عقب‌نشینی آرام شاخص‌ها

۱۳۹۸/۰۸/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۷۱۲۱

گروه بورس|

معاملات نخستین روز هفته در بازار سهام با افت 208 واحدی شاخص بورس تهران به اتمام رسید. کاهش 0.07 درصدی ارزش بازار طی این روز در حالی رخ داد که داد و ستدهای سه روز پایانی هفته با رشد قیمت‌ها روی داده بود و نماگر اصلی بورس تهران را به نزدیکی کانال 309 هزار واحدی رساند. آنطور که از روند معاملات در روز گذشته مشهود است واکنش احساسی خریداران در نمادهای پالایشی منجر به تبادل حجم قابل توجهی از سهام این گروه بین خریداران حقیقی و فروشندگان حقوقی شده است. در این روز نمادهای پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان و نفت بندرعباس و نیز توسعه معادن و فلزات در تقویت شاخص کل اثرگذار بودند و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ایران‌خودرو و پتروشیمی پارس بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند.

معاملات بورس تهران در فضایی متاثر از خبر تعدیل قیمت بنزین کار خود را شروع کرد. در معاملات اولین روز کاری هفته، شاخص کل بورس تهران رشد موقت ۱۸۰۰ واحدی تجربه کرد این رشد موقت عموما حاصل افزایش قیمت سهام پالایشگاه‌های بورسی بود که از همان مرحله پیش‌گشایش معاملات با تب تقاضا مواجه شدند و نقش قابل توجهی در رشد شاخص ایفا کردند. با این حال در پایان معاملات این روز شاخص بورس تهران در سطح 306 هزار و 885 واحد متوقف شد. در پایان معاملات روز شنبه ارزش بورس تهران به هزار و 119 میلیارد و 452 میلیون تومان رسید. بر این اساس ارزش دلاری بازار در روز شنبه به 95 میلیارد و 679 میلیارد دلار رسیده است.

جزییات داد و ستدهای بازار سهام بر اساس آمارهای ثبت شده نشان می‌دهد که اکثر شاخص‌های معاملاتی در بازار سهام با کاهش مواجه شدند.

بر اساس آمارهای معاملاتی به ثبت رسیده طی روز قبل شاخص قیمت «وزنی- ارزشی» با (۵۵) واحد افت معادل (۰.۰۷) درصد به ۸۲ هزار ۲۱۷ واحد، شاخص کل «هم وزن» با (۲۳۴) واحد افت معادل (۰.۲۶) درصد به ۸۸ هزار و ۲۱۷ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با (۱۵۶) واحد ریزش، معادل (۰.۲۶) درصد به ۵۸ هزار و ۹۸۷ واحد، شاخص آزاد شناور با (۱۰۱۳) واحد کاهش، معادل (۰.۲۸) درصد به ۳۵۷ هزار و ۲۶ واحد، شاخص بازار اول با (۳۱۳) واحد افت معادل (۰.۱۴) درصد به ۲۲۲ هزار ۳۸۲ واحد و شاخص بازار دوم با ۳۰۸ واحد ریزش معادل ۰.۰۵ درصد به ۶۲۷ هزار و ۶۳ واحد رسید.

از سویی دیگرجزییات داد و ستدهای روز جاری مشخص می‌کند که روز شنبه ۳ نماد « فارس با (۱۵۳) واحد، خودرو با (۱۵۲) واحد و پارس با (۱۰۸) واحد» افت، بیشترین تاثیر منفی را در کاهش شاخص کل بورس بر جای گذاشتند.

این گزارش می‌افزاید: روز قبل اکثر شاخص صنایع تالار شیشه‌ای با نوسان مواجه شدند بطوری که شاخص صنایع «ذغال‌سنگ با ۴۳۴ واحد رشد معادل ۴.۷۰ درصد به ۹ هزار و ۶۸۰ واحد، لاستیک با ۲۲۰۷ واحد افزایش معادل ۳.۲۴ درصد به ۷۰ هزار و ۲۴۸ واحد، محصولات چوبی ۸۹۰۸ واحد رشد معادل ۲.۹۳ درصد به ۳۱۲ هزار و ۷۱۶ واحد، خودرو (۱۵۲۳) واحد کاهش معادل (۳.۳۶) درصد به ۴۳ هزار و ۸۰۲ واحد، منسوجات با (۱۵۸) واحد افت، معادل (۳.۵۹) درصد به ۳ هزار و ۸۵۷ واحد، انتشار و چاپ (۴۲۰۵۸) واحد کاهش معادل (۴.۰۸) درصد به ۹۸۷ هزار و ۵۹۲ واحد، وسایل ارتباطی با با (۵۷۶) واحد ریزش معادل (۴.۴۷) درصد به ۱۲ هزار و ۳۳۹ واحد» رسید.

در عین حال، نگاهی به آمارهای معاملاتی دیروز بازار سهام مشخص می‌کند که قیمت سهام نمادهای «فپنتا، بنیرو، وصنا، پکویر، وآذر، سفانو و دشیمی» بیشترین افزایش قیمت و نمادهای «ستران، ختوفا، سشمال، نمرینو، قمرو، خکمک و سیلام» بیشترین کاهش قیمت را در بازار سهام رقم زدند.

به این ترتیب، در پایان نخستین روز معاملاتی بورس در هفته جاری، در۳۴۳ هزار و ۶۶۵ نوبت معاملاتی، ۲ میلیارد و ۵۶۳ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۱۲ هزار و ۶۱۲ میلیارد تومان در بورس معامله شد.

 در فرابورس ایران نیز جو کلی معاملات شباهت فراوانی به دادو ستدهای بورس داشت. طی این روز شاخص کل بازار یاد شده همچون نماگر اصلی بورس تهران تغییر چندانی نیافت. در پایان معاملات فرابورس شاخص کل 2 واحد رشد کرده و به رقم 3935 واحد رسید. همچنین ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از 225 هزار میلیارد تومان بالغ شد.

در این روز معامله‌گران فرابورس بیش از 938 میلیون سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب 200 هزار معامله و به ارزش 657 میلیارد تومان دادوستد کردند.

روز گذشته نمادهای تولید برق دماوند، پالایش نفت شیراز و پالایش نفت لاوان بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشته و نمادهای پتروشیمی مارون، فولاد هرمزگان جنوب، قاسم ایران و توسعه و عمران استان کرمان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتند. نمادهای پربیننده در فرابورس شامل ذوب‌آهن اصفهان، صنایع کاغذ پارس، بانک دی، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، داروسازی آوه سینا، صنایع ماشین‌های اداری ایران، جنرال مکانیک، تولید دارو و مولد نیروگاهی جهرم بودند.

 

ارسال نظر