بازار سهام

۱۴۰۰/۰۹/۰۴ - ۰۲:۴۹:۴۵
کد خبر: ۱۸۴۳۵۰

اعتماد؛ سرمایه اجتماعی بازار سرمایه

محسن خدابخش، نایب‌رییس هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بابیان این مطلب در پاسخ به این پرسش که چرا اقتصاد کشور هنوز نمی‌تواند به سمت حذف قیمت‌گذاری دستوری پیش برود گفت: به‌طورکلی، سرمایه‌گذاری‌ها در کشور به سمت صنایعی حرکت می‌کنند که سودآور باشند. بدیهی است اگر قیمت‌گذاری دستوری، مانع رشد و توسعه شرکت‌ها و همچنین ایجاد پروژه‌های جدید شود، بی‌تردید این امر سبب از بین رفتن آن صنعت می‌شود. خدابخش در این باره افزود: با قیمت‌گذاری دستوری، شرکت‌های صنعتی ضمن آسیب‌های جدی، نمی‌توانند تجهیزات و فناوری خود را به‌روز کرده و همین امر باعث افزایش استهلاک و کاهش بهره‌وری در این شرکت‌ها می‌شود درنتیجه سهامداران اقبالی برای سرمایه‌گذاری در این دست صنایع نشان نمی‌دهند. معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس عنوان کرد: بهتر است از دو منظر به موضوع قیمت‌گذاری دستوری و حذف آن توجه شود؛ نخست اینکه، صنایع باید تولیدات و فعالیت خود را در کشور ادامه دهند، بنابراین، سهامدار به دنبال سرمایه‌گذاری درجایی است که سود داشته باشد و شرکتی که سود نداشته باشد، سهامداران برای سال‌های متوالی سراغ آن شرکت نخواهند رفت. خدابخش ادامه داد: دوم اینکه، تصور کنید که یک شرکت بیش از یک‌میلیون سهامدار داشته باشد و سالانه یک‌میلیون خودرو تولید کند، اگر این شرکت بر اساس قوانین بالادستی بخواهد از یارانه یا سوبسید دولتی استفاده کند، دولت مابه‌التفاوت را پرداخت می‌کند و این در حالی است که اگر این شرکت نتواند از این یارانه بهره ببرد، باعث می‌شود صنعت به بیراهه رفته و اعتماد برای سرمایه‌گذاری از بین برود. وی تأکید کرد: اعتماد برای بازار سرمایه بسیار مهم است و باید سرمایه اجتماعی به عنوان مهم‌ترین مسائله، در تصمیم‌گیری‌ها موردتوجه باشد و با تصمیم‌های نادرست و اشتباه باعث از بین رفتن صنعت و سهامدار نشویم. نایب‌رییس هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به موضوع قطعی گاز در فصل زمستان بیان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع گاز را از تابستان هم‌زمان با بحث قطعی برق بسیار گوشزد کرده است و تا زمانی که با مشکل برق مواجه هستیم بی‌تردید، برای تولید برق و صنایع، نیاز ضروری به تأمین گاز وجود دارد. وی بابیان اینکه مشکلات موجود از ماه‌ها قبل به متولیان امر منعکس‌شده است، اظهار کرد: پیشنهاد داده شد که اگر نیروگاه‌های گازی وجود دارد اما به دلیل کمبود گاز، باید مازوت مصرف کنند، بهتر است از تابستان، مازوت به آنها اختصاص داده شود. خدابخش افزود: در همین راستا سازمان بورس و اوراق بهادار دیدگاه‌های خود را مطرح کرده است و خواهان توجه متولیان امر به موضوع سهامداری در کشور است اما متولی و مجری بسیاری از این مشکلات خارج از سازمان بورس است. معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس خواستار حمایت و کمک به سهامداران شد و گفت: با توجه به برنامه هفتم توسعه و بودجه سال ۱۴۰۱، متولیان تصمیم‌گیر باید به سهامداران کمک کنند و برای آنکه صنایع کشور پیش‌بینی پذیر باشند، نباید ریسک‌های جانبی به سهامدار تحمیل شود. وی خاطرنشان کرد: اگر فرمول قیمتی برای محصولی تعیین و اعلام شود و سپس بر اساس قیمت‌های جهانی و نرخ ارز، تغییر کرده و دچار نوسان شود، سرمایه‌گذار می‌داند در چه صنایعی باید سرمایه‌گذاری کند.

مدیرعامل جدید صندوق بازنشستگی

با حکم دکتر خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، دکتر آقا بابایی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها شد. این نخبه بازار سرمایه علاوه بر تجربه حضور در نظام بانکی کشور، دارای سوابق مدیریتی در نهادهای مالی نظیر شرکت‌های سرمایه‌گذاری و کارگزاری‌ها می‌باشد.  وی پیش‌ازاین به عنوان مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سپه به خدمت مشغول بود و قبل از آن مدیریت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه را بر عهده داشت. آقا بابایی دارای مدرک دکترای علوم اقتصادی از دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی می‌باشد. روز گذشته در مراسمی با حضور مرادپور سرپرست معاونت بانک و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین هیات‌مدیره و مدیران صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها، سیدمهدی سدیدی تودیع و محمدابراهیم آقا بابایی معارفه گردید.

معامله ۱۱۲۵ میلیارد سهم در بورس

از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه تعداد 1125میلیارد و 450میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش 9057هزار و 900میلیارد ریال در بیش از 120میلیون و 198هزار و 940دفعه طی 157روز معاملاتی در بورس اوراق بهادار مورد معامله قرار گرفت. این در حالی است که تعداد 116میلیارد و 453میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از 2061هزار و 519میلیارد ریال نیز در این مدت مورد معامله قرارگرفته است. شاخص بورس نیز در این 157روز با 79هزار و 228واحد رشد، معادل 6.06 درصد رشد کرد و در پایان ماه گذشته به رقم یک‌میلیون و 386هزار و 935واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز در این مدت با 56هزار و 475واحد کاهش، معادل 12.84درصد افت کرد و رقم 383هزار و 326واحد را به نمایش گذاشت. شاخص بازار اول هم در این مدت با 78هزار و 449واحد افزایش در این مدت به رقم یک‌میلیون و 47هزار و 548واحد و شاخص بازار دوم با 92هزار و 432واحد رشد به عدد 2 میلیون و 695هزار و 180واحد رسیدند که به‌این‌ترتیب شاخص بازار اول با 8.09درصد رشد و شاخص بازار دوم با 3.55درصد افزایش همراه شدند.

 

ارسال نظر