اخبار

۱۴۰۰/۱۱/۰۲ - ۰۳:۱۸:۳۶
کد خبر: ۱۸۶۲۰۳

لغو عرضه سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس 

حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصی‌سازی، در نامه‌ای به ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار، از انصراف سازمان خصوصی‌سازی از عرضه سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس خبر داد.

در این نامه آمده است: پیرو نامه ۲۲ دی ماه سال جاری سازمان خصوصی‌سازی در مورد درخواست عرضه تعداد ۴۳ میلیارد و ۵۰ میلیون سهم معادل ۱۵درصد از کل سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و نظر به اینکه با انقضای مهلت مقرر جهت ارسال تقاضا و مستندات بررسی اهلیت تقاضا تنها یک تقاضا واصل شده است که با توجه به اهمیت، ارزش و حجم مزبور امکان حصول رقابت لازم جهت تامین منافع دولت و بیت المال را مخدوش ساخته است، انصراف این سازمان از عرضه مذکور و الغای اثر از مکاتبات مورد اشاره، اعلام می‌شود.

به گفته قربانزاده، جزییات دقیق این انصراف در نامه اعلام شده و اکنون، تصمیم جدیدی برای نحوه این عرضه اتخاذ نشده است. تصمیم‌گیری برای روش عرضه این هلدینگ بزرگ، به هیات واگذاری محول می‌شود تا بتوانند تصمیم‌گیری درستی را برای این شرکت اتخاذ کنند و نوع واگذاری در آنجا تعیین خواهد شد. این نامه در حالی ارسال شده است که صبح امروز، اسماعیل غلامی، معاون سابق سازمان خصوصی‌سازی، با اشاره به اینکه هلدینگ خلیج فارس مشتری دست به نقد دارد، گفته بود: عرضه بلوکی هلدینگ خلیج فارس، از تعدادی مشتری برخوردار است که برخی از مشتریان این هلدینگ، نقد هستند و در صورت عدم وجود مشکل بر سر راه این واگذاری، می‌توانند به صورت نقد اقدام به خرید سهام این هلدینگ کنند.

به گفته وی، گاهی اوقات به دلیل بالا بودن رقم تعیین‌شده برای سهام شرکت، خریدار نیاز به زمان بیشتری برای تأمین منابع مالی دارد. زیرا اقدامات بانکی آن زمان‌بر بوده و ممکن است از زمان تعیین‌شده برای انجام مشارکت در عرضه بلوکی شرکت مدنظر بگذرد. به دنبال چنین اتفاقی، این موضوع باید مدنظر قرار گیرد که خریدار، رقم چندین هزار میلیارد تومان را نمی‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن تامین کند. با توجه به چنین مسائلی، این هلدینگ دارای خریدار است، اما مشکل مطرح‌شده از طرف آنها این بود که زمان کوتاهی برای تامین مالی مورد نیاز درنظر گرفته‌ شده بود. یکی از مشتریان، پول نقد در اختیار دارد که به نظر می‌رسد با تعیین زمان جدید عرضه بلوکی بتواند سهام تعیین‌شده این هلدینگ را خریداری کند.

لازم به ذکر است بنابر اظهارات پیشین رییس سازمان خصوصی‌سازی، قرار بر عرضه ۱۸درصد از باقیمانده سهام دولت در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در قالب سه بلوک یک درصد، دو درصد و ۱۵درصد بود که بلوک‌های یک و دو درصدی سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس که ۱۱ و ۱۲ دی ماه سال جاری به قیمت پایه هر سهم ۹۹۶ تومان عرضه شد، خریداری نداشت.

جهش فروش صنایع  تا پایان سال

محمد میرزایی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو در مورد گزارش فروش صنایع بورسی، اظهار کرد: در حال حاضر گزارشی از روند افزایش فروش صنایع بورسی منتشر شده که براساس این گزارش فروش صنایع در آذر ماه امسال در مقایسه با سال گذشته، ۴۴ درصد رشد کرده، که چنین مساله‌ای را نه تنها می‌توان به فال نیک گرفت بلکه ادامه همین روند رو به رشد در دی ماه نیز متصور است.

او افزود: رشد در میزان فروش محصولات صنایع تابع دو مولفه اصلی است به گونه‌ای که در گام نخست می‌توان به تورم عمومی اقتصاد و در مرحله بعد به میزان فروش حقیقی محصول از سوی شرکت یا بنگاه تولیدی اشاره کرد.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: از آنجایی که نرخ تورم عمومی اقتصاد در یک سال اخیر حدود ۵۰ درصد بوده قدرت سودآوری سهامداران از این منظر حفظ شده، اما تغییر در مقدار جهش فروش حقیقی صنایع همگون نیست.

میرزایی تصریح کرد: مطابق گزارشات مندرج در سامانه کدال رشد ارزش سهام تمام صنایع به صورت همگون نبوده، به‌طور مثال علی رغم آنکه گروه ماشین آلات توانست در ۹ ماهه اخیر به یک رشد ۳۳۴ درصدی دست یابد، اما گروه انرژی با اعلام ۸۷ درصد رشد به کار خود پایان داد.

او بیان کرد: در این بین نیز رشد صنایعی مانند پالایشی‌ها کمتر از میانگین بازار بوده که چنین موضوعی نشان از تاثیر تحریم‌ها و عملکرد مسوولان این گروه در بخش فروش حقیقی دارد.

این کارشناس بازار سهام تاکیدکرد: وضعیت چشم‌انداز این صنایع، طی ماه‌های آتی نیز بستگی به دو مولفه سیاست اقتصادی و مباحث سیاسی دارد، به‌طوری که در حوزه سیاست خارجه می‌توان به توافق در مذاکرات اشاره کرد که اگر این امر به درستی صورت گیرد، شاهد افزایش درآمدهای ارزی حاصل از صادرات خواهیم بود. میرزایی در پایان تاکید کرد: در مجموع به نظر می‌رسد با توجه به فاصله گرفتن اقتصاد ایران از یک رکود طولانی مدت و از سوی دیگر به سبب سیاست‌هایی که دولت به منظور تقویت بازار سرمایه در بودجه سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته، ارزش سهام صنایع مندرج در بازار سهام بایک رشد قابل توجهی مواجه شود.

 

ارسال نظر