بازار سرمایه

۱۴۰۱/۰۷/۱۱ - ۰۲:۴۴:۳۸
کد خبر: ۱۹۳۰۶۱

قطعی برق یقه تولید را گرفت

اقتصادآنلاین| بر اساس گزارش پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در مرداد که مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی در این ماه نسبت به تیر کاهش ۱۱.۵ درصدی همراه بوده است؛ به گونه‌ای که از میان ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی تنها رشته فعالیت «محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات» افزایش در شاخص تولید داشته است. همچنین در مرداد نسبت به ماه قبل تنها سه رشته فعالیت افزایش در شاخص فروش داشته‌اند و سایر فعالیت‌ها با کاهش فروش مواجه شدند. یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش تولید و فروش در مرداد نسبت به ماه قبل، قطعی برق صنایع عنوان شده است. تحلیل روند رشد بخش صنعت از جنبه‌های مختلف، عامل کلیدی در تحلیل‌های خرد و کلان اقتصادی و یکی از ارکان تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد است. شاخص تولید بخش صنعت به دلیل تاثیر نوسانات سطح فعالیت صنعت بر بخش‌های دیگر اقتصاد، ‌به عنوان شاخص مهم اقتصادی در کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. مرکز پژوهش‌های مجلس به صورت ماهیانه شاخص تولید، ‌فروش و قیمت شرکت‌های بورسی را محاسبه می‌کند. اهمیت این شاخص به روز برای اقتصاد ایران که تحولات زیادی دارد، بیشتر خواهد بود. چرا که بازخورد شوک‌های وارده به اقتصاد ایران و واکنش سیاست‌گذاران باید در تواتر کم‌تر از فصل مورد رصد قرار گیرد؛ این در حالی است که آمار رسمی بخش حقیقی به صورت فصلی و با تاخیر ارایه می‌شود. شاخص تولید، فروش و قیمت صنایع بورسی با استفاده از داده‌های ماهیانه ۳۰۲ شرکت صنعتی بورسی محاسبه می‌شود.در مرداد ماه ۱۴۰۱، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال گذشته با افزایش ۸.۶ درصدی و نسبت به تیر ماه با کاهش ۱۱.۵ درصدی همراه بوده است. از سوی دیگر، شاخص فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال گذشته با افزایش ۱۱.۹ درصدی و نسبت به تیر با کاهش ۶.۷ درصدی مواجه شده است. یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش تولید و فروش در مرداد نسبت به ماه قبل، قطعی برق صنایع عنوان شده است که در گزارش‌های ماهیانه شرکت‌ها نیز به این مشکل اشاره شده است. در مرداد ماه امسال و در میان رشته‌های فعالیت صنعتی بورسی، «خودرو و ساخت قطعات»، «ماشین آلات و تجهیزات» و «محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات» بیشترین افزایش در شاخص تولید را نسبت به ماه مشابه سال گذشته تجربه کردند و در نقطه مقابل، رشته فعالیت‌های «غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر»، «شیمیایی به جز دارو» و «تجهیزات برقی» کاهش شاخص تولید را تجربه کردند. همچنین در مرداد ماه رشته فعالیت‌های «خودرو و قطعات»، «کاشی و سرامیک» و «سایر کانی غیرفلزی» بیشترین افزایش در شاخص فروش را نسبت به ماه مشابه سال گذشته تجربه کردند و رشته فعالیت‌های «دارو»، «غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر» و «شیمیایی به جز دارو» بیشترین کاهش در شاخص فروش را تجربه کردند.

۹،۶ هزار میلیارد تومان سود سهام با سجام پرداخت شد

سمات| اطلاعات منتشر شده حاکی از آن است که در سومین ماه از تابستان سال جاری با استفاده از سامانه سجام ۹ هزار و ۶۴۱ میلیارد و ۷۴۰ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۴۸۴ تومان توسط ۷۶ ناشر به حساب ۶ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۷۶ سهامدار واریز شد. بر اساس این گزارش، در بین ۷۶ ناشری که در شهریور ماه سود به حساب سهامداران واریز کرده‌اند، بیشترین سود پرداخت شده با ۴۰۹ میلیارد تومان به شرکت فولاد مبارکه و کمترین سود پرداخت شده با ۴۲ میلیون تومان به شرکت سوژمیران تعلق داشته است. افزون بر این آمار منتشر شده نشان می‌دهد که شرکت صنعتی زرماکارون با یک میلیون و ۴۱۹ هزار و ۱۳۷ سهامدار دارای بیشترین سهامدار و شرکت سوژمیران با ۱۱۳ سهامدار دارای کمترین سهامداری بودند که سود صاحبان سهام خود را با استفاده از سامانه سجام به حساب سرمایه‌گذاران خود واریز کرده‌اند. سجام یک سامانه زیرساختی برای شناسایی مشتریان جهت ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه ایران است که تمام فعالان این بازار اعم از سرمایه‌گذاران، مشتریان و مدیران نهادها در این سامانه، فقط یک بار برای همیشه اطلاعات خود را در آن ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت حضوری و غیر حضوری قادر به دریافت خدمات مبتنی بر داده‌های تایید شده خواهند بود. بر اساس این گزارش، از طریق این سامانه اطلاعات هویتی، شماره حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیکی و اقامت دایمی فرد ثبت می‌شود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار را ندارد.

درخواست انتشار اوراق اختیار فروش تبعی دو روز بررسی می‌شود

رضا عیوض‌لو، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس گفت: کمیته انتشار آمادگی دارد حداکثر ظرف دو روز کاری از زمان تکمیل مستندات مورد نیاز انتشار اوراق اختیار فروش تبعی، به منظور تأمین مالی ناشران با هدف خرید سهام شرکت‌های پذیرفته شده، ضمن بررسی درخواست‌ها، در صورت احراز شرایط نسبت به ارایه مجوز به آنان اقدام کند. گفتنی است اوراق اختیار فروش تبعی برگه بهاداری است که خریداران آن، سهام مورد نظر خود را در یک قیمت مشخص بیمه می‌کنند. به این ترتیب که ناشران این اوراق متعهد می‌شوند تا در سررسید اوراق مذکور، سهام مورد نظری که اوراق اختیار فروش تبعی برای آن منتشر شده را در قیمتی که در زمان انتشار مشخص است، از دارنده آن بخرند. به این ترتیب اگر قیمت سهم در زمان سررسید کمتر از قیمت تعهد شده در اوراق اختیار فروش تبعی باشد، دارنده این سهم و اوراق، زیانی متحمل نشده و ریسک خرید سهم در یک محدوده مشخص و از پیش تعیین شده باقی می‌ماند.

 

ارسال نظر