راه‌اندازی معاملات آتی سکه منوط بر ثبات قیمت مرجع

۱۳۹۷/۱۱/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۹۲۹۳
راه‌اندازی معاملات آتی سکه منوط بر ثبات قیمت مرجع

گروه بورس|

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه مراسم نخستین مسابقات معاملات الگوریتمی در جمع خبرنگاران معاملات الگوریتمی را پیشرفته‌ترین روش معامله در دنیا معرفی کرد.

به گفته شاپور محمدی در آستانه چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی، بازار سرمایه کشور از حیث کدهای سهامداری رتبه هشتم در جهان را کسب کرده و ابزارهای جدیدی به این بازار اضافه شده است.

وی عنوان کرد: نخستین اوراقی که پیش از انقلاب در بازار عرضه شد اوراق قرضه عباس آباد بود و تعداد محدودی سهم معامله می‌شد اما هم‌اکنون علاوه بر سهام، ابزارهای مالی متفاوتی در اختیار اهالی بازار سرمایه قرار گرفته است. دبیر شورای عالی بورس معتقد است علاوه بر سهام انواع اوراق همانند اسناد خزانه اسلامی و ابزارهایی مانند اختیار خرید و فروش، معاملات آتی سهام و معاملات الگوریتمی به بازار سرمایه کشور وارد شد. بر این اساس، اکنون تعداد سهامداران با سال‌های قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست. برای حدود ۱۳ درصد جمعیت کشور کد سهامداری صادر شده و حدود ١٠ میلیون نفر به خانواده بازار سرمایه وارد شده‌اند. سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه بازار سرمایه از شفاف‌ترین بخش‌های اقتصادی است ادامه داد: حجم بازار و میزان تامین مالی بخش مولد اقتصاد طی این چهل سال ارتقای چشمگیری داشته و نهادهای مالی نیز تا پایان سال به ۶۵٠ می‌رسد. شاپور محمدی با تاکید بر اینکه نهادهای مالی در دنیا کم نظیر است ابراز داشت: بازار سرمایه کشور از لحاظ شرعی از غنای کافی برخوردار است و تمامی ابزارهای موجود در این بازار شرعی است.

  اما و اگر‌های معاملات آتی

دبیر شورای عالی بورس درخصوص راه‌اندازی مجدد معاملات آتی سکه نیز عنوان کرد: زمانی که قیمت مرجع سکه با ثبات باشد و بازار پول کشور قیمت را قبول کند بورس کالا آمادگی ازسرگیری معاملات را دارد اما قیمت مرجع هم‌اکنون از نوسان قابل‌ملاحظه‌ای برخوردار است در نتیجه نمی‌توان زمان مشخصی برای راه‌اندازی معاملات آتی سکه در بورس کالا مشخص کرد.

  اثر ناچیز تحریم

دبیر شورای عالی بورس درباره اثر‌گذاری تحریم‌ها بر بازار سرمایه گفت: عوامل بنیادی و مزیت‌های نسبی اقتصاد کشور مشخص است و بازار سرمایه نیز مسیر بلندمدت خود را طی می‌کند. تحریم‌ها اثر چندانی بر بازار ندارد و از آن عبور کرده است. مزایای نسبی بازار سرمایه کوتاه‌مدت نیست و سرمایه‌گذاری در بازار یک امر بلندمدت محسوب می‌شود و بازار از ثبات خوبی برخوردار است.

  بورس‌ در کنار بانک مرکزی

این مقام مسوول در خصوص راه‌اندازی بورس ارز نیز تاکید کرد: دستورالعمل و قوانین مربوط به معاملات ارز مربوط به بانک مرکزی است و بازار نقدی ارز در بازار پولی کشور راه‌اندازی می‌شود و در این مسیر سازمان بورس، بورس تهران و فرابورس کنار بانک مرکزی هستند. اما قرارداد آتی ارز در بازار سرمایه راه‌اندازی می‌شود. هر زمان که بازار نقدی راه‌اندازی شد و قیمت مرجع قابل استخراج بود بازار آتی هم فعالیت خود را آغاز می‌کند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به معاملات الگوریتمی گفت: معاملات الگوریتمی از پیشرفته‌ترین روش‌های داد و ستد در بازارهای مالی دنیا است و هم‌اکنون در بازار سرمایه پیاده‌سازی شده است.

  بورس بین‌الملل نیازمند دستورالعمل

شاپور محمدی در خصوص راه‌اندازی بورس بین‌الملل در مناطق آزاد نیز گفت: راه‌اندازی این بورس نیازمند دستورالعمل و آیین نامه است. این موضوع در کمیسیون اقتصادی مجلس و همچنین در دولت بررسی شده و پس از تصویب، نحوه راه‌اندازی آن در شورای عالی بورس مطرح می‌شود. سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه اطلاعات خریداران نفت در بورس انرژی محرمانه باقی می‌ماند تأکید کرد تمامی اطلاعات در بازار سرمایه محرمانه است و هیچ اطلاعاتی از این بازار در خصوص خریداران به هیچ فردی غیر از مراجع قضایی داده نخواهد شد.

  استاندارد‌های سرمایه‌گذاری

وی در خصوص فعالیت بازار سرمایه در عرصه بین‌المللی نیز گفت: زمانی که عضو نهاد آیسکو می‌شویم مفهوم آن این است که تمامی استانداردهای لازم در بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاری رعایت می‌شود. به این معنی که حقوق سهامداران خرد و سهامداران بزرگ نیز رعایت می‌شود. به همین دلیل سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند به راحتی با افق بلندمدت ۵ و ۱۰ ساله به بازار سرمایه اعتماد داشته باشد.

  ضرورت عرضه نفت و گاز در بورس

وی با اشاره به عرضه نفت در بورس نیز گفت: نفت خام، یک محصول ملی برای کشور است و برای بورس انرژی نیز محصول جدیدی تلقی می‌شود به همین دلیل باید ساز و کار معاملات آن فراهم می‌شد و مشتریان علاقه‌مند وارد میدان معاملاتی می‌شدند. دبیر شورای عالی بورس ادامه داد: بورس انرژی عهده‌دار کشف قیمت عادلانه است و به همین دلیل هر دو محصول ملی کشور که گاز و نفت است باید در این بازار عرضه شود و صرف نظر از تحریم‌ها این محصولات باید در یک بازار کاملا شفاف معامله شود. محمدی تصریح کرد: با همکاری وزارت نفت و تغییر روند اطلاعیه‌ها انعطاف لازم در بورس انرژی ایجاد شده و در این میان محرمانه بودن اطلاعات رعایت می‌شود.

  پیگیری نظارت جامع بر کارگزاری‌ها

به گفته رییس سازمان بورس و اوراق بهادار یکی از مشکلاتی که پیش‌تر در بازار وجود داشت، بحث توقف طولانی مدت نمادهای بورسی بود که این موضوع نیز با اصلاح دستور العمل توقف و بازگشایی نمادها حل و فصل شد. همچنین موضوع میزان اعتبار کارگزاری‌ها از مواردی بود که طی سال‌های گذشته نسبت به آن غفلت شده بود که با تلاش حوزه نظارت بر نهادهای مالی، حوزه بازار و حوزه مدیریت فناوری اطلاعات سازمان بورس و کانون کارگزاران این مورد نیز حل شد. به گزارش سنا، عضو شورای عالی بورس اصلاح ساختار هیات‌های پذیرش را یکی از اهداف آینده دانست و گفت: موضوع نظارت جامع بر فعالیت کارگزاری‌ها از اهداف مهم سازمان بورس به شمار می‌رود که این موضوع نیز در حال پیگیری است. تمام فعالیت‌های کارگزاری‌ها درخصوص خرید و فروشی که در سامانه معاملات انجام می‌دهند، روزانه توسط ناظران و به صورت لحظه‌ای رصد می‌شود. با وجود این در خصوص ثبت و ضبط حسابداری، فعالیت اداری کارگزاری‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و صندوق‌ها نیاز به نظارت قوی داریم تا پایش دقیق‌تری صورت بگیرد.

 

ارسال نظر