اخبار

۱۳۹۸/۰۱/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۲۳۲۷

مدیریت بازار ارز و تجربیات بخش خصوصی

یک فعال بخش خصوصی و عضو اتاق بازرگانی معتقد است برای مدیریت بازار ارز، استفاده از تجربه و نظر این بخش اهمیت بالایی دارد و نادیده گرفتن آن باعث سلب آرامش بازار خواهد شد. اکبر کلانتر نیستانکی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بخش خصوصی به خودی خود امکان تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای شرایط اقتصادی کشور را ندارد و از این رو وقتی راه‌های مشاوره بسته شود، نمی‌توان انتظار داشت نظر این بخش در تصمیمات لحاظ شود. به گفته وی در شرایط فعلی اقتصاد ایران، در کنار هم قرار گرفتن تمام بخش‌ها و استفاده حداکثری از نظرات و مشاوره‌ها بیشترین اهمیت را دارد زیرا در غیر این صورت با به هم ریختگی بازار مواجه خواهیم بود. این فعال اقتصادی با بیان اینکه در بازار ارز قرار گرفتن نظرات اقتصادی در کنار تجربه اهمیت بالایی دارد، گفت: ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که صرفا تصمیمات بیرون از بازار با استفاده از مطالعات نظری، گرفته شود و از سوی دیگر بخش خصوصی که تجربه حضور در بازار را دارد نتواند خود تصمیم ساز باشد. از این رو باید تلاش کرد با یک جمع‌بندی نهایی میان دولت و تاجران، تصمیمات جدید برای بازار گرفته شود. کلانتر درباره نرخ ارز مدنظر بخش خصوصی برای بازار نیز اظهار کرد: نمی‌توان به طور دقیق از یک نرخ مشخص سخن گفت. آنچه در حال حاضر بیشترین اهمیت را دارد ثبات نرخ در بازار است زیرا بازرگانان برای تصمیم‌گیری درباره آینده کاری‌شان نیاز به یک آرامش دارند و در مرحله بعد باید دید نرخ در کدام نقطه می‌ایستد. جدای از افزایش نرخ ارز، یکی از دغدغه‌های اصلی فعالان بازار، تغییرات مداوم نرخ‌ها است که به اعتقاد آنها قدرت تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی را می‌گیرد.

توسعه گلخانه‌ها تنها راه‌حل برون رفت از چالش بحران آب

ولی‌الله بنی‌عامری، مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی ایران سبز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در ۳ سال گذشته با آغاز طرح توسعه گلخانه‌های کشور اتفاقات خوبی در بخش توانمندسازی تولیدات از بُعد سازه و تجهیزات، دانش و مدیریت فنی و تولیدات محصولات گلخانه‌ای صورت گرفته است. وی صادرات محصولات گلخانه‌ها در سال ۹۷ را بیش از ۵۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: برای سال ۹۸ پیش بینی می‌شود که ارزش صادرات محصولات گلخانه‌ای با رشد ۲ برابری به یک میلیارد دلار برسد. بنی عامری ادامه داد: ایران تقریباً اولین کشوری است که در زمینه توسعه محصولات گلخانه‌ای از لحاظ کمی در دنیا رشد داشته است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه سال گذشته ۲ هزار و ۶۵۰ هکتار گلخانه در کشور احداث و راه‌اندازی شد، بیان کرد: در سال ۹۸ قرار است سطح گلخانه‌ها را تا ۲ برابر افزایش دهیم، چراکه بخش گلخانه‌ای از لحاظ دانش‌پذیری، فناوری و تلفیق با سایر بخش‌ها نمادی برای تأمین امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امکان تولید محصولات گلخانه‌ای در طول سال فراهم است، گفت: در فضای گلخانه در مصرف آب به ازای هر کیلوگرم محصول ۱۰ لیتر آب کمتری مصرف می‌شود که از این رو گلخانه‌ها راه‌حل مناسبی برای برون رفت از چالش فعلی بحران آب محسوب می‌شوند. مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور مجموع صادرات کل محصولات کشاورزی کشور را ۵.۴ دهم میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: ۵۰ درصد از این میزان مربوط به بخش باغبانی است.

سازمان برنامه به تعدیل قراردادهای برق تن داد

حمیدرضا صالحی، نایب‌رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران با اشاره به نوسانات نرخ ارز در سال ۹۱ اظهار کرد: در سال ۹۱ به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و نوسانات نرخ ارز، حدود هزار قرارداد در حوزه توزیع و انتقال برق به دلیل مشکلات ذکر شده متوقف شد، این سونامی ارزی نیز در سال گذشته تکرار شد و به دلیل عدم پیش بینی و آمادگی مشکلات فراوانی برای این صنعت به وجود آمد. نایب‌رییس کمیسیون انرژی با اشاره به بخش سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: با پیگیری سندیکای صنعت برق بخشنامه‌ای از سازمان برنامه و بودجه برای تعدیل قرارد‌ادهای حوزه برق اعلام شد که تا حدودی می‌تواند مشکلات این صنعت را مرتفع سازد. وی افزود: صنعت برق به عنوان صنعت زیرساخت نقش مهمی در توسعه و تجارت محسوب می‌شود، اما در کشور این انرژی به شکل خدمات است و نگاه اقتصادی به آن وجود ندارد.

صالحی با اشاره به اقتصاد برق تصریح کرد: مشکل اصلی صنعت برق به قیمت آن بازمی‌گردد و نخستین گام برای رشد و توسعه در این صنعت، می‌تواند واقعی‌سازی قیمت‌ها باشد. وی با اشاره به سهم انرژی‌های نو بیان کرد: بنا به برنامه ششم توسعه باید سهم انرژی‌های نو در تولید برق به ۵ درصد معادل ۵ هزار مگاوات برق برسد که مشکلات ارزی باعث کندی پیشرفت در این حوزه شده است.

نایب‌رییس کمیسیون انرژی با اشاره به صادرات برق در شبکه توزیع اظهار کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی می‌توان با صادرات برق در زمستان به کشور‌های شمالی در زمستان و واردات برق در تابستان شرایط را برای تبادل انرژی فراهم کرد.

وی ادامه داد: تبادل انرژی با کشورهای همسایه از بسیاری از سرمایه‌گذاری‌هایی که نیازمند بودجه‌های کلان در صنعت برق است، جلوگیری می‌کند.

 

ارسال نظر