اخبار

۱۳۹۸/۰۸/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۵۹۹۳

نیاز کشور به سم؛ ۲۷ هزار تن

ایسنا| رییس انجمن واردکنندگان سم و کود کشور گفت: نیاز مصرفی سالانه کشور به سموم کشاورزی معادل ۲۷ هزار تن است. مهدی یزدی‌حسینی اظهار کرد: از ۲۷ هزار تن نیاز کشور به سم، حدود ۲۵ تا ۲۶ درصد از خارج از کشور تامین و باقی این میزان نیز در داخل تولید می‌شود. او افزود: در بخش سم مورد نیاز کشور خوشبختانه سازمان حفظ نباتات با تدابیری که در نظر گرفت، موجب شد که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کل سموم و تکنیکال‌ها در نظر گرفته شود تا اکنون با برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته، ما برای تامین کود و سموم کشاورزی مورد نیاز مشکلی نداشته باشیم. یزدی حسینی تصریح کرد: در بخش کود مورد نیاز کشور نیز حدود ۸۰ درصد تامین این محصول مربوط به شرکت خرید خدمات حمایتی است که برای تولید و واردات کود مورد نیاز کشور ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته و معادل ۶ تا ۷ درصد کود کشور توسط شرکت‌های تابعه تامین می‌شود. همچنین، معادل ۷ تا ۸ درصد کود مورد نیاز با ارز نیمایی وارد کشور می‌شود. او اظهار کرد: مواد اولیه سموم مورد نیاز بخش کشاورزی ۱۰۰ درصد وارداتی هستند به این صورت که سموم، تکنیکال‌ها و حلال‌ها از خارج وارد می‌شوند و در داخل با کودهای داخلی ترکیب یا فرموله می‌شوند.

افزایش قیمت گوشی تلفن همراه شایعه است

صدا و سیما| رییس انجمن واردکنندگان گوشی تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی گفت: شایعات افزایش قیمت گوشی تلفن همراه که در بازار و فضای مجازی پیچیده، کذب است. حسین غروی رام عنوان کرد: از خرداد امسال تاکنون که تا حدودی جلوی واردات گوشی تلفن همراه به صورت مسافری گرفته شد، حدود ۱۵۰ شرکت مجوز واردات گوشی موبایل دریافت کرده‌اند در حال حاضر هم در حال انجام این کار هستند. او ادامه داد: شایعاتی که هفته گذشته درباره افزایش قیمت گوشی تلفن همراه در بازار و فضای مجازی پیچیده تماما کذب است و توسط افرادی که از این بازار سود می‌بردند منتشر شده است. در مهر گذشته واردات رسمی گوشی تلفن همراه به عدد یک میلیون و ۶۰۰ هزار رسید در حالی که نیاز کشور تنها یک میلیون دستگاه بود. به گفته او، اکنون قیمت گوشی تلفن همراه به دلیل افزایش واردات بسیار پایین است تا جایی در بعضی از مدل‌های گوشی قیمت در خرده فروشی در بازارهای ایران با قیمت‌های عمده فروشی کشور امارات برابر شده است. از ۲۲ مهر که معافیت ۸۰ دلاری گوشی تلفن همراه برداشته شد شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت گوشی تلفن و ضعف شرکت‌های وارد‌کننده رسمی در تامین بازار شنیده شد که این شایعات کاملا کذب است و توسط کسانی که از آشفتگی بازار موبایل سود می‌برند ایجاد شده است.

بلاتکلیفی در بازار آهن‌فروشان

تسنیم| رییس اتحادیه فروشندگان آهن با اشاره به اینکه اکنون هر تن فولاد ایران در بازارهای صادراتی ۳۶۰ دلار اما هر تن فولاد ترکیه ۳۹۰ دلار به فروش می‌رسد، گفت: از دولت می‌خواهیم یک برنامه روشن برای صنعت فولاد به کار گیرد تا قیمت‌ها در این بخش متعادل شود. حمیدرضا رستگار با اشاره به اینکه وضعیت صنعت فولاد مشخص نیست و همین موضوع تأثیرات منفی خود را بر بازار فروش آهن و فولاد گذاشته است، اظهار کرد: علاوه بر این رکود ساخت و ساز هم باعث شده تا کمتر خرید و فروشی در بازار آهن اتفاق بیفتد. او با بیان اینکه اکنون هر تن فولاد ایران در بازارهای صادراتی 360 دلار اما هر تن فولاد ترکیه 390 دلار به فروش می‌رسد، افزود: این ارزان فروشی آسیب‌های جدی را به صنعت فولاد کشور وارد می‌کند. علاوه بر این متأسفانه در بازار داخلی هم هیچ برنامه روشن و خاصی برای توسعه و رفع مشکلات صنعت فولاد اعلام نشده که همین امر تولیدکنندگان و فروشندگان آهن و فولاد را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است. رستگار تصریح کرد: ‌اکنون قیمت آهن 250 تا 300 تومان افزایش یافته که این موضوع ربطی به بازار نداشته و به معنای گران شدن آهن نیست بلکه نوسانات قیمتی در بخش فولاد عامل این امر شده است.

الزام نصب نرخ‌نامه آبی و زرد در نانوایی‌ها

تسنیم| رییس اتاق اصناف تهران با اعلام خبر آغاز بازرسی‌های ویژه مخصوص نانوایی‌ها از یکشنبه، بر الزامی بودن نصب نرخ‌نامه ۲ رنگ آبی و زرد در نانوایی‌های پایتخت تاکید کرد و گفت: با هرگونه تخطی از این نرخ‌نامه به‌شدت برخورد خواهد شد. قاسم نوده فراهانی با اعلام آغاز بازرسی‌های ویژه از نانوایی‌های تهران از روز یکشنبه 12 آبان ماه در تشریح جزییات این خبر اظهار کرد: بر اساس هماهنگی‌های انجام شده، اتحادیه مربوطه، اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام داده و مقرر شده تمامی نانوایان پایتخت تا روز شنبه نرخ نامه‌ای که در 2 رنگ زرد و آبی تهیه شده در نانوایی‌ها و در معرض دید عموم نصب کنند. او ادامه داد: بر همین اساس از روز یکشنبه، بازرسی‌های ویژه اتاق اصناف تهران با همکاری سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و سازمان صنعت، معدن آغاز خواهد شد و نانوایانی که نرخ نامه مذکور را نصب نکرده و از این نرخ‌نامه تخطی کرده باشند، به عنوان گرانفروشی در وهله اول اخطار دریافت می‌کنند و در صورت تکرار، سهمیه آرد آنها قطع خواهد شد و در مرحله آخر نیز اقدام به پلمب واحد مذکور می‌شود. نوده فراهانی تاکید کرد: در این نرخ‌نامه‌ها که در 2 رنگ زرد و آبی کمرنگ تهیه شده، وزن چانه و نرخ مصوب نان مشخص شده است.

 

ارسال نظر