ۴۰ هزار تومان و در شهرستان ۳۸ هزار تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که تک فروشی کمی بالاتر از این قیمت در بازار عرضه می‌شود.

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره آخرین وضعیت قاچاق دام اظهار کرد: بنابر آخرین اطلاعات، قاچاق دام به‌طور محدود در حال انجام است و طی چند روز اخیر برخی فرصت طلبان توانستند اقدام به خروج غیرقانونی دام از مرز‌های کشور کنند که خوشبختانه با این موضوع برخورد شده است. به گفته وی، در هفته اخیر برخی افراد به تفکر افزایش قیمت دلار، اقدام به دپو دام در واحد‌های دامداری کردند که در صورت محقق نشدن این فکر واهی متحمل زیان شدند.

ملکی با انتقاد پیرامون مباحث مطرح شده در خصوص آزاد شدن صادرات دام بیان کرد: با آزاد‌سازی صادرات دام، بازار مجدد به چالش کشیده می‌شود چرا که دیگر دامداران حاضر به عرضه دام در بازار داخل نیستند و در نهایت با تهی شدن مغازه‌ها در پی سود صادرات، قیمت گوشت با روند افزایشی روبرو می‌شود، از این رو انتظار می‌رود به سبب ازدیاد تقاضا و مصرف در فصل زمستان صادرات دام مورد موافقت قرار نگیرد.

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه دام به میزان کافی در هر استانی وجود دارد، بنابراین اگر با آزاد‌سازی دام موافقت نشود، بازار به ثبات قبلی باز‌می‌گردد.

 

ارسال نظر