عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس

۱۴۰۱/۰۹/۱۳ - ۰۰:۰۳:۵۷
کد خبر: ۱۹۴۹۶۶
عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس

مجید عشقی، رییس سازمان بورس روز گذشته در حاشیه بازدید از شرکت خودروسازی ایران خودرو در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرایط حاکم در صنعت خودرو طی سالیان گذشته سخت و مشکلات انباشته‌ای در این صنعت ایجاد شد که از یک سال گذشته فرآیند خوبی برای رفع آنها شروع شده است. وی با بیان اینکه برنامه‌های متنوعی مانند افزایش تولید در نظر گرفته شد که این اقدام در یک سال گذشته با نتایجی مثبت همراه بود، افزود: در این مدت اقدامات مربوط به تکمیل خودروهای ناقص به درستی انجام شد و اکنون شاهد عدم وجود خودروهای ناقص در کارخانه‌ها هستیم. رییس سازمان بورس به بحث اصلاح ساختاری خودروسازان و قیمت فروش آن اشاره کرد و گفت: در این زمینه قدم‌های خوبی برداشته شده که این فرآیند را با کمک بورس کالا ادامه خواهیم داد و امیدواریم بتوانیم بخش عمده‌ای از محصولات خودروسازها را خارج از قیمت‌گذاری دستوری و نیز با قیمت بازار عرضه کنیم.

   استقبال گرم از عرضه خودرو در بورس کالا

عشقی اظهار داشت: در این مدت استقبال خوبی از عرضه خودرو در بورس کالا صورت گرفت و در چند هفته گذشته که میزان عرضه با افزایش همراه شد شاهد نتایج خوبی در این زمینه بودیم. وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک مسوولان خودروسازها بتوانیم بازار منصفانه‌ای را در بورس کالا و در زمینه فروش خودرو داشته باشیم.رییس سازمان بورس اصلاح ساختار مالی خودروسازها را دیگر مساله مدنظر مسوولان دانست و گفت: به دلیل انباشته شدن مشکلات از سالیان گذشته شاهد وجود مراحل سخت در خصوص زیان انباشته این ۲ شرکت خودروسازی هستیم.عشقی با بیان اینکه رفع این مشکل مستلزم وجود یک برنامه‌ریزی مالی برای اصلاح ساختارها است، بیان کرد: این اقدام هم در دستور کار است تا مسائل مدنظر با کمک مسوولان حاضر در وزارت صمت و نیز تلاش ما در سازمان بورس انجام شود.

   پیگیری مسائل مربوط به تصدی‌گری و واگذاری از سوی سازمان خصوصی‌سازی

وی با تاکید بر اینکه مسائل مربوط به تصدی‌گری و واگذاری از سوی سازمان خصوصی‌سازی در حال پیگیری است، اظهار داشت: اقدامات لازم در راستای عرضه بخشی از سهام دولت در مجموعه خودروسازها و نیز آنچه در مالکیت دولت است در حال انجام است.

   سازمان بورس متولی سهام وثیقه نیست

عشقی با بیان اینکه سازمان بورس متولی سهام وثیقه نیست، اعلام کرد: مسوولان سازمان خصوصی‌سازی و نیز وزارت صمت در حال جایگزینی سهام هستند که امیدواریم بزودی سهام وثیقه آزاد شوندرییس سازمان بورس ادامه داد: اصلاح ساختار مالی، اصلاح قیمت فروش و اصلاح موضوع تصدی‌گری نه‌تنها مهم‌ترین گام برای نجات صنعت خودروسازی است؛ بلکه به عنوان پیشرانی برای صنایع مختلف عمل خواهند کرد.

   برنامه‌های مدنظر برای عرضه خودروها  در بورس کالا

وی به برنامه‌های ارایه شده برای عرضه خودرو در بورس کالا اشاره کرد و ادامه داد: پذیرش عرضه پژو ۲۰۷ در بورس کالا طی ۲ ماه گذشته آغاز و عرضه آن انجام شد، طبق صحبت‌های انجام شده قرار است تا به تناسب بازار عرضه باقی خودروهای پرتیراژ که قابلیت عرضه در بورس کالا را دارند، اجرایی شود.عشقی اظهار داشت: همه مشتریان با توجه به شرایط در نظر گرفته شده می‌توانند به بورس کالا مراجعه و اقدام به خرید کنند.رییس سازمان بورس گفت: تلاش این است عرضه‌ها افزایش پیدا کند تا امکان خرید برای مشتریانی که تاکنون امکان نداشتند، فراهم شود و خودرو با قیمت منصفانه خریداری شود.امیدواریم بتوانیم با افزایش عرضه‌ها طبق هفته‌های متوالی به نیاز مصرف‌کنندگان پاسخ دهیم.

   عرضه دنا، سورن پلاس و رانا پلاس  در بورس کالا

همچنین مهدی خطیبی، مدیرعامل ایران خودرو در جریان بازدید رییس سازمان بورس از کارخانه ایران خودرو، از عرضه قریب‌الوقوع دنا، سورن پلاس و رانا پلاس در بورس کالا خبر داد.وی افزود: تحولات جدی در حوزه فنی و تیراژ تولید در یک سال اخیر رخ داده؛ اما با عرضه خودرو در بورس کالا تحولات اقتصادی در این صنعت نیز آغاز شده است.

   بورس از دریچه معاملات

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز شنبه با ۳۴۸ واحد افزایش در ارتفاع یک میلیون و ٤١٧ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم‌وزن با ۹۷ واحد کاهش به ۴۱۳ هزار و ١٨ واحد و شاخص قیمت با ۵۷ واحد افت به ۲۴۶ هزار و ٢ واحد رسید. شاخص بازار اول، سه هزار و ۴۴ واحد افزایش و شاخص بازار دوم، هفت هزار و ۹۴۰ واحد کاهش را ثبت کردند. روز گذشته در معاملات بورس تهران، بیش از پنج میلیارد و ۵۵۸ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۴ هزار و ۸۵۷ میلیارد ریال معامله شد. همچنین معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با یک هزار و ۹۴۵ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۸۸۷ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۸۶۴ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۳۹۶ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۳۱۲ واحد، فولاد خوزستان (فولاد) با ۲۶۱ واحد و معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۲۵۷ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشت.در مقابل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۶۱۱ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۵۱۳ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۴۳۱ واحد، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۳۵۳ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۳۴۰ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس به همراه داشت.بر پایه این گزارش، روز شنبه نماد گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو (خگستر)، ایران خودرو (خودرو)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل)، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند. گروه خودرو هم در معاملات دیروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۱۶۹ هزار برگه سهم به ارزش سه هزار و ۹۰۸ میلیارد ریال دادوستد شد.شاخص فرابورس نیز روز گذشته بیش از ١٨ واحد کاهش داشت و به ۱۸ هزار و ۶۷۲ واحد رسید. در این بازار بیش از سه میلیارد و ۲۷۸ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات دیروز فرابورس بیش از ۱۹۸ هزار و ۱۸۹ نوبت بود.پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی مارون (مارون)، تجلی توسعه معادن و فلزات (تجلی)، پویا زرکان آق دره (فزر) و مجتمع صنعتی آرتاویل تایر (پارتا) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند. همچنین بیمه پاسارگاد (بپاس)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، داروسازی دانا (ددانا)، کلر پارس (کلر) و فرابورس ایران (فرابورس) تاثیر منفی بر این شاخص داشتند.

 

ارسال نظر