آثار مثبت تحریمی در بورس

۱۳۹۷/۰۶/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۸۶۶۸

 ریسک سیستماتیک در تمام بورس‌های دنیا وجود دارد و پیش بینی تاثیر آنها به واکنش بازارها منجر می‌شود. علی سعیدی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن بیان مطلب فوق در رابطه با ریسک‌های سیستماتیک پیش روی بورس کشور گفت: اکنون در کشور ما فاکتور‌های سیاسی داخلی و بین المللی بیش از هر مورد دیگری عامل ایجاد ریسک‌های سیستماتیک اقتصادی هستند. به گزارش سنا، وی با بیان اینکه رویکردهای سیاسی عرصه داخلی و جهانی روی تصمیم سرمایه‌گذاران و مدیران فعال در بازار سرمایه نیز اثر گذار است، گفت: در شرایطی که انتظارات سیاسی دقیق و مشخصی وجود نداشته باشد ممکن است کار برای سرمایه‌گذاران دشوار شود. مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به مسائل سیاسی داخلی اشاره کرد و گفت: بحث سوال و جواب‌های مجلس از دولت، قیمت گذاری ارز و نرخ سود بانکی از مهم‌ترین مسائل داخلی مورد توجه اهالی بازار سرمایه است. به گفته علی سعیدی از میان سه موضوع مطرح شده، قیمت ارز و تعیین تکلیف سود سپرده بانکی مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در عملکرد بازار سرمایه هستند.

  پرداخت سود بانکی بیشتر از گذشته

عضو سابق هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بانک مرکزی باید هرچه سریع‌تر تکلیف نرخ سود سپرده بانکی را مشخص کند، گفت: در حال حاضر برنامه مشخصی برای تعیین نرخ بهره بانکی ارایه نشده است. کاهش نرخ سود بانکی انتظار متعارف بازار است، اما آنچه در عمل مشاهده می‌شود اینست که بانک‌ها حتی با نرخ‌های بیشتر از قبل سود پرداخت می‌کنند. سعیدی با اشاره به اینکه ابهام در نرخ ارز نیز از مسائل مورد توجه سرمایه‌گذاران بازار سرمایه است، افزود: این عوامل روی بورس و سرمایه‌گذاران اثر می‌گذارد و امیدواریم هرچه زودتر شاهد اصلاح نرخ سود بانکی و ثبات در قیمت ارز باشیم. مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به مسائل سیاسی بین المللی اشاره کرد و گفت: اکنون موضوع بازگشت تحریم‌ها در آبان ماه به عنوان عامل بین المللی ریسک سیستماتیک پیش روی بازار سرمایه مطرح است و باید به این سوال پاسخ داد که تحریم تا چه اندازه بازار سرمایه را متاثر می‌کند؟ به نظر می‌رسد تحریم‌ها نه تنها آثار منفی خیلی زیادی روی بورس ندارد بلکه می‌تواند با آثار مثبت همراه باشد.

سعیدی با اشاره به اینکه در طول یکی دو سال اخیر با حجم زیاد واردات کالا مواجه بودیم، ادامه داد: آبان ماه با اعمال تحریم تقاضا به قوت خود باقی خواهد بود اما عرضه کاهش پیدا می‌کند. در این شرایط تقاضای داخلی وجود دارد و اگر ما بتوانیم تولید و عرضه کارخانه‌ها را به نقطه خوبی برسانیم، سود آوری شرکت‌ها تداوم خواهد داشت. عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: وجود تقاضا در بازار و صرفه اقتصادی با توجه به قیمت دلار، تولید کنندگان را متقاعد می‌کند که راه‌حلی برای محدودیت‌های مالی یا محدودیت‌های واردات مواد اولیه پیدا کنند و سطح تولید خود را افزایش دهند. هم اکنون و پیش از تحریم‌ها نیز ما شاهد هستیم که بعضی از شرکت‌ها راه‌حل‌هایی را مطرح کرده‌اند.

  فضای مثبت در سال‌های 91 و 92

وی ادامه داد: در فضای تحریم شرکت‌های تولیدی داخلی می‌توانند گپ بین عرضه و تقاضا را پر کنند. با توجه به بازده تولید، شرکت داخلی حاضر است برای آن هزینه کند. بنابراین اگر یک برنامه‌ریزی درست در داخل کشور انجام شود و مشخص کنیم در چه کالاهایی کمبود داریم از آبان ماه و پس از آن به راحتی عبور خواهیم کرد. سعیدی با بیان اینکه لزوماً تحریم‌ها مهم‌ترین و اصلی‌ترین عامل موثر در بازار سرمایه نیست، افزود: سال‌های 91 و 92 با وجود اینکه تحریم‌های زیادی هم وجود داشت فضای بازار سرمایه مثبت بود. بسیاری از کالاها در داخل تولید و مصرف می‌شوند و چرا باید از مسائل بین المللی تاثیر بپذیرد؟ درست است که تحریم تا حدودی تاثیرگذار است ولی این تاثیر 100درصد نیست. ما بزرگنمایی می‌کنیم و 10 درصد تاثیر پذیری از تحریم را 50 و 60 درصد نشان می‌دهیم!

 

ارسال نظر