اخبار

۱۳۹۸/۰۱/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۸۲۷

بیشتر ثبت نام‌کنندگان خودرو، مصرف‌کننده نیستند

محمدرضا نجفی منش رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی درباره بازار خودرو گفت: بیش از ۶۰ درصد کسانی که خودرو ثبت نام می‌کنند برای مصرفشان خریداری نمی‌کنند و هدف، بیشتر حفظ ارزش پول است که بتوانند از آن سود کنند که این امر به ضرر اقتصاد است.

وی با بیان اینکه ۲۰ تا ۳۰ درصد قیمت بازار خودرو حبابی است تصریح کرد: امیدواریم که حباب این قیمت در بازار بترکد و به قیمت واقعی برسد. رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی با بیان اینکه تامین مواد اولیه‌ای که در داخل تولید می‌شود با مشکل روبه روست افزود: فولاد، آلومینیوم، مس و مواد پتروشیمی نمونه‌ای از این صنایع هستند. نجفی منش با بیان اینکه هم‌اکنون ۳ هزار و ۸۰۰ شرکت دانش بنیان در حال فعالیت هستند افزود: می‌توان ادعا کرد که نسبت به ۲۰ سال گذشته توانمندی ما ۱۰۰ برابر شده است.

نجفی منش ضمن انتقاد از سیاست‌گذاری دولتمردان گفت: اگر دولتمردان سریع‌تر تصمیم بگیرند بسیاری از مشکلات حل می‌شود بطوریکه طبق آمار، نوسان قیمت‌ها تاکنون ۱۳ هزار میلیارد تومان به صنعت همگن‌سازی خودرو، ضرر وارد کرده است و ضرورتی برای ثبت سفارش‌های مکرر وجود نداشت.

رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی با بیان اینکه صنعت خودروسازی و صنایع زیرمجموعه آن، مخالف سود عایدی مردم نیستند افزود: اگر از ابتدا قیمت‌ها درست و منطقی اعلام می‌شد فشاری به جامعه مصرف‌کننده تحمیل نمی‌شد.

نجفش منش در پایان گفت: امیدواریم که در سال جدید، این صنعت بتواند به رشد و شکوفایی خود دست پیدا کند چرا که سال گذشته فشار‌های زیادی بر آن، صنعت وارد بود.

نیازمند تداوم رشد اقتصادی پایدار در دو دهه هستیم

حسین سلاح ورزی، نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: ‌رشد اقتصادی پایدار بالای ۸ درصد برای مدت حداقل دو دهه برای ایران یک اولویت است. وی افزود: تحقق این رشد نیازمند نقش‌پذیری بین‌المللی واقع بینانه و با نگاه راهبردی بلندمدت بر اساس مزیتهای نسبی و محدودیت‌های کلیدی اقتصاد کشور است.

سلاح ورزی در ادامه با انتقاد به پرداخت یارانه به اقلام و اجناس وارداتی گفت: ‌بسته تسهیل واردات مواد اولیه و واسطه‌ای با ارز حاصل از صادرات تا حدی مشکلات برخی تجار و تولید‌کنندگان را برطرف می‌کند، اما در نهایت کلید حل بحران ارزی، عقب‌نشینی دولت از رویکرد استفاده از ابزار ‎ارز برای سرکوب‎ تورم و توزیع ‎یارانه است.

وی در پایان با اشاره به حکمرانی صحیح اقتصادی با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و رونق تولید گفت: ‌‌بازار بزرگ هدف ایران و کشورهای همسایه می‌تواند ضامن درونزای اقتصاد ملی و کاهش شدید کارایی تحریم‌ها شود، اگر مداخلات دولت و کیفیت پایین حکمرانی اقتصادی، عملکرد موتور خلق ارزش ‎اکوسیستم کارآفرینی اقتصاد ایران را سرکوب نکند.

رونق تولید موتور محرک توسعه اقتصاد

وحید معظمی عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نامگذاری سال ۹۸ به عنوان رونق تولید اظهار کرد: رونق تولید موتور محرک پیشرفت کشور و توسعه اقتصادی است که استقلال سیاسی را نیز می‌تواند تحت تاثیر خود قرار دهد. عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به محدودیت‌های بین‌المللی تصریح کرد: تحریم‌های بین‌المللی اقتصاد کشور را هدف گرفته است و برای جلوگیری از آثار منفی بر اقتصاد باید از تولید داخلی حمایت کرد. وی افزود: تحریم‌های بین‌المللی مانند تیغ دولبه عمل می‌کند، از سویی می‌تواند شرایط را برای افزایش توان تولید داخلی، مناسب کند و از طرفی در صورت عدم توجه به ظرفیت‌های داخلی، به استقلال سیاسی کشور خدشه وارد می‌شود. عضو اتاق بازرگانی ایران ابراز کرد: مقام معظم رهبری با آگاهی کامل از وضع موجود، رونق تولید را به عنوان شعار سال اعلام کردند، بنابراین مسوولان و مدیران کشور باید اهتمام خاصی به این مساله داشته باشند و در جهت رسیدن به رونق تولید تلاش کنند. معظمی با اشاره به پتانسیل داخلی کشور اظهار کرد: گام اول در رسیدن به رونق تولید، باور پتانسیل و ظرفیت‌های داخلی است که می‌تواند منجر به شکوفایی استعداد‌های داخلی شود، امری که تحقق آن کشور را در برابر محدودیت‌های خارجی بیمه می‌کند. عضو اتاق بازرگانی ایرانی با اشاره مزیت نسبی اقتصاد کشور بیان کرد: نیروی انسانی متخصص نقطه قوت اقتصاد کشور است که باید ضمن بها دادن به آن، زمینه فعالیت آنها در چرخه اقتصادی کشور فراهم شود.

وی با تاکید بر لزوم حذف کالا‌های وارداتی غیر‌ضروری بیان کرد: واردات کالا‌های مشابه داخلی، تولیدکنندگان را برای افزایش تولید و سرمایه‌گذاری دلسرد می‌کند. دولت باید با ممنوعیت واردات کالا‌هایی که در داخل تولید می‌شود عرصه را برای رقابت تولیدکنندگان ایرانی فراهم کند تا ضمن خروج ارز از کشور تولید داخلی پا بگیرد. معظمی در پایان گفت: رونق تولید بخشی از برنامه‌های حوزه اقتصاد مقاومتی است که می‌تواند به توسعه فعالیت تولیدکنندگان داخلی منجر شود.

 

 

ارسال نظر