اخبار

۱۴۰۱/۰۸/۰۴ - ۰۲:۲۸:۱۳
کد خبر: ۱۹۳۷۳۷

بورس کالا رکن اصلی حذف قیمت‌گذاری دستوری

کالاخبر| مهدی کرباسیان، رییس اسبق هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری ناشی از عدم تعادل عرضه و تقاضا است، گفت: این روزها کمبود ارز و بحران‌های ناشی از تحریم و سیاست‌های روزمره‌ای که سیستم اقتصادی و بانک مرکزی در پیش گرفته، موجب فشار بر حوزه صنعت و معدن شده و عاملی در اتخاذ سیاست‌‎ها و تصمیم‌های غیرکارشناسی نظیر قیمت‌گذاری دستوری است. وی افزود: تصمیم‌های غیرکارشناسی درطول ادوار گذشته نتایج معکوس را به همراه داشته و منجر به عقب‌نشینی سیاست‌گذار شده است، برای مثال درباره تعرفه‌هایی که روی موادمعدنی و صنایع معدنی وضع شد، نهایتا شاهد عقب‌نشینی دولتمردان بودیم. به همین دلیل بهتر است از تصمیم‌های غیرکارشناسی دوری کرد که صنعت و معدن در مسیر همواری حرکت کنند. کرباسیان در بخش دیگری از صحبت‌هایش در خصوص نقش بورس کالا در رهایی از قیمت‌گذاری دستوری اظهار کرد: بورس کالا نقش اساسی در سلامت و شفافیت اقتصاد کشور دارد و دستکاری در آن، بهم زدن مدل علمی و عقلی بازار است. وی ادامه داد: بورس کالا یکی از ارکان محوری برای رهایی از قیمت‌گذاری دستوری است و مشخصا از رانت جلوگیری و در جهت توسعه اقتصادی و تولید کشور تلاش می‌کند.

چرا استقلال تعلیق شد؟

سنا| حسین امیررحیمی گفت: با استعلام حساب‌های بانکی باشگاه استقلال وضعیت ۲۱۰ میلیارد تومان از منابع مصرف شده برایمان روشن نیست و باشگاه قرار است در نامه‌ای سرفصل‌های هزینه شده را رسما به سازمان خصوصی‌سازی اعلام کند. پیش‌تر ۳۵۹ میلیارد تومان از طریق افزایش سرمایه در اختیار باشگاه استقلال قرار گرفته بود که کمیته مصارف از این مقدار، ۱۴۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، مجوز هزینه در سرفصل‌های مصوب را به باشگاه داده بود. مدیرکل دفتر شرکت‌ها و آماده‌سازی بنگاه‌ها سازمان خصوصی‌سازی در مور علت تعلیق نماد باشگاه استقلال در فرابورس گفت: ۳۵۹ میلیارد تومان از طریق افزایش سرمایه در اختیار باشگاه استقلال قرار گرفته بود که کمیته مصارف از این مقدار، ۱۴۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مجوز هزینه در سرفصل‌های مصوب را به باشگاه داده بود. وی افزود: در این کمیته که معاون وزیر ورزش، رییس سازمان خصوصی‌سازی و مدیرعامل باشگاه استقلال عضو هستند در طی سه جلسه برگزار شده مجوز مصرف مبلغ فوق برای تسویه بدهی، بازارگردانی و مالیات به باشگاه استقلال داده شده است. امیررحیمی گفت: سازمان خصوصی‌سازی با آقای فتح‌الله‌زاده مدیرعامل جدید باشگاه استقلال مکاتبه‌ای انجام داده و خواستار ارسال گزارش آخرین وضعیت مصرف مبلغ مورد اشاره، به سازمان خصوصی‌سازی شده است. چرا که ما با استعلام حساب‌های بانکی باشگاه وضعیت ۲۱۰ میلیارد تومان از منابع مصرف شده برایمان روشن نیست و باشگاه استقلال قرار است در نامه‌ای سرفصل‌های هزینه شده را رسما به سازمان خصوصی‌سازی اعلام کند. وی ادامه داد: اگر تخلفی در محل هزینه‌کرد این منابع برخلاف مجوزهای داده شده صورت گرفته باشد آن را رسانه‌ای خواهیم کرد. مدیرکل دفتر شرکت‌های سازمان خصوصی‌سازی گفت: همچنین باشگاه استقلال بدون مجوز کمیته مصارف، ۵۰ میلیارد تومان از یک بانک تسهیلات دریافت کرده که البته این تخلف بانک است؛ چرا که بانک باید از ما مجوز درخواست می‌کرد. وی افزود: در حال حاضر نمایندگان نهادهای نظارتی و سازمان بازرسی در باشگاه مستقر و در حال بررسی موارد مربوطه هستند. امیررحیمی در پایان خاطرنشان کرد: پس از پاسخ رسمی باشگاه استقلال و ارسال نتیجه بررسی‌های نهایی بر روی سامانه کدال، بازگشایی نماد در اختیار فرابورس ایران خواهد بود.

عرضه یک ملک شهرداری تهران ۱۵ آبان در بورس کالا

شهرداری تهران پس از موفقیت عرضه دو ملک خود که در روندی شفاف به فروش رسید، قصد دارد یک واحد ۱۶۴ متری را در قالب آپارتمان‌ غیرنوساز مسکونی به قیمت پایه ۱۵ میلیارد تومان در بورس کالا عرضه کند. خریدار می‌تواند به جای ارایه چک، مطالبات قطعی از شهرداری تهران (ثبت شده قبل از تاریخ عرضه) را مستندا به حواله‌های صادره توسط اداره کل امور مالی و اموال شهرداری تهران ارایه کند. مهلت واریز بخش نقدی ۵ روز کاری پس از تاریخ انجام معامله. مشخصات مستحدثات ابنیه و تاسیسات و مهلت و نحوه تقسیط و وثایق مورد نیاز مطابق فایل پیوست. رعایت مفاد اعلامی در فایل پیوست الزامی است. در رابطه با عرضه املاک شهرداری در بورس کالا، پیش‌تر معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران هم با اشاره به برنامه‌های مدیریت شهری در راستای فعالیت در بورس کالا گفته بود: ما توانستیم برای نخستین‌بار دو ملک از املاک شهرداری تهران را در بورس کالا پذیرش کنیم که در اواخر شهریور امسال عرضه و معامله شد. ابوالفضل فلاح با اعلام این مطلب گفت: کاهش بهای تمام شده در روند فروش املاک، شفاف‌سازی و سالم‌سازی، تقویت بازار تقاضا و مولد‌سازی دارایی‌های شهرداری تهران از جمله مهم‌ترین اهداف این اقدام است. وی با تاکید این نکته که این رویکرد مورد توجه شهردار تهران قرار گرفته است، اظهار کرد: با پذیرش املاک در بورس‌کالا، این اطمینان حاصل می‌شود که فروش و واگذاری این املاک در آینده و انتقال قطعی آن با مشکلی مواجه نخواهد شد.فلاح ادامه داد: همچنین در این زمینه شفافیتی که در مسیر پذیرش و عرضه در بورس‌کالا وجود دارد، سبب استقبال مردم از این عرضه‌ها می‌شود. معاون شهردار تهران افزود: در گذشته شهرداری تهران به املاک خود تکیه می‌کرد به شکلی که یا از آنها به عنوان تهاتر استفاده یا این املاک فروخته می‌شدند، اما در حال حاضر با عرضه املاک در بورس کالا، این املاک به صورت شفاف‌تر می‌توانند تبدیل به دارایی نقد یا تهاتر شوند. شهرداری تهران در تاریخ ۲۳ شهریور موفق به فروش دو ملک خود در تالار املاک و مستغلات بورس کالای ایران شده بود. 

 

ارسال نظر