اخبار

۱۳۹۷/۰۶/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۸۸۴۵

قیمت لوازم‌خانگی کاهش می‌یابد؟

ایسنا|سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی از ساماندهی قیمت لوازم خانگی خبر داد و اعلام کرد: پس از ابلاغیه وزیر صنعت، قیمت تمام شده محصولات با در نظر گرفتن سود متعارف محاسبه خواهد شد. حمیدرضا غزنوی اظهار کرد: این تصمیم‌گیری موجب منطقی شدن قیمت لوازم خانگی در بازار خواهد شد و بر همین اساس محاسبه قیمت تمام شده محصولات این صنعت در دست بررسی قرار می‌گیرد تا با در نظر گرفتن سودی متعارف میزان افزایش قیمت لوازم خانگی تعیین شود. او ادامه داد: افزایش 100درصدی برخی اقلام از جمله فولاد، استیل و محصولات پتروشیمی منجر به کاهش ۴۰ درصدی تولید در چند ماهه اخیر شده و ضرر بالایی را به تولیدکنندگان وارد آورد که با ابلاغیه جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت از افزایش غیرمتعارف لوازم خانگی جلوگیری خواهد شد.

غزنوی در مورد ابلاغیه وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد نحوه تعیین قیمت کالاها و خدمات گفت: قرار بر این شده تا قیمت کالاها و خدمات بر اساس ضوابط قیمت‌گذاری سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تعیین شود و اینگونه رأسا واحدهای تولیدی، خدماتی و بازرگانی تعیین قیمت خواهند کرد که این دستور به جز ردیف کالاهایی است که تعیین قیمت آن توسط ستاد تنظیم بازار صورت می‌گیرد. سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه از ابتدای اردیبهشت امسال شاهد بودیم که محصولات تولید شده صرفا تا ۹.۶ درصد افزایش قیمت داشته باشند، گفت: یکی از مشکلاتی که به این تصمیم‌گیری مربوط می‌شد، تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت مابه‌التفاوت آن بود و مساله دیگر افزایش قیمت تمام شده محصولات تولیدشده به دلیل افزایش حقوق و دستمزد و سایر هزینه‌های تحمیلی بود که بعضا تا 100 در صد هم رشد کرده بود که بازار لوازم خانگی را با کمبود و گرانی روبه‌رو کرد.

غزنوی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت لوازم خانگی به نفع تولیدکننده نیست و چنین مساله‌ای بازار لوازم خانگی را با رکود مواجه می‌کند، اظهار کرد: تولید با در نظر گرفتن حداقل سود و توان خرید مردم می‌تواند رونق یابد و فروش بیشتر موجب چرخیدن چرخ کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی خواهد شد. در غیر این صورت گرانی در بازار لوازم خانگی رکود را به دنبال خواهد داشت و موجب تعطیلی کارخانه‌ها یا تعدیل نیروهای آنها می‌شود. او همچنین با انتقاد از نحوه قیمت‌گذاری ارز در سامانه نیما تصریح کرد: هر روز شاهد قیمت‌های مختلف ارز در بازار ثانویه هستیم و بعضا طی دو - سه روز نرخ‌ها ۲۰ درصد تفاوت داشته‌اند که تولیدکننده دایما با بالا و پایین رفتن قیمت ارز مواجه شود، شرایط برایش سخت می‌شود و امیدوار هستیم که با ایجاد ثبات در بازار ثانویه شاهد ساماندهی بخش تولید و بازار باشیم.

جبران عقب ماندگی  در صنعت چاپ

ایرنا|رییس انجمن علمی و فناوری صنعت چاپ ایران گفت: صنعت چاپ ایران از تحولات جهانی دور مانده و ضرورت دارد با نگاه علمی - کارشناسی و همکاری دست اندرکاران وزارت صنعت و ارشاد، همچنین تشکل‌های این بخش به جبران عقب ماندگی‌ها پرداخت. محمد بیطرفان افزود: مهم‌ترین دستاورد صنعت چاپ و بسته‌بندی ایجاد ارزش افزوده در همه بخش‌های اقتصادی و موفقیت در بازارهای جهانی است.

وی ضرورت همکاری وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های متولی با این انجمن را ضروری دانست و گفت: اصلاح ساختار نهادهای صنعت چاپ، اصلاح سرفصل‌های آموزشی و دانشگاهی همگام با تحولات جهانی، توجه به نیازهای اساسی آن و توسعه نوآوری و کارآفرینی در این صنعت از جمله نیازهای اساسی این بخش محسوب می‌شود.

‎بیطرفان اضافه کرد: آسیب‌شناسی صادرات محصولات و کالای ایرانی ایجاد کلینیک بسته‌بندی را ضروری می‌سازد و آماده‌ایم این کلینیک را با همکاری دستگاه‌ها و سازمان‌ها ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران و نماینده تام الاختیار تشکل‌های سراسر کشور نیز در این ارتباط به ایرنا گفت: کشورهای توسعه یافته صنعت چاپ را پس از صنایع نظامی و کشاورزی در رتبه سوم قرار می‌دهند، اما در ایران عرصه این صنعت منحصر به چاپ نشریات و مکتوبات است.

غلامرضا شجاع ضمن تاکید بر اینکه این صنعت نیازمند حمایت مسوولان است، افزود: صنعت چاپ مادر همه صنوف و صنایع محسوب می‌شود و صادرات، بازاریابی، توسعه اشتغال و کارآفرینی در آن می‌تواند فرصت‌های بسیاری را برای کشورمان به همراه داشته باشد. شجاع چالش‌های این صنعت در ایران را یادآور شد و گفت: تفاهم نامه‌ای بین وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت امضا شده، اما چاپ هنوز به بخش صنعت منتقل نشده است.

 

ارسال نظر