اخبار

۱۳۹۷/۰۳/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۲۳۷۰

بی‌تدبیری داخلی خطرناک‌تر از تهدیدات بین‌المللی

پس از خروج امریکا از برجام رایزنی اتحادیه اروپا درباره چگونگی ادامه فعالیت در این معاهده بین‌المللی آغاز شد. از آنجا که این تصمیم عمده‌ترین تاثیر خود را بر بخش اقتصادی کشور و بخش خصوصی خواهد گذاشت، فعالان اقتصادی درباره چشم‌انداز برجام بدون امریکا نظرات متفاوتی دارند.

علیرضا کشاورز رییس اتاق قزوین به «پایگاه خبری اتاق ایران» می‌گوید: اتحادیه اروپا برای حفظ برجام تلاش خواهد کرد، چرا که خروج اتحادیه اروپا از این معاهده بین‌المللی تمامی مفاد برجام را زیر سوال خواهد برد و آنها نمی‌خواهند فعالیت هسته‌یی ایران از نظارت آژانس خارج شود. کشاورز ادامه داد: بدترین حالت برای ایران این است که برجام به‌طور نیم‌بند پابرجا باشد در کار باشد به‌طوری که ایران را ملزم به رعایت مفاد این قرارداد کند و از سوی دیگر با اعمال تحریم‌ها فشار اقتصادی به ایران وارد شود. او معتقد است در حال حاضر برجام و خروج امریکا از آن مساله و دغدغه اصلی اقتصاد کشور نیست، بلکه بی‌تدبیری در انجام امور داخلی است که اقتصاد را ضعیف می‌کند. این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران بیان کرد: به فرض اینکه روابط سیاسی ما با تمام دنیا مناسب باشد و با آنها تعامل تجاری داشته باشیم، اما تا زمانی که بی‌تدبیری داخلی حاکم باشد و موانع داخلی کسب و کار برطرف نشود، هیچ مشکلی حل نخواهد شد.

کشاورز نگرانی عمده در شرایط فعلی را خروج سرمایه از کشور عنوان کرد و افزود: بسیاری شرکت‌های اروپایی در شرایط فعلی از سرمایه‌گذاری در ایران ممانعت می‌کنند، از سوی دیگر برخی ایرانیان سرمایه‌های خود را به خارج از کشور منتقل می‌کنند که دست به دست هم دادن این مسائل به تضعیف اقتصاد ایران دامن می‌زند.

او معتقد است در فضای فعلی باید اختلافات در ارکان حاکمیت و حتی هیات دولت برطرف شود تا مدیریت عقلانی در کشور حرف نخست را بزند.

با ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت خودرو کاهش نمی‌یابد

در حالی که انتظار می‌رفت با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان، قیمت خودروهای وارداتی کاهش یابد، رییس انجمن واردکنندگان خودرو می‌گوید حتی در صورت تخصیص کامل این ارز نیز قیمت‌ها کاهش نخواهد یافت.

فرهاد احتشام‌زاد در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به اینکه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی مصوب دولت به واردکنندگان خودرو آغاز شده است؟ اظهار کرد: تاکنون تعداد بسیار کمی از واردکنندگان خودرو توانسته‌اند ارز ۴۲۰۰ تومانی را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه حجم ارز تخصیص یافته به واردکنندگان خودرو به هیچ‌وجه پاسخگوی تقاضا نیست، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد قابل توجهی از واردکنندگان خودرو در صف انتظار تخصیص ارز هستند، زیرا در مصوبه دولت تصریح شده که ارز به نرخ رسمی ۴۲۰۰تومان در اختیار تمام واردکنندگان قرار ‌گیرد.

رییس انجمن واردکنندگان خودرو در پاسخ به این باور عمومی که با تخصیص ارز رسمی (۴۲۰۰ تومانی) به واردکنندگان خودرو باید شاهد کاهش قیمت‌ها در این بازار باشیم زیرا واردکنندگان خودرو که پیش از این از ارز میانگین ۶۰۰۰ تومانی بازار آزاد برای واردات استفاده می‌کردند با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، هزینه‌های‌ ارز مصرفی آنها کاهش یافته است بنابراین متناسب با آن قیمت خودروهای وارداتی نیز باید کاهش یابد، اظهار کرد: تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی تاثیری در کاهش قیمت‌ها نخواهد داشت بلکه تنها باعث ثبات نرخ‌های فعلی می‌شود زیرا همزمان با افزایش نرخ ارز رسمی از ۳۷۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان، مبنای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی واردات خودرو نیز از ۳۷۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان افزایش یافته که به معنای افزایش ۱۴درصدی هزینه‌های واردات خودرو در این بخش است.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه با تخصیص ارز رسمی به واردکنندگان هزینه‌های واردات خودرو از ناحیه نرخ ارز مصرفی کاهش می‌یابد اما از آن سو شاهد افزایش مبنای گمرکی محاسبه حقوق و عوارض واردات خودرو هستیم که در مجموع می‌توان گفت افزایش پایه گمرکی با کاهش نرخ ارز مورد استفاده واردکنندگان جبران شده و در مجموع تغییری در قیمت خودروها نخواهیم داشت.

دلیل افزایش ۲برابری قیمت عینک

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان عینک گفت: شرایط بازار به گونه‌یی است که مواد مصرفی و لوازم‌ جانبی عینک کم شده و تا دوبرابر افزایش قیمت را تجربه کرده است.

به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال حمایت از کالای ایرانی تعیین شده، انتظار می‌رود برای رسیدن به این هدف باید از تولید داخلی حمایت جانانه‌یی صورت بگیرد؛ حمایتی که با رفع قوانین دست و پاگیر، تامین نیازهای اولیه تولید و... عملی می‌شود. اما در ابتدای سال نوساناتی در بازار ارز و به تبع آن در بازار مواد اولیه وتولید ایجاد شده که تولیدکننده با مشکلاتی مواجه شده است.

در این میان تولیدکنندگان عدسی عینک با مسائلی مواجه هستند که حمید ثابت‌قدم رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان عینک در این باره به ایسنا گفت: در ایران چند لابراتوار عدسی با سرمایه‌گذاری قابل توجهی در حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان فعالیت می‌کنند که به واسطه تامین نشدن مواد اولیه شرایط سختی را تحمل می‌کنند. وی افزود: در شرایط فعلی ثبت‌سفارش و گشایش اعتبارات برای تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد اولیه فراهم نیست و دست صنوف و اتاق اصناف در کمک‌رسانی به واحدهای تولیدی و خدماتی بسته است. ثابت‌قدم با اشاره به اینکه سیستم بانکی دلار ۴۲۰۰ تومانی را در اختیار تامین‌کنندگان مواد اولیه قرار نداده است، گفت: شرایط بازار به گونه‌یی است که مواد مصرفی و لوازم جانبی عینک در بازار تهران تا دو برابر افزایش قیمت را تجربه کرده است.

 

ارسال نظر