شفاف شدن نرخ‌ها در لایحه بودجه

۱۴۰۱/۰۷/۱۹ - ۰۲:۰۸:۲۱
کد خبر: ۱۹۳۲۳۸

جلسه هم‌اندیشی در ارتباط با مسائل مرتبط با بودجه عمومی دولت برای سال ۱۴۰۲در سازمان بورس برگزار شد. در این جلسه، رضا عیوضلو معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران، محسن انصاری مدیر نظارت بر ناشران، رضا نوحی مدیر نظارت بر نهادهای مالی، مدیرعامل شرکت بورس انرژی و جمعی از مدیران ارشد بازار سرمایه و ارکان حضور یافتند.

در ابتدای این نشست، رضا عیوض‌لو با اشاره به اینکه بخش‌هایی از بودجه بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اظهار کرد: جمع‌بندی نظرات کارشناسی در خصوص موضوعاتی که در بودجه سال آینده می‌تواند سودآوری شرکت‌های بورسی را تحت تاثیر قرار دهد، بسیار حایز اهمیت است؛ بنابراین، لازم است نظرات کارشناسانه فعالان بازار سرمایه تا پیش از تدوین لایحه بودجه تجمیع شود تا به درستی در لایحه بودجه منعکس شود.

این مقام ارشد در سازمان بورس با تاکید بر ضرورت ورود سازمان بورس به این موضوع بودجه، تصریح کرد: اهداف رشد اقتصادی جز از مسیر رشد سرمایه‌گذاری محقق نمی‌شود.او ادامه داد: سازمان بورس، بسترسازی مناسب برای رشد سرمایه‌گذاری را به عنوان یک هدف اساسی در نظر گرفته و این موضوع زمانی محقق می‌شود که به مزیت رقابت ذاتی صنایع توجه کافی شود.به گفته عیوضلو، زمانی به رشد سرمایه‌گذاری می‌رسیم که چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها روشن و شفاف باشد. در ادامه این نشست، هادی پور، اصلاح قیمت خوراک را یکی از موضوعات مهم برشمرد که لازم است در لایحه بودجه ۱۴۰۲ مدنظر قرار بگیرد و افزود: اصلاح قیمت گاز و گاز اتان که بر مبنای متان باشد، از دیگر نکات مهم است. این مدیر ارشد در بازار سرمایه اصلاح عوارض مالیاتی بر مواد خام و نیمه خام را از دیگر موارد عنوان کرد و گفت: اصلاح قیمتی وتیلیتی نیز در لایحه بودجه لازم است تا از تورمی که ایجاد شده است، جلوگیری کند.او اصلاح قیمت میان بازار نیما و سنا و همچنین پیگیری مطالبات تولیدکنندگان اوره را از دیگر موارد برشمرد.

در بخش دیگر این نشست، مهدی دلبری با مروری بر تجربه لایحه بودجه در سال گذشته، تصریح کرد: در بودجه سال گذشته، صندوق تثبیت به عنوان یک ابزار راهگشا برای بازار سرمایه در نظر گرفته شده بود. درحالی که با توجه به شرایط اقتصادی و بازار سرمایه، صندوق تثبیت نمی‌توانست راهگشای مناسبی برای بازار باشد.به گفته این فعال ارشد بازار سرمایه، بهتر است از عملکرد گذشته به ویژه دو سال اخیر درس بگیریم و همگرایی بیشتری با مرکز پژوهش و سازمان بودجه داشته باشیم تا ضمن اقناع این نهادها، حاشیه سود شرکت‌ها نیز حفظ شود. قهرمانی از شرکت بورس اوراق بهادار تهران، پیش‌بینی پذیرکردن مفروضات را از جمله موضوعات مهم در لایحه بودجه برشمرد و گفت: این موضوع سبب می‌شود تا از حدس و گمان اجتناب شود.او با اشاره به نرخ ارز به عنوان یک مساله در بودجه اظهار کرد: در این خصوص بازار متشکل ارزی یک راهگشای مهم است تا به سمت تک نرخی کردن ارز برویم و فاصله میان بازار نیما و سنا کاهش یابد.

قهرمانی پیگیری مطالبات نیروگاه‌ها از دولت را موضوع مهم دیگر برشمرد و افزود: در این راستا لازم است به موضوع قطعی برق صنایع نیز توجه شود.به گفته قهرمانی، در ارتباط با نرخ بهره، لازم است سیاست حوزه پولی تنها از تریبون بانک مرکزی منعکس شود تا سرمایه‌گذاران سیاست‌های واحدی را دریافت تا بتوانند تصمیم درست‌تری را اخذ کنند.

او در ارتباط با انتشار اوراق نیز عنوان کرد: لازم است اوراق با یک برنامه زمانی مشخص که برای بازار تعیین شده است، منتشر شوند.در بخش دیگری از «نشست هم اندیشی در ارتباط با مسائل مرتبط با بودجه عمومی دولت برای سال ۱۴۰۲»، نماینده کانون کارگزاران برگزاری جلسات کارشناسانه و آگاه کردن مسوولان و سیاست‌گذاران از اشتباه‌های گذشته را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: در همین راستا لازم است کارگروهی تشکیل شود تا گزارش‌های کارشناسی را به همراه نمودار و عدد به سیاست‌گذاران ارایه دهند تا آنها را به شیوه استدلال پذیرتری از اثر تصمیمات خود بر اقتصاد کشور آگاه کنند.

او ادامه داد: در همین زمینه لازم است همکاری نزدیک‌تری میان ناشرین و مشاور سرمایه‌گذاری‌ها انجام شود تا با ایجاد چنین کارگروهی و با حضور کارشناسان اقتصادی در حوزه‌های مختلف صنایع، تصمیم واحدی اخذ شود و سازمان بورس با هماهنگی خود با نمایندگان و وزارتخانه‌های مرتبط، همراهی ذینفعان، مجلس و سیاست‌گذاران را داشته باشد. 

در بخش دیگری از این نشست محمد مرفوع معاون نظارت بر ناشران فرابورس ایران، شفاف شدن نرخ‌ها و پرهیز از رفتار سلیقه‌ای را از جمله موضوعات مهم در لایحه بودجه تلقی کرد.او ادامه داد: از آنجا که موادی که در قانون بودجه لحاظ می‌شوند، زودتر عملیاتی خواهند شد، بنابراین بهتر است موضوعاتی همچون توجه به بازار پایه نیز در این لایحه مدنظر قرار گیرد.به گفته مرفوع، بهتر است در قانون بودجه، شرکت‌های بازار پایه مشمول بحث افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم شوند تا این شرکت‌ها بتوانند از این شیوه افزایش سرمایه نیز منتفع شوند.

 

ارسال نظر