بورس درگیر نبود اعتماد

۱۴۰۱/۰۹/۱۹ - ۰۶:۱۰:۴۴
کد خبر: ۱۹۵۱۵۳
بورس درگیر نبود اعتماد

در هفته‌ای که گذشت شاخص کل بورس تهران روند نزولی داشت و نتوانست همانند هفته‌های اخیر حتی سبز دستوری باشد. شاخص کل بورس در هفته اخیر حدود یک درصد داشت و در مقابل کاهش شاخص کل، شاخص هم‌وزن رشد در حدود یک درصدی را ثبت کرد. نگاهی به معاملات هفته اخیر نشان می‌دهد که ورود پول سنگین در بازار رقم نخورده است در شرایطی که نمادهای بازار وضعیت خوبی دارند شاخص نتوانست رشد خوبی داشته باشد و سهامداران نیز ورود خاصی نداشتند. بسیاری از کارشناسان عقیده دارند که علت این عدم ورود پول به بازار بی‌اعتمادی است.

به‌طور کلی سرمایه‌گذاران نسبت به بورس و سرمایه‌گذاری در آن بی‌اعتماد هستند چرا که هنوز پس از حدودا دو و سال نیم هیچ سرمایه‌گذاری به سرمایه پایه خود نرسیده و به غیر از سود روی سرمایه‌های خود نیز زیان کرده‌اند. به نوعی این وضعیت و عدم سوددهی صنایع و شاخص باعث شده که سهامداران به کلیت بازار سرمایه اعتماد نداشته باشند در نتیجه نقدینگی مردم جامعه وارد بورس نمی‌شود و تنها حقوقی‌های بزرگ پول خود را برای سود بیشتر وارد سهم‌های خاص می‌کنند که آن تاثیری روی تغییر وضعیت پرتفوی و اعتماد سهامداران نخواهد داشت.

    بازار از دریچه معاملات

شاخص کل در پایان معاملات شنبه با رشد ۳۴۸ واحدی به جایگاه یک میلیون و ۴۱۷ هزار واحد رسید. نمادهای فارس، کگل، فملی و فولاد بیشترین تأثیر مثبت و نمادهای حکشتی، شپنا و شتران بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل از خود بر جای گذاشتند. شنبه، روز خوب نمادهای کانه‌های فلزی بوده و بیشتر نمادهای گروه مانند کنور، کگل، ومعادن، کروی مثبت بودند. فلزات اساسی نیز روز خوبی را تجربه کرده و لیدرهای این گروه مانند فولاد و فملی توانستند بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشته باشند.

شاخص کل در انتهای معاملات یکشنبه با رشد به‌شدت اندک ۱۳۸ واحدی به کار خود پایان داد، نمادهای خودرو، خساپا و فملی بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشته و نمادهای میدکو، شبندر و بوعلی نیز بیشترین تأثیر منفی را از خود بر جای گذاشتند. در معاملات یکشنبه بازار سرمایه ارزش معاملات خرد ۳,۲۹۵ میلیارد تومان بوده و بازار در حالت متعادل به کار خود ادامه داد، البته افزایش عرضه در نمادهای شاخص ساز در نیمه دوم معاملاتی بازار مشهود بوده که باعث عقب‌نشینی شاخص کل از رشد ۱۵۰۰ واحدی شد.

شاخص کل در انتهای معاملات دوشنبه با اولین ریزش هفته مواجه شد، شاخص با ریزش ۴۲۳۵ واحدی به جایگاه یک میلیون و ۴۱۳ هزار واحد رسید، نمادهای کگل، میدکو و فولاد بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل گذاشته و نمادهای فارس و فخاس بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل از خود بر جای گذاشتند. ارزش معاملات خرد نسبت به روزهای قبل افزایشی بوده و به ۳,۴۴۹ میلیارد تومان رسید، در معاملات دوشنبه ۲۱۲ نماد مثبت، ۸۳ نماد به ارزش ۱۶۵ میلیارد تومان صف خرید، ۳۳۰ نماد منفی و ۲۱ نماد به ارزش ۱۳۱ میلیارد تومان در صف فروش بودند. برآیند ورود و خروج پول هوشمند دوشنبه نیز منفی ۳۳۹ میلیارد تومان بود.

شاخص کل در انتهای معاملات روز سه‌شنبه با ریزش ۴۱۹۹ واحدی به جایگاه یک میلیون و ۴۰۹ هزار واحد رسید، نمادهای میدکو، کگل، وپاسار، شتران، فملی، رمپنا بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل گذاشته و نمادهای فارس، خودرو، فخاس، خساپا، حکشتی، وساپا، ورنا و وتجارت بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند. اما شاخص هم وزن رشد ۱۶۱۶ و احدی را تجربه کرد، در معاملات سه شنبه نمادهای متوسط بازار وضعیت خوبی داشتند. ارزش معاملات خرد نسبت به دوشنبه تفاوت چندانی نکرده و در محدوده ۳,۴۵۵ میلیارد تومان رسید، برآیند ورود و خروج پول هوشمند اما از خروج بالای پول خبر نمی‌دهد و این میزان تنها منفی ۴۰ میلیارد تومان است. شاخص کل در پایان معاملات آخر هفته با ریزش ۶۵۷۹ واحدی مواجه شده و به جایگاه یک میلیون و ۴۰۲ هزار واحد رسید اما در این میان دو گروه غذایی و خودرویی با افزایش تقاضا و با وضعیت مثبت به کار خود پایان دادند. خساپا، خودرو و خگستر از گروه خودرویی جزو پرتراکنش‌های بازار بودند و گروه غذایی با لیدری نمادهای غصینو، غدشت وغگل با تغییر مثبت مواجه شدند، همچنین برخی از نمادهای سیمانی، سرمایه‌گذاری، نفتی و لاستیک و پلاستیک به‌شدت پرتقاضا شدند. تعداد نمادهای مثبت بازار سرمایه ۱۹۹ بوده و ۶۵ نماد نیز در وضعیت صف خرید قرار داشتند، ۳۳۵ نماد نیز منفی و ۱۹ نماد صف فروش بودند، ارزش معاملات خرد نیز به عدد ۴,۳۸۸ میلیارد تومان رسید که نسبت به میانگین هفتگی با افزایش ۱۹ درصدی همراه بود، برآیند ورود و خروج پول هوشمند نیز مثبت ۲۷ میلیارد تومان بود.

    پیش‌بینی بورس این هفته

مثبت شدن شاخص کل هم‌وزن و واگرایی آن نسبت به شاخص کل نکته جالب معاملات هفته گذشته بود، در هفته‌های گذشته دلار توافقی با افزایش قیمت به محدوده ۳۴ هزار تومان رسیده و از این جهت می‌تواند سودسازی برخی از شرکت‌های بورسی که در بازار توافقی دلار را عرضه می‌کنند خبر خوبی باشد، البته افزایش نرخ نیمایی نیز می‌تواند سودسازی شرکت‌های کامودیتی محور را بیشتر کند.

اما نکته جالب این روزها نیامدن پول درشت به سمت بازار سرمایه است که فعلاً به فکر نوسان‌گیری در بازارهای طلا و مسکن بوده و با تعادل در بازارهای موازی بازار سرمایه، بورس می‌تواند گزینه جالبی برای سرمایه‌گذاری باشد، البته یکی از مشکلات فعلی بازار سرمایه عدم اعتماد سرمایه‌گذاران خرد و حتی سرمایه‌گذاران عمده بوده که در هر مقاومت تکنیکالی ترجیح می‌دهند پول را از سهام خارج کرده و در پرتفو خود پارک کنند، اما رسیدن شاخص کل به حمایت قوی یک میلیون و ۴۰۰ و تعادل قیمت‌ها می‌تواند جذابیت بورس را در این هفته بیشتر کرده و باید انتظار داشت یک رشد معمولی و خوب را در هفته‌های آتی تا ناحیه یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد تجربه کنیم، البته این رشد مانند رشدهای سال 1399 نبوده و با ضرباهنگ ملایمی خواهد بود. نکته دیگر این هفته گزارش‌های ۹ ماهه شرکت‌های بورسی است که می‌تواند تقاضا را به سمت تک سهم‌ها کشانده و آنان را پرتقاضا کند که البته این نوع نوسان‌گیری مختص حرفه‌ای‌های بازار سرمایه و بنیادی کاران است.

 

ارسال نظر