یک هفته با بورس کالا

۱۳۹۹/۰۴/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۹۰۶۲

در هفته گذشته رویدادها و اظهارنظرهای مهمی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که «عرضه موفق ریل ملی برای نخستین بار»، «استقبال قطعه‌سازان از عرضه خودرو در بورس»، «لزوم بازگشایی قوی بازار آتی سکه»، «بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت بورس کالا در بازار زعفران»، « تعادل قیمت زنجیره فولاد با عرضه سنگ آهن در تالار نقره‌ای» از مهم‌ترین عناوین آنها بود. به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ حدود یک ماه پیش بود که براساس اطلاعیه بورس کالای ایران، محصول ریل آهن شرکت ذوب آهن اصفهان در بورس کالا پذیرش و براساس اعلام قبلی، چهارشنبه ٢٥ تیرماه نخستین عرضه ریل آهن در بازار فیزیکی رقم خورد که در نهایت ۶۶۰ تن از این محصول مورد معامله قرار گرفت. ریل تولیدی ذوب‌آهن در چهار کلاس ریل مورد نیاز راه آهن، مترو، معدن و حمل و نقل داخلی کارخانه‌ها در بورس کالا عرضه می‌شود.

      بازگشایی قدرتمند بازار آتی سکه

احمد بیات کارشناس بازار سرمایه معتقد است، بررسی‌ها از روند قیمت سکه به وضوح نشان داد که درست با توقف معاملات آتی سکه در شهریور٩٧، نقدینگی که جذب این ابزار مالی شده بود راهی بازار نقدی شد و طی این دوران نیز به دلیل نبود بازاری برای جذب نقدینگی سرگردان، شاهد رشد مستمر بهای سکه بوده‌ایم. وی گفت: با این تفاسیر دیدگاه کارشناسانی که آن زمان بر لزوم توسعه و گسترش بازار آتی سکه تاکید می‌کردند به میان می‌آید و به نظر می‌رسد این بار باید متولی بازار طلای کشور یعنی بانک مرکزی مسیر امتحان شده در بازارهای بین‌المللی یعنی توسعه بازارهای مالی و معاملات قراردادهای آتی سکه و همچنین گواهی سپرده سکه را در دستور کار قرار دهد. 

     استقبال از عرضه خودرو

محمدرضا نجفی‌منش رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور با استقبال از عرضه خودرو در بورس کالا گفت: کشف قیمت محصولات مختلف از جمله خودرو در فضای شفاف بورس کالا که رقابت و مکانیسم عرضه و تقاضا در آن حرف اول را می‌زند، بهترین مسیر برای تقویت تولید کشور است و از این رو انجمن قطعه‌سازان از عرضه خودرو در بورس کالا استقبال می‌کند. او افزود؛ با عرضه خودرو در بورس کالا، قیمت می‌تواند بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود که این مساله ۱۰۰ درصد به نفع خودروسازان و قطعه‌سازان و حتی مصرف‌کنندگان خواهد بود، از سویی در گذشته نیز خودروسازان در چند نوبت محصولات خود را در بورس کالا عرضه کرده‌اند و آن عرضه‌ها نیز اتفاقا با موفقیت همراه بوده است. 

      بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت‌های بورس

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران و فعال باسابقه بازار زعفران معتقد است که دولت می‌تواند حمایت خود از فعالان بازار زعفران را در قالب یک طرح جامع با در نظر گرفتن همه جوانب به خصوص مباحث مربوط به توسعه مصرف و ساماندهی بازارهای هدف عملیاتی کند.

علی شریعتی مقدم افزود: بعد از افزایش مصرف که یک راهبرد جدی است، موضوع ساماندهی بازار و رسیدن به قیمت‌های متعادل نیز نکته مهم دیگری است که مطرح بوده تا قیمتی منصفانه هم برای تولیدکننده و هم برای مصرف کنندگان تعیین شود؛ در این زمینه باید از ظرفیت‌های بورس کالا بیشتر بهره برد.

    تعادل قیمت زنجیره فولاد با عرضه  سنگ‌آهن در بورس

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در مورد نظام قیمت‌گذاری معتقد است با عرضه 

سنگ آهن و فـرآورده‌های فولاد در بورس کالا، مساله مهم کشف قیمت محصولات زنجیره فولاد تکمیل می‌گردد به عبارت دیگر هدف و فلسفه اوّلیه تشکیل بورس کالا خروج از قیمت گذاری دستوری بوده است. زیرا اقدامات غیرکارشناسانه در بخش معادن سنگ آهن و قیمت فولاد در گذشته موجب گردیده، به علت عدم کشف قیمت کلّی زنجیـره تولید فولاد در بورس کالا، بخش‌های تولیدی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از غیر واقعی بودن قیمت‌ها آسیب‌پذیر باشند. تقی‌زاده افزود: به نظر می‌رسد با پیشرفت‌هایی که بورس کالا کرده، امروز در جایگاهی قرار دارد که دولت و صنایع می‌توانند برای کشف قیمت‌ها به آن اعتماد کنند؛ محصولات استراتژیک از جمله تولیدات زنجیره فولاد راهی جزو کشف قیمت واقعی در بورس کالا را ندارند و وصل کردن کل قیمت‌های زنجیره فولاد به یک محصول، منطقی نیست.


 

ارسال نظر