اخبار

۱۴۰۰/۱۰/۲۰ - ۰۲:۰۳:۴۸
کد خبر: ۱۸۵۷۸۸

فعلا طرحی برای حذف دامنه نوسان نداریم

به گفته میثم فدایی، سرپرست فرابورس ایران، در دستورالعمل جدید بازارگردانی، یکسری اختیارات از جمله تصمیم‌گیری برای حجم مبنا و دامنه نوسان، به بورس‌ها و بازارگردان داده شده که فرابورس ایران نیز بر همین اساس، برای آن دسته از شرکت‌های پایه که ۲۰ روز متوالی در صف فروش یا خرید باشند؛ یعنی، معامله‌ای انجام نشده و سهم آن شرکت قفل شده باشد، حجم مبنا را بر می‌دارد تا زمانی که به تعادل برسد. در سه روز اول اجرای این طرح، سه سهم به تعادل رسیدند؛ به‌طور مثال، یکی از سهم‌ها ۱۲۰ روز در صف فروش بود و با این کار، صف فروش آن جمع شد. همچنین، به تبعیت از این طرح، اطمینان از نقدشوندگی سهام مردم نیز بالا رفته است. پیش بینی می‌شود که عمده این دسته از شرکت‌ها، تا دو هفته آینده به حالت تعادل برسند. یکی از روش‌های کنترل تغییرات قیمت سهام در بورس‌های جهان، تغییر دامنه نوسان یا تعیین کمترین قیمت و بیشترین قیمت، برای معامله سهام است. در این روش، سفارش‌های خرید و فروشی که در خارج از این محدوده قرار گیرند، ثبت نمی‌شوند و قیمت، تنها در محدوده خاصی تغییر می‌کند که باعث می‌شود، نوسان روزانه آن قابل کنترل باشد. پیش‌تر، خواجه حق‌وردی معاون نظارت بازار فرابورس از حذف مشروط دامنه نوسان خبر داده بود. به گفته او، برای نماد‌هایی که بازارگردان دارند، با شرایط هیات‌مدیره بورس‌ها می‌توان دامنه نوسان را افزایش داد و این افزایش هیچ سقفی ندارد و ضوابط آن در حال تدوین است.

بسته ۱۰بندی خاندوزی شفاف نیست

اقتصاد آنلاین| سید کاظم موسوی، نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان امروز رییس دولت سیزدهم در صحن مجلس، بیان کرد: آقای رییسی امروز از بودجه‌ای که به مجلس تقدیم کرده دفاع کرده و درخواست رای دادن به کلیات را از نمایندگان داشت.وی ادامه داد: رییس‌جمهوری از مجلس خواست که درباره جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در کمیسیون‌های تخصصی به بحث و بررسی پرداخته شود اما با رویکردی تعاملی نسبت به لایحه دولت، به کلیات آن راه داده شود. نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: در حال حاضر فضای مجلس بینابینی است و مواضع نمایندگان نسبت به بودجه سال آینده تقریبا برابر است اما کفه ترازو اندکی به سود موافقان تصویب کلیات لایحه بودجه سنگینی می‌کند.نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی به گفت: بنده نیز یکی از نمایندگانی هستم که موافق رای آوردن کلیات بودجه سال۱۴۰۱ هستم، اگر چه فراز و فرودهایی دارد و در برخی موارد مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی و همچنین بحث یارانه‌های نقدی نکات قابل بحثی وجود دارد اما به‌طور کلی انتظار می‌رود کلیات این لایحه به تصویب مجلس برسد.

وی ادامه داد: در زمینه اتکای بیش از اندازه بودجه به درآمدهای نفتی نیز یکی دیگر از موارد مناقشه برانگیز این لایحه است، اما این موارد را می‌توان با چکش‌کاری در کمیسیون‌های تخصصی حل و فصل کرد. از همین رو است که اعتقاد دارم تصویب این لایحه کاملا به سود اقتصاد کشور خواهد بود. 

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت تقویت معاش جامعه، بیان کرد: متاسفانه سفره مردم بسیار کوچک شده، این اعتقاد وجود دارد که تصویب کلیات این بودجه می‌تواند جلوی کوچک‌تر شدن این سفره را گرفته و تا حدودی مشکلات کشور را نیز برطرف کند. وی افزود: البته بازهم تاکید می‌کنم که ما در پی رفع برخی از مشکلات و نارسایی‌های موجود در لایحه بودجه ۱۴۰۱ هستیم اما به‌طور کلی به نظر می‌رسد که موضع نمایندگان موافق با تصویب آن بر مخالفان خواهد چربید و ما شاهد رای آوردن کلیات بودجه خواهیم بود. موسوی تصریح کرد: نمایندگان محترم باید در نظر داشته باشند که باید با رویکرد تقویت و حفظ ثبات اقتصادی کشور، اقدام به تصویب کلیات بودجه کنند. این نکته هیچ ارتباطی هم به مذاکراتی که در وین جریان دارد نخواهد داشت، این بودجه کاملا مستقل است و ارتباطی به برجام و مسائل پیرامونی آن ندارد. این نماینده مجلس با اشاره به حضور ابراهیم رییسی در صحن علنی مجلس تاکید کرد: آقای رییسی در جلسه امروز سخنی از بورس مطرح نکردند اما در زمینه بسته‌ای که آقای خاندوزی و وزارت اقتصاد پیشنهاد کرده‌اند ابهاماتی را در پی خود دارد که باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.  وی ضمن اشاره به بسته حمایتی وزارت اقتصاد از بازار سرمایه، خاطرنشان کرد: این پیشنهاد که به بسته ۱۰بندی هم مشهور شده، غیرشفاف است، از همین رو انتظار می‌رود وزارت اقتصاد در این زمینه اقدام به شفاف‌سازی کند. به دلیل اینکه شفاف نیست و فشاری که به بودجه ۱۴۰۱ وارد می‌کند و می‌تواند منجر به تشدید کسری بودجه شود ضروری است که دولت برای رفع این تردیدها اقدام عاجلی را ترتیب دهد.  موسوی در پایان به وجود نارسایی در زمینه عملکرد دولت در وزارت اقتصاد اشاره کرده و گفت: البته وزارت اقتصاد مشکلات عدیده‌ای دارد که یکی دو تا هم نیستند، ان شاءالله در زمان مقتضی به این موضوع هم رسیدگی خواهد شد.

 

ارسال نظر