بازارسرمایه

۱۳۹۹/۱۰/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۴۵۰۶

رفتار استاندارد سامانه معاملاتی در شرایط نوسانی

روح‌الله دهقان، مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در گفت‌وگوبا سنا اظهار داشت: در چند ماه گذشته خصوصا از شهریور سال جاری، توسعه‌های جدیدی در سامانه معاملاتی پیاده سازی شده که باعث شده ظرفیت سامانه معاملاتی برای تراکنش‌ها افزایش پیدا کند. وی با بیان اینکه شرکت مدیریت فناوری بورس تهران همچنان روی سایت tsetmc و زیر سخت‌های آن در حال فعالیت است، افزود: هم‌اکنون این سامانه حدود ۱۶ هزار تراکنش در ثانیه و نزدیک به ۴ میلیون معامله در روز را به شکل روان و بدون اشکال پوشش می‌دهد. دهقان در عین حال به کارگیری ابزارهای مالی جدید در بازار سرمایه را نیازمند زیرساخت‌های قوی در بخش فناوری اطلاعات دانست و گفت: این حوزه سامانه، نیازمند تغییرات اساسی است تا بتواند از این ابزارهای مالی پشتیبانی کند . وی با اشاره به اینکه در حوزه فناوری اطلاعات جای کار فراوان در بازار سرمایه وجود دارد، افزود: الان که بازار به روند مثبت خود برگشته و تعداد معاملات افزایش یافته، اگرچه سامانه معاملات پاسخگو است و می‌تواند حتی بیشتر از قبل تعداد معاملات را پشتیبانی کند ولی طبیعی است که لازمه سرویس‌دهی مناسب توسعه و بهبود مستمر خواهد بود. مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران با اشاره به برخی تغییرات در سامانه معاملاتی گفت: اخیرا بخش نمادهای پربیننده با نمادهای پرتراکنش جابه‌جا شد تا بتوانیم دیتای بهتری را در اختیار سهامداران قرار دهیم . وی توضیح داد: نمادهای پرتراکنش نشان‌دهنده شرکت‌هایی هستند که از تعداد معاملات بالاتری برخوردارند؛ یعنی اقبال بیشتری به این نمادها در بازار وجود دارد و تراکنش‌های بیشتری را در داخل سامانه تولید می‌کنند . دهقان همچنین اظهار داشت: تاکنون تلاش کرده‌ایم با سامانه موجود، 

حتی الامکان ابزارهایی از قبیل اختیار معامله، معاملات آتی، گواهی سپرده و فروش تعهدی را پیاده سازی کنیم . مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران با ابراز امیدواری درخصوص ایجاد توسعه‌های جدید روی سامانه معاملاتی گفت: انتظار می‌رود ابزارهای مدیریت ریسک را بیشتر در اختیار قرار دهیم تا افراد بتوانند چه در روال‌های مثبت و چه منفی بازار، ریسک خود را مدیریت کنند و با یک سود معقول در بازار فعالیت داشته باشند . وی همچنین عملکرد و رفتار سامانه معاملاتی را در شرایط مثبت و منفی مطابق با دستورالعمل توقف و بازگشایی دانست و گفت: محاسباتی که در توقف‌های ۲۰ درصد و ۵۰ درصد در سامانه انجام می‌شود، از طریق ماشین است . لذا چه در شرایط مثبت، چه در شرایط منفی، محاسبات بر یک مبنا و کاملا بر اساس دستورالعمل توقف و بازگشایی است و به جرات می‌توان گفت سامانه توقف و بازگشایی، خطایی ندارد. دهقان افزود: پیشنهاد می‌کنم افرادی که در این بخش ابهام دارند مجددا دستورالعمل‌ها و ویدیوهای آموزشی این حوزه را مطالعه کنند تا موضوع برای آنها شفاف شود . وی در ادامه این گفت‌وگو با اشاره به حملات سایبری و ضرورت امنیت اطلاعات در بازار سرمایه گفت: سعی کرده ایم بخش اساسی سامانه معاملات را به‌طور کامل از شبکه‌های اینترنتی جدا و در یک شبکه ایزوله با درگاه‌های استاندارد نگه داری کنیم؛ گرچه این به تنهایی تضمینی برای امنیت اطلاعات نیست . دهقان با تاکید بر اینکه امنیت اطلاعات، یک کار پیوسته و شبانه روزی است، خاطرنشان کرد: مدعی امنیت ۱۰۰ درصدی نیستیم اما در این حوزه از متدهای روز دنیا استفاده می‌کنیم و تیم‌های امنیتی به‌طور مداوم سامانه معاملات را رصد و روی آن کار می‌کنند تا از نفوذ و حملات سایبری جلوگیری شود و بتوانیم سرویس پایداری را به ذی‌نفعان و بازدیدکنندگان ارایه دهیم . مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران افزود: در حال حاضر تنها درگاهی که روی اینترنت، فعال داریم سایت Tsetmc است که در مورد آن هم سعی کرده‌ایم دیتای حساس و محرمانه‌ای روی این سایت نگه داری نشود تا اگر به هر دلیلی امنیت سایت به خطرافتاد، دچار مخاطره افشای اطلاعات نشویم و مشکلی برای بازدیدکنندگان سایت رخ ندهد.

درباره کتاب سیستم معاملاتی چنگال

«چنگال اندروز» یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال است که شکل ظاهری آن شبیه چنگال است و توسط آلن اندروز به جهان معرفی شد؛ به همین دلیل برای احترام به او، به چنگال اندروز مشهور شد. آلن اندروز معتقد بود که خطوط حمایت و مقاومت کلاسیک دیگر کارایی چندانی در بازار ندارند و به ابزار قدرتمندتری برای پیش بینی نوسانات قیمت نیاز است، بنابر این تحقیقات او منجر به ابداع چنگال اندروز شد. چنگال اندروز بر اساس خط روند‌ها و سقف‌ها و کف‌های مهم نمودار قیمت-زمان شکل می‌گیرد و انواع مختلف آن شامل خطوط میانی سنتی، خطوط میانی شیف، خطوط میانی داخلی و خطوط میانی شکاف است. کتاب «سیستم معاملاتی چنگال اندروز معامله‌گری با خطوط میانی و نقشه‌برداری از بازارها (بورس، ارز، کالا، آتی طلا و نفت) » تالیف تیموتی مورگ ترجمه وحید درزی و نفیسه صالحی سیاوشانی توسط انتشارات آراد کتاب در ۱۳۴ صفحه منتشر شده است. این کتاب یکی از بهترین منابع موجود برای روش میانی یا همان چنگال اندروز است که ضمن آموزش ترسیم و به کارگیری ابزارها، مثال‌های متعددی از معاملات را نیز به تصویر می‌کشد. معامله در بازارهای آتی کالا و خرید و فروش سهام به‌طور طبیعی پر ریسک است و هر معامله‌گری مسوول اعمال و رفتارهای خود در زندگی و در بازار است.

 

ارسال نظر