تحلیلگران چه می‌گویند

۱۳۹۷/۰۲/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۱۷۱۰

 جذابیت قیمت‌های کامودیتی برای بازار سرمایه ایران: کامودیتی‌ها در ماه‌های اخیر در محدوده‌های کوچک دچار نوسان شده‌اند و در این بین بازار نفت به دلیل تنش‌های سیاسی وارد شده از سوی امریکا و همچنین آمار کاهش ذخایر نفت در این کشور با افزایش قیمت رو‌به‌رو بوده است. مهرزاد منتظری کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند قیمت کامودیتی‌ها در هفته گذشته به سنا گفت: مهم‌ترین تغییر قیمت فلزات اساسی مربوط به فلز روی بود که در سال 2018 با افت چشمگیری رو‌به‌رو بوده و با افت نسبی بین 3هزار تا 3هزار و 500دلار مواجه بوده است. وی در این خصوص ادامه داد: علت افت قیمت اخیر نیز افزایش موجودی انبارها در چین و لندن بوده و به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به فصل مصرف، این روند معکوس شود. منتظری در خصوص قیمت جهانی مس اعلام داشت: مدتی است که قیمت جهانی مس بین 6800 و 7 هزار دلار در نوسان است و اتفاق خاصی نیز در انتظار این فلز اساسی نیست. اما در خصوص فولاد خبرهای مثبتی وجود دارد در این خصوص که موجودی انبارهای فولاد چین روند نزولی پیدا کرده و این نشان‌دهنده افزایش مصرف این فلز در چین است.

وی ادامه داد: مارجین فولاد‌سازی در چین هم افزایش یافته است و هنگامی که افزایش مارجین و کاهش موجودی انبار همزمان با هم اتفاق بیفتد یعنی اتفاق خوب و مثبتی در انتظار این صنعت است و می‌توان انتظار داشت که قیمت جهانی فولاد افزایش پیدا کند. این کارشناس بازارهای جهانی با اشاره به پیش‌بینی‌های هفته آتی گفت: به نظر می‌رسد همین روند نیز در هفته آتی ادامه یابد و رشد خیلی شدید و نوسان چشمگیری را شاهد نباشیم. مگر اینکه قیمت نفت به بیش از 80 دلار برسد که این روند رو به رشد برای یک هفته کاری بعید خواهد بود.

منتظری گفت: در حال حاضر قیمت‌های جهانی هنوز هم با توجه به قیمت سهام بازار ما جذاب هستند یعنی حفظ قیمت‌های جهانی در سطوح فعلی می‌تواند انگیزه خرید در بازار را افزایش دهد. وی اشاره داشت: به این دلیل که ریسک خروج امریکا از برجام نیز به پایان رسیده و نوساناتی در حد دو یا سه درصد نمی‌تواند تاثیری در بازار ما ایجاد کند. چیزی که در این میان مهم است، سیاست ارزی دولت برای شرکت‌های داخلی است و اینکه شرکت‌ها نرخ دلار را به چه قیمتی دریافت می‌کنند.

 گمانه‌زنی پیرامون 2 صنعت: خبرهای منتشر شده پیرامون دو گروه خودرویی و انبوه‌سازی مهم‌ترین دلیل تحرک این صنایع در بازار است. کوروش شمس کارشناس بازار سرمایه درخصوص افزایش تقاضا در دو صنعت خودرویی و انبوه‌سازی در هفته‌های اخیر گفت: شرکت‌های این گروه در دو الی سه سال اخیر شاهد افت قابل توجهی در قیمت سهام بودند. به گزارش سنا، این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه گروه خودرو در زمستان سال 94 شاهد رشد چند برابری قیمت سهام بود، اظهار داشت: از آن سال به بعد این گروه شاهد اصلاح قیمت سهام است و جذابیت آنها در هفته‌های اخیر به دلیل افت بیش از حد قیمت سهام است. وی با اشاره به خبرهای مثبت مطرح شده در گروه خودرو که باعث تحرک در قیمت سهام و رشد تقاضا شده، افزود: خبرهایی مثل افزایش نرخ محصولات در سودآوری این گروه تاثیرگذار است. کوروش شمس با بیان اینکه صنعت خودرو در گروه صنایع ارزبر قرار دارد، افزود: در حالی افزایش نرخ ارز برای این گروه اتفاق منفی است که دریافت دلار 4200تومانی توسط دولت نیز جزو خبرهای مثبتی است که سهام را در بازار متاثر کرده است.

این کارشناس با اشاره به برخی مشکلات صنعت خودرو گفت: در صنعت خودرو بحث هزینه‌های بالا و دریافت تسهیلات با بهره‌های بالا از یک سو و به‌روز نبودن تکنولوژی‌ها از سوی دیگر را می‌توان نقاط ضعف اعلام کرد. این در حالی است که انحصاری بودن تولید محصول در این گروه از امتیازهای این صنعت است. این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در کنار همه این عوامل مهم‌ترین عامل اقبال بازار سرمایه به گروه خودرو، کاهش قیمت سهام در دو سال گذشته و رسیدن قیمت‌ها به کف است، گفت: گروه انبوه‌سازی نیز دقیقا به همین دلیل با تقاضا مواجه شده‌اند. وی همچنین گفت: صنایع ساختمانی نیز به دلیل ارزان شدن سهام در دو الی سه سال گذشته، اخیرا مورد توجه قرار گرفته‌اند. قیمت سهام این گروه در این مدت حدود یک‌دوم حتی یک‌سوم قیمت واقعی شده و نرخ سهام به کمتر از ارزش واقعی رسیده است. به همین دلیل این گروه نیز در بازار شاهد افزایش تقاضاست تا قیمت سهم به ارزش واقعی برسد. وی با تاکید بر اینکه خبرهای پیرامون این صنعت در تحریک تقاضا تاثیر گذار بوده است، گفت: خبرهایی مثل افزایش وام مسکن و احتمال کاهش سود تسهیلات خرید مسکن نیز از دلایلی است که باعث اقبال این گروه شده است.

شمس با اشاره به خبر دریافت مالیات از خانه‌های خالی گفت: این موضوع چند سالی است که مطرح می‌شود اما هنوز اجرایی نشده است. البته اجرای چنین طرحی ممکن است باعث افزایش عرضه و رونق بازار مسکن شود اما لزوما همه شرکت‌های صنعت ساختمان که در بازار سرمایه حضور دارند صاحبان مسکن‌های خالی از سکنه نیستند. به نظر من این خبرها فقط تا حدودی باعث تحرک در این گروه شده اما دلیل واقعی افزایش تقاضا در گروه انبوه‌سازی کاهش بیش از اندازه قیمت سهام است. این کارشناس در ادامه افزود: ارزش واقعی سهام این گروه در حال حاضر بالاتر از قیمت سهام است. همچنین قیمت سهام شرکت‌های صنعت انبوه‌سازی باید رشد کنند تا قیمت سهام با ارزش واقعی آن هماهنگ شود. شمس معتقد است؛ خبرهایی که پیرامون این گروه مطرح شده در افزایش تقاضای سهام شرکت‌های این صنعت تاثیرگذار است اما در سودآوری این صنایع تاثیرگذار نیست، چراکه در صنعت خودرویی به دلیل هزینه‌های بالا و در صنعت ساختمان نیز با توجه به رکود بازار مسکن نمی‌توان انتظار سودهای قابل توجه داشت.

 

 

ارسال نظر