بازارسهام

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۴۷۸۸

رشد فروش ۱۵۶ درصدی معدنی‌های  بورس

براساس آمار منتشر شده  میزان فروش شرکت‌های بخش معدن وصنایع سهامی عام در آذرماه به بیش از ۳۴ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به ماه مشابه سال گذشته به میزان ۱۵۶ درصد رشد را ثبت کرد. بررسی میزان فروش در ماه آذر در مقایسه با ماه گذشته یعنی آبان‌ماه افزایش ۱۲ درصدی را نشان می‌دهد. کارشناسان بورس در ارزیابی رشد فروش شرکت‌های بخش معدن وصنایع معدنی براین باورند که افزایش قیمت‌های جهانی محصولات این بخش، همراه با رشد تولید و تداوم نرخ دلار بالای ۲۴ هزار تومان از عوامل رشد قابل توجه فروش شرکت‌های یاد شده بود. همچنین در بررسی انجام شده، سهم تقریبی شرکت‌های بخش معدن وصنایع معدنی از فروش تجمعی ۹ ماهه شرکت‌های بورسی ۳۷ درصد ثبت شده است. براساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران سهم بخش معدن و صنایع معدنی از صادرات غیرنفتی در سال ۱۳۹۷ افزون بر ۹.۲ میلیارد دلار بود و در سال گذشته به بیش از ۸.۵ میلیارد دلار رسید.

زمان پرداخت سود سهام‌عدالت مشخص نیست

سید محمدجواد فرهانیان، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفت‌وگو با ایرنا در واکنش به اخبار منتشر شده در زمینه واریز سود سهام عدالت تا پایان سال جاری افزود: به منظور تسهیل برای واریز سود سهام عدالت مشمولان سهام عدالت باید هر چه زودتر برای ثبت نام در سجام اقدام کنند زیرا اولین اقدام برای واریز سود ثبت نام در سامانه سجام است. وی خاطرنشان کرد: بطور حتم زمان قطعی برای واریز سود سهام عدالت به سهامداران اعلام خواهد شد. مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با تاکید بر اینکه سهامداران مستقیم و غیرمستقیم باید در ابتدا در انتظار برگزاری مجامع باشند، گفت: بعد از مجامع و تعیین میزان سود تقسیمی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، شرکت سپرده‌گذاری برای توزیع وارد عمل می‌شود و در انتها سود به حساب مشمولان سهام عدالت پرداخت می‌شود اما زمان‌بندی آن تاکنون مشخص نشده است. وی با بیان اینکه اکنون تاریخ برگزاری مجامع شرکت‌ها مشخص نیست و حتی ممکن است مجمع یک شرکت در شهریورماه برگزار شود، افزود: ممکن است تا پایان سال فقط سود چند شرکت به حساب مشمولان سهام عدالت پرداخت شود. فرهانیان به واریز سهام عدالت به حساب وراث گفت: برای کسی که فوت کرده است اما در گذشته سهامدار بوده است، سود تعلق می‌گیرد و سود در نظر گرفته شده بعد از انحصار وراثت و انجام انتقال سهام به حساب وراث پرداخت می‌شود. وی افزود: این فرآیند به صورت مکانیزه طراحی شده و لازم است احراز هویت علاوه بر سامانه‌های قوه قضاییه در سامانه سجام صورت پذیرد. مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: اکنون در مورد مشخص شدن وضعیت وراث، در انتظار تصمیم‌گیری و انجام اقدامات مربوطه از سوی قوه قضاییه هستیم به محض مشخص شدن تکلیف آنها اقدامات مربوطه برای انتقال سهام به وراث قانونی انجام می‌شود. براساس این گزارش از حدود ۴۹ میلیون سهامدار سهام عدالت که در سطح کشور وجود دارد، حدود ۴۱ درصد که شامل بیش از ۱۸ میلیون سهامدار می‌شود روش مستقیم و بقیه حدود ۵۹ درصد که بیش از ۲۷ میلیون سهامدار هستند، روش غیر مستقیم را انتخاب کرده‌اند. سهامداران سهام عدالت باید در سامانه (سجام) ثبت نام کنند زیرا این اقدام باعث استفاده از مزایای سهامداری همانند دریافت سود، حضور در مجمع و خدمات الکترونیک مشروط به ثبت نام در (سجام) و احراز هویت می‌شود.

ابلاغ مصوبه انتقال باقی‌مانده سهام پالایشگاه‌ها 

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور مصوبه انتقال باقی‌مانده سهام دولت در پالایشگاه‌ها به بانک‌های صادرات، ملت و تجارت را به وزارت اقتصاد ابلاغ کرد. در این مصوبه آمده است: وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصی‌سازی) مکلفند در مجموع معادل مبلغ ۴۳۵ هزار میلیارد ریال از باقی‌مانده سهام متعلق به دولت در شرکت‌های پالایش نفت تهران، تبریز، اصفهان، بندرعباس و شرکت‌های سرمایه‌گذاری ملی ایران، تولید تجهیزات سنگین هپکو و ایران ترانسفو را به بانک‌های ملت، صادرات و تجارت واگذار کند. همچنین انتقال‌گیرندگان مکلف هستند معادل ۱۴۵هزار میلیارد ریال از بهای سهام مورد واگذاری را به ‌نسبت میزان تعیین‌شده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی به‌صورت اقساط طی چهار قسط مساوی (ماهیانه تا پایان سال جاری) بدون سود فروش اقساطی را به حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند تا با تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور صرف پرداخت به مشمولین شود. لازم به ذکر است معادل ۲۹۰ هزار میلیارد ریال از سهام موضوع این تصویب‌نامه بابت تأدیه بدهی دولت به بانک‌های فوق واگذار می‌شود. پرداخت کلیه کارمزد و هزینه‌های نقل و انتقال سهام موضوع این تصویب‌نامه بر عهده انتقال‌گیرندگان خواهد بود و نقل و انتقال این سهام از پرداخت مالیات نقل و انتقال معاف است. با تصویب هیات دولت، معادل مبلغ ۴۳۵ هزار میلیارد ریال از باقی‌مانده سهام متعلق به دولت در شرکت‌های پالایش نفت تهران، تبریز، اصفهان، بندرعباس، سرمایه‌گذاری ملی ایران، هپکو و ایران ترانسفو به بانک‌های ملت، صادرات و تجارت واگذار می‌شود که واگذاری بابت رددیون دولت در سال‌های گذشته، یکی از مواردی است که دولت، نقد زیادی به آن داشته است تا جایی که کار به ممنوعیت واگذاری‌ها به این روش رسید. با این حال خصوصی‌سازی به روش رددیون دولت همچنان ادامه دارد. 

 

ارسال نظر