پایان معاملات سنتی با عرضه طلای سرخ در بورس‌‌کالا

۱۳۹۷/۰۲/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۱۹۴۴

با استفاده از مکانیسم بورس کالا باید در زمینه واقعی شدن قیمت و رسیدن سود واقعی به کشاورز ایرانی قدم برداشته شود. همچنین زمینه صادرات محصول با نرخی همسو با قیمت‌های جهانی فعلی ‌باید فراهم شود تا رفته رفته به مرجع قیمت زعفران جهان تبدیل شود. به گزارش کالا خبر این روزها افزایش عرضه زعفران در بورس کالای ایران بیش از گذشته به گوش می‌رسد و شمارش معکوس برای راه‌اندازی قرارداد آتی این محصول نیز آغاز شده است. زعفران، طلای سرخ ایران است که عرضه آن در تالار نقره‌یی بورس در آینده اقتصاد کشاورزی نقش بسزایی خواهد داشت و آن طور که از شواهد برمی‌آید، زعفران در راستای حمایت از تولید ایرانی، سودآوری واقعی کشاورز داخلی و تقویت صادرات غیرنفتی در بورس کالا عرضه می‌شود. علی اکبری، رییس کمیسیون کشاوری مجلس گفت: زعفران یک برند ایرانی است و چشم همه جهانیان به آن دوخته شده است؛ تولید و حمایت از این کالا ضمن اشتغال‌زایی می‌تواند بخش اقتصادی کشاورزی کشور را با توسعه روبه‌رو کند. وی با تاکید بر آغاز عرضه پرحجم زعفران در بورس کالا گفت: عرضه زعفران در بورس کالا امتیازهای فراوانی را برای زعفران‌کاران و ایجاد بازار‌های صادراتی به همراه دارد به طوری که باید درصدد باشیم با عرضه زعفران در بورس کالا از تولید و کشاورز حمایت کنیم و این محصول ایرانی را بیش از گذشته به دنیا معرفی کنیم. وی با اشاره به اینکه عرضه هر کالایی در بورس کالا نیازمند فرهنگ‌سازی است، تصریح کرد: مردم باید به عرضه زعفران در بورس کالا اعتماد کنند و این گام مهمی است تا شاهد عرضه سایر محصولات کشاورزی در بورس کالا و پایان خرید و فروش سنتی در این بخش باشیم. رییس کمیسیون کشاورز مجلس با تاکید بر اینکه عرضه زعفران در بورس کالا باید نظام‌مند و نهادینه شود، اظهار کرد: یکی از نکاتی که باید در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد، بسته‌بندی‌های زعفران است. مشاهد شده است که زعفران ایرانی به کشورهای دیگر ارسال می‌شود و در آنجا با بسته‌بندی‌های شکیل به فروش می‌رسد این درحالی است که ما باید با عرضه محصول در بورس کالا با بسته‌بندی‌های مناسب این روند را قطع کنیم و خود مرجع اصلی قیمت زعفران شویم. این نماینده مجلس ابراز امیدواری کرد که مسیر عرضه زعفران در بورس کالا هموار شده و همه فعالان و مسوولان باید در راستای آغاز عرضه زعفران همچنین راه‌اندازی قرارداد آتی این محصول کمک کنند.

 افزایش قیمت زعفران

در سویی دیگر محسن احتشام، رییس شورای ملی زعفران عنوان کرد: قیمت زعفران در یک ماه گذشته نسبت به ماه‌های اخیر با افزایش یک میلیون تومانی در هر کیلو مواجه شده است. وی درخصوص دلیل تغییرات قیمتی زعفران در یک ماه اخیر گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت این است که در محصولاتی مانند زعفران که سالی یک ‌بار برداشت می‌شوند با دور شدن از فصل برداشت با کاهش عرضه و افزایش تقاضا مواجه می‌شویم و این موضوع باعث افزایش قیمت می‌شود. وی ادامه داد: از سوی دیگر سازمان تعاونی روستایی محصول کشاورزان را با هدف کمک به آنها خریداری کرده ولی هنوز به صورت گسترده در بازار عرضه نکرده است. احتشام عنوان کرد: بنابراین اگر سازمان تعاونی روستایی زعفران خریداری شده را در اختیار صادرکنندگان قرار دهد هم به ثبات قیمت کمک کرده و هم به حفظ و نگهداری بازارهای جهانی زعفران کمک می‌کند که این موضوع به نفع کشاورزان و صادرکنندگان است. به گفته وی به دلیل اینکه تولید بیش از نیاز بازار است به همین دلیل سازمان تعاونی روستایی وارد خرید توافقی زعفران شده که این موضوع به معنای آن است که متناسب با افزایش تولید، بازارهای زعفران توسعه پیدا نکرده است بنابراین باید در راستای گسترش بازارهای هدف حرکت کنیم.  رییس شورای ملی زعفران در پاسخ به این سوال که روند قیمت زعفران تا پایان سال چطور خواهد بود؟ تصریح کرد: روند قیمت این محصول قابل پیش‌بینی نیست به طوری که اگر سازمان تعاونی روستایی زعفران را عرضه کند، افزایش قیمتی نخواهیم داشت ضمن اینکه اگر در فصل برداشت محصول که اواخر مهر ماه است، مزارع زعفران گل‌دهی خوبی داشته باشند قطعا با کاهش قیمت مواجه می‌شویم اما اگر به دلیل خشکسالی این اتفاق رخ ندهد، نمی‌توان گفت زعفران با افت قیمت مواجه می‌شود.

احتشام در پاسخ به این سوال که درحال حاضر قیمت زعفران نگین چند است؟ گفت: قیمت هر گرم زعفران بسته به گریدهای مختلف از ۴۵۰۰تا ۶۵۰۰ تومان است که زعفران نگین نیز با قیمت۶۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد. رییس شورای ملی زعفران در پاسخ به این سوال که قیمت زعفران صادراتی ایران باید با ریال قیمت‌گذاری شود یا به صورت ارزی؟ گفت: قیمت زعفران صادراتی ایران باید به صورت ارزی باشد اما مشروط بر اینکه با ارز واقعی بازار داد و ستد شود. احتشام گفت: بنابراین قیمت زعفران صادراتی ایران باید به صورت عرضه و تقاضا و توافقی تعیین شود زیرا این موضوع به نفع کشاورزان و صادرکنندگان بوده و باعث رشد صادرات می‌شود.

 

ارسال نظر