اخبار

۱۳۹۷/۰۶/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۹۶۰۴

افزایش 40  درصدی قیمت زعفران در بازار

غلامرضا میری نایب رییس شورای ملی زعفران از افزایش 25 تا 40 درصدی نرخ زعفران طی روزهای اخیر در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون حداقل نرخ هر کیلو طلای سرخ 5 میلیون و 200 و حداکثر 12میلیون تومان است. وی با اشاره به دلایل گرانی زعفران در بازار و انتقاد به عرضه این محصول در بورس کالا، افزود: خرید زعفران برای نخستین بار از سوی سازمان تعاون روستایی و عرضه آن از طریق بورس کالا موجب شد برخی افراد سودجو و دلال پس از خرید محصول و نگهداری در انبارها اقدام به خروج آن از گردش بازار کنند و از آنجا که دیگر زعفرانی دست کشاورزان نیست، قیمت‌ها را به دلخواه خود در بازار افزایش دهند. میری از رکود حاکم بر بازار زعفران خبر داد و گفت: در شرایطی که قیمت زعفران به یک‌باره یک تا 2 میلیون در بازار افزایش می‌یابد، بدیهی است که به سهولت امکان فروش آن در بازار وجود ندارد. این مقام مسوول با بیان اینکه 80 درصد زعفران تولیدی به بازارهای هدف صادر می‌شود، افزود: با توجه به آنکه تنها 20 روز به فصل برداشت زعفران زمان باقی است، از این رو دلالان و واسطه‌گران به اهداف شوم خود نخواهند رسید چرا که هم اکنون تمامی خریداران خارجی منتظر ورود محصول نو به بازار هستند.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا خرید توافقی زعفران می‌تواند تأثیری بر کنترل قیمت در بازار داشته باشد، تصریح کرد: قرار است تعاملی با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی صورت گیرد تا از طریق تشکل‌ها زعفران با دو هدف مشترک حمایت از کشاورز و صادرکننده و همچنین ثبات قیمت در بازار عرضه شود که اگر این امر محقق شود بی شک در آینده دست دلالان از بازار زعفران کوتاه خواهد شد.

کاهش 140 هزارتنی واردات برنج در سال جاری

مسیح کشاورز دبیر انجمن وارد کنندگان برنج از کاهش 140 هزارتنی واردات برنج از ابتدای سال تا کنون در بازار خبر داد و گفت: بنابر آمار رسمی گمرک از ابتدای سال 900 هزارتن برنج وارد کشور شد که با احتساب مصرف ماهانه 100 تا 120 هزارتن برنج، رقمی معادل 200 هزارتن تاپایان دوره ممنوعیت، برنج در انبارها باقی مانده است. وی از آرامش حاکم بر بازار برنج خارجی خبر داد و افزود: با توجه به آنکه برنج به اندازه کافی در انبارها موجود است، نگرانی از حیث نوسان قیمت برنج خارجی در بازار نیست. کشاورز، با انتقاد از حواشی پیرامون احتکار برنج خارجی در انبارها بیان کرد: موضوع برنج با دیگر کالاها متفاوت است و به سبب دوره ممنوعیت چند ماهه تا پایان فصل برداشت، چاره‌ای جز دپو کردن محصول در انبارها نیست. این درحالی است که دستگاه‌های نظارتی این دیدگاه را ندارند و موازی با وزارت صمت و بدون تخصص کار نظارت و بازرسی را انجام می‌دهند چراکه به جای بررسی مدارک و استعلام از وزارت صنعت، اقدام به پلمب انبارها می‌کنند که این امر تاثیرات منفی در بازار به همراه دارد. دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: مطرح کردن موضوع احتکار برنج و پلمب انبارها، نگرانی‌هایی مبنی بر کمبود برنج در خانوارها ایجاد می‌کند که نتیجه این امر، چیزی جز احتکار برنج در خانه‌ها و به صفر رساندن ذخایر استراتژیک موجود در کشور نیست. وی درباره آخرین وضعیت بازار برنج در ایام محرم گفت: اگر موضوع پلمب انبارها از سوی دستگاه‌های نظارتی بدون بررسی مدارک و استعلام از وزارت صمت ادامه‌دار شود، بی شک بحث عرضه در ایام محرم با مشکلاتی روبرو خواهد شد. کشاورز در پایان درباره آخرین وضعیت قیمت برنج خارجی در بازار تصریح کرد: با توجه به اختصاص ارز 4200 تومانی به واردات، نگران افزایش قیمت تا پایان سال در بازار نیستیم چرا که براساس مصوبه سازمان حمایت، هر کیلو برنج خارجی با احتساب هزینه‌های حمل و نقل و سود مغازه‌دار، نباید بیش از 8 هزار تومان به مصرف کننده توزیع شود.

اختلاف صددرصدی قیمت خودرو از نمایندگی تا بازار

سعید موتمنی رییس اتحادیه صنف فروشندگان خودرو با انتقاد از اختلاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار گفت: با وجود آرامش حاکم بر بازار، اما قیمت‌ها به سبب اختلاف از نمایندگی تا بازار آزاد بالاست به گونه‌ای که در برخی موارد اختلاف قیمت نمایندگی‌های فروش با بازار آزاد در خودرو‌های کمتر از 30 میلیون تومان به 15 میلیون تومان می‌رسد.

 به گفته وی، قیمت خودروهای بین 35 تا 40میلیون تومان از نمایندگی تا بازار حدود 10 تا 35 میلیون تومان اختلاف دارد.

رییس اتحادیه صنف فروشندگان خودرو، با اشاره به افزایش صددرصدی قیمت خودرو از نمایندگی تا بازار گفت: قیمت واقعی خودروهای 45 تا 55 میلیون تومانی، 30 تا 55 میلیون تومان است.

موتمنی، درپاسخ به این پرسش که فروش خودرو توسط خودروسازان چه تاثیری در بازار خودرو داشته است، گفت: با توجه به آنکه فروش خودرو‌ها تنها بر روی کاغذ انجام شده و ماشینی به متقاضیان تحویل داده نشده است، از این رو می‌توان گفت که اکثر متقاضیان بیشتر برای سوددهی اقدام به ثبت نام کردند.

به گفته وی شغل کاذبی بنام پیش فروش‌های خودرو در این صنف وجود دارد که امورات خود را ازاین راه می‌گذرانند. این مقام مسوول در پاسخ به این پرسش که چرا مردم اقدام به خرید خودرو می‌کنند، تصریح کرد: زمانی که کمتر از سه روز ۵۳ هزار نفر برای ثبت نام پراید اقدام می‌کنند، بدیهی است که این موضوع به جای نیاز شخصی بیشتر برای سوددهی صورت گرفته است.

 

 

ارسال نظر